Kolorowy ogród do kapitalnego remontu
12:25, 16 kwi 2014
Witam Mala Mi. Na początku jak tu wpadłam na ogrodowisko to miałam wielki zapał i chęci duże do zmiany ogrodu. Teraz trochę mi ręce opadają. Nie dlatego , żebym nie miała chęci i weny do roboty ale boję się , że wszystko co zrobię będzie nie takie jakie być powinno i zaraz znowu będę chciała zmieniać. Wasze ogrody są takie piękne i jak się naoglądam to i tak nie bardzo wiem co i jak mam robić. Chyba muszę bardzo małymi kroczkami stapać bo inaczej to zwariuję. A tak wiele chciałabym przerobić. Tylko też muszę się liczyć z tym , że będę miała sporo roślin do wyrzucenia ( chyba ) . Mam na przykład przy siatce z jednej strony od sąsiadów posadzone forsycje , tawuły na zmianę . I widzę , że to niezbyt dobry pomysł był . Tylko one mają już około 10 lat. A pomysł był niedobry dlatego, że forsycje ozdobne tylko gdy kwitną czyli bardzo krótko podobnie jak tawuła. , oprócz tego nie są zimozielone, i krzaki nie wyglądają atrakcyjnie. Mam taką chęć teraz na posadzenie szmaragdów a przed nimi szpaler hortensji a przed nią hosty. To jest od strony południowej więc jak urośnie szmaragd to będzie dawał cień hostom . Tak więc mam sporo różnych dylematów i nie jest mi z tym za dobrze. Ależ się rozpisałam strasznie i pewnie niezbyt składnie. Nie czytam i nie porawiam