Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 23:53, 10 cze 2014

Mathildis napisał(a)
Stronka z burzami fajna, zapisuję może się kiedyś przydać.
Lubię takie "dorosłe" ogrody... spacery po nich, zwłaszcza w upały to prawdziwa przyjemność.

Asiu a Ty masz dużo bylin? Bo jakieś już widziałam, ale chodzi mi konkretnie o rabaty bylinowe... Co u Ciebie w cieniu rośnie?

Z bylin to mam: bergenie, barwinek, [b]bluszcz trójklapowy, dąbrówkę[/b], floksy, paprocie, funkje, napewno gęsiówkę, goździki (ale w tym roku słabiej kwitną ), konwalie i kosadźce, lawende i liliowce, parzydło leśne, pięciorniki, kępę macierzanki, rojniki, skalnicę, rozchodniki, runiankę japońską (w tamtym roku posadzoną), sasanki, jeszcze tawuły, tojeść, żurawki. Ale dostaąłm zadanie domowe - przelaciałam w pamięci co u mnie rośnie i chyba wymieniłam wszystko? a moze jeszcze by się coś znalazło? Na tłusto zaznaczyłam to co rosnie w cieniu.
Takich strikte rabat bylinowych nie mam. U mnie mały mix wszystkiego po trochę Dużo roslin mnie się podoba ale wszystkiego nie mogę mieć
bartek_luberda 07:38, 11 cze 2014

te figurki kupiłam z 7 lat temu ale na alegro je widziałam niedawno pozdrawiam
AlicyaLK 08:37, 11 cze 2014

Ohh Asiu, jak ja lubię Twój ogród napawa mnie on nadzieją, że pod moimi drzewami też kiedyś będa takie piękne rośliny fajna ściągawka z bylinami, które sprawiają się w cieniu drzew pozdrawiam gorąco
madeline28 16:59, 11 cze 2014

asiach napisał(a)

Tej wiosny sporo padało i dzięki temu nie musiałam rozkładać węży. Ale nawóz dałam, a tak dokładnie to na początku po werykulacji zasiliłam i tak co miesiąc przed deszczem znowu nawóz. Plus regularne koszenie. To chyba wszystko co wykonałam. Przez ostatnie dni jak słońce paliło to i on zaczął się przebarwiać. Ale popadało i myślę, ze powróci do formy
A co z twoim tak dokładnie jest, co mu dolega?

Mój jest taki jakby miało mu się na ''umarcie'' Jest bardzo rzadki, ostatnio robiłam dosiewkę, codziennie wieczorami podlewam ale bez większego rezultatu. Może dlatego, że ta trawa już lat nie pamięta? Spróbuję potraktować ją jakąś odżywką, jeśli nie poskutkuje będę musiała na wiosnę posiać nową trawkę...
asiach 18:40, 11 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)
te figurki kupiłam z 7 lat temu ale na alegro je widziałam niedawno pozdrawiam

Dziękuję Zobaczę
asiach 18:42, 11 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
Ohh Asiu, jak ja lubię Twój ogród napawa mnie on nadzieją, że pod moimi drzewami też kiedyś będa takie piękne rośliny fajna ściągawka z bylinami, które sprawiają się w cieniu drzew pozdrawiam gorąco

Cieszę się, że lubisz zaglądać do mojego ogrodu . Napewno już nie długo i u Ciebie wszystko pięknie się rozrośnie.I będzię jeszcze ładniej niż u mnie czego Ci życzę.
Zapraszam i pozdrawiam gorąco
malgorzata_s... 18:56, 11 cze 2014

Asiu pozdrawiam Kolejny upalny dzień mija Jak jest tak ciepło to myślę o twoim cienistym ogrodzie Pozdrawiam
Ivvvona 21:52, 11 cze 2014

Dzisiaj u nas też gorąco, ale już trochę mniej niż wczoraj. Mam do przesadzenia kilka roślin i czekam na odpowiednią pogodę. Dzisiaj za to sadziliśmy z mężem roślinki wodne w oczku, ale nie zdążylismy wszystkiego. Jutro pewnie skończymy. W takie upały cień w ogrodzie na wagę złota, u ciebie go nie brakuje
asiach 08:19, 12 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu pozdrawiam Kolejny upalny dzień mija Jak jest tak ciepło to myślę o twoim cienistym ogrodzie Pozdrawiam

W takie dni cień jest zbawieniem, choć w cieniu coś tam robię ale taki upał doskwiera. Dzisiaj morowe powietrze - jest super
Pozdrawiam cieplutko
asiach 08:21, 12 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Dzisiaj u nas też gorąco, ale już trochę mniej niż wczoraj. Mam do przesadzenia kilka roślin i czekam na odpowiednią pogodę. Dzisiaj za to sadziliśmy z mężem roślinki wodne w oczku, ale nie zdążylismy wszystkiego. Jutro pewnie skończymy. W takie upały cień w ogrodzie na wagę złota, u ciebie go nie brakuje

A to wiem , wiem śledzę Twój wątek. Wiem o kupionych nowych roślinkach.
Cienia nie brakuje to prawda
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies