Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:35, 06 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

No wlaśnie - ja latam z tym florowitem i czasem się boję, że przenawożę
A raz na tydzień jest mi łatwiej zapamiętać i wykonać bo zawsze w weekend to wypada - w tygodniu nie mam czasu za bardzo :/
Już tej wiosny wykończyłam 5litrową butlę - jutro nie mam czym podlewać - dobrze ze sobie przypomniałam - zapisuję na listę zakupów
właśnie łatwiej zapamiętać że w sobote jest nawożenie prawda?

U mnie dzisiaj akcja nawożenie będzie po południu, ale tak łatwo zapamiętać - ja teraz będę pamiętać, że np. trawnik mam nawozić w pierwszą sobotę miesiąca albo w jego pierwszy dzień.
Soliter - drzewo iglaste na środek trawnika? 12:32, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Może świerk serbski?

Szczerze mowiac ogladalem i mi sie nie bardzo podoba.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:32, 06 maj 2012

Do góry
Białe tulipany - zostały dwa.

Tutaj dałem takie oto zielone kule z odzysku - jak lawenda się rozwinie to wtedy zmienią miejsce

Hostowisko się budzi

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:30, 06 maj 2012

Do góry
Sebek co robisz z tą białą hortensją jak Ci przekwitnie? Do gruntu? czy zimowanie w domu? a może traktujesz jako jednoroczna?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:30, 06 maj 2012

Do góry
Patriotyczny tulipan nadal kwitnie

Bratki w "wycinku" dopiero teraz zaczynają szaleć

Świerczek z bliska OK

Ale z daleka - krzywy

Soliter - drzewo iglaste na środek trawnika? 12:28, 06 maj 2012

Do góry
Może świerk serbski?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:22, 06 maj 2012

Do góry
Trochę zdjęć

Balkon znów zmieniony - ale jeszcze kilka dni i znów się zmieni.

Hosta puściła pąki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:36, 06 maj 2012

Do góry
Sebek,ja również podglądam i zaglądam po cichu,jest co śledzić u Ciebie Dziś pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 06 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Obejrzałam wczoraj relację ze spotkania u Szmitów. Zazdraszczam i żałuję, że tak daleko ode mnie. Fajnie, że Ciebie i Boćka zobaczylam wyglądasz w realu baaaardzo ładnie, lepiej niż na awatarku
I zazdraszczam zakupów. A gdzie georie o których posze Sebek? Ja widzę hortensje???? hosty i żurawki.

MArzena, te żurawki to georgie

A ja taka niewykształcona w żurawkach jestem myślałam, źe gorginie (dalie)
Kubusiowo 11:14, 06 maj 2012

Do góry
Marzenko mnie sie tak spodobał ten projekt w gazecie, że nie mogłam przejść obok niego obojętnie. Całe szczęście, że Danusia była akurat u mnie i zmodernizowała ten projekt A co do bukszpanu.... to ja tyż załuję, że tak daleko mam. Jednak jak będziesz się tam jeszcze wybierać to daj znać A jakby to nie był problem to byś mi kurierem podesłała te cuda Bo przyznam szczerze, że za taką cenę to sie bardzo opłaca....

Ana i pomysleć, że to dopiero początek

Sebek uwierz mi na słowo, że mój warzywnik jest malutki w porównaniu do warzywnika sąsiadów Juz im zapowiedziałam, że musze u nich koniecznie zdjęcia porobić

Beatko bo to mój pierwszy samodzielny warzywnik. Pojęcia nie mam ile wychodzi z jednej paczki warzyw dlatego siałam po paczce (wiem jedynie ile wychodzi ogórków z pięciu torebek - w zeszłym roku tyle nasadzili sąsiedzi ...i kleli ) W zdzieraniu darni to pewnie, że będziemy się wspierać. Jednak wiem już na pewno, że nie będę sadzić nic w trawie a potem kopać hihihiih

Zbyszku pewnie, że będę pokazywać. A za trzymanie kciuków buziak wielki

Asia no właśnie... zadanie... Czy już się przygotowałaś mentalnie???

Lena witaj i zapraszam częściej Dzięki za komplementy pod moim adresem Mój M z pewnościa by sie z Tobą nie zgodził, no ale, który by sie zgodził??? Miejsce faktycznie mamy fajniutkie. Mnóstwo pracy jeszcze tam trzeba ale mam nadzieje, że przed emeryturą sie wyrobię

Haniu no z wodą narazie kiepsko bpo ciągnięta od studni opadowej i kiepskie ciśnienie jest. Ale Tato powiedział, że coś wymyśli A podpórki są na ogórki nie fasolę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No cudne te tulipany - a trawnik też cudny - mój z daleka też wygląda idealnie

Sebek on cudny JEST TYLKO z daleka i pod pewnym kątem
Moje roślinki 10:58, 06 maj 2012

Do góry
Cieszę się,że Wam się podobają moje stare kamionki.Dostały drugie życie Sebek,fajnie,że mogłam się przydać do inspiracji Dziś wytargałam na trawnik stary zakurzony kwietnik po teściowej,będę myśleć co dalej z nim zadziałać.
U nas padało całą noc,teraz też pada,wszystko podlane na 100 %,cieszy mnie to Celinko,majowy deszcz cenniejszy od złota.Będzie wszystkim rosło aż miło!
Robert,180 sztuk to już prawie plantacja! Trzymam kciuki za obfite owocowanie A na fotki lilaków wpdnę do Ciebie na pewno.
Mój mały raj na ziemi :) 10:39, 06 maj 2012

Do góry
No cudnie wygląda ten taras - bardzo pasują tam te buraczane hortensje

A żółknąca agawa - to raczej nie normalne, ale nie wiem jak doradzić, bo nigdy jej nie miałem - za płotem masz specjalistę od kaktusów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:36, 06 maj 2012

Do góry
No cudne te tulipany - a trawnik też cudny - mój z daleka też wygląda idealnie
Zielono mi! 09:50, 06 maj 2012

Do góry
Sebek,póki co widok na Teletubisiowo z okna.

A poza tym:
Aranżacja z klatką znalezioną w piwnicy. Nie mojej.

Piękna klateczkę ktoś wyrzucił, ale ja, złomiara, nie przepuściłam.

Pzdrawiam z poziomkowiska.

Widzisz, gdzie wylądowały plasterki? Z tarasu nici-same korzenie i nie wkopie się. Robią za otoczki rabat pod drzewami. I jak?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:39, 06 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Obejrzałam wczoraj relację ze spotkania u Szmitów. Zazdraszczam i żałuję, że tak daleko ode mnie. Fajnie, że Ciebie i Boćka zobaczylam wyglądasz w realu baaaardzo ładnie, lepiej niż na awatarku
I zazdraszczam zakupów. A gdzie georie o których posze Sebek? Ja widzę hortensje???? hosty i żurawki.

A gdzie ta relacja? Bo ja się ostatnio na ogrodowisku odnaleźć nie mogę

Georgia żurawka chyba

nie przejmuj się nie tylko Ty
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1101-spotkanie-w-ogrodzie-pokazowym-u-szmitow-w-pechcinie?page=30
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:37, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale się obkupiłaś - piękne te georgie - widać, że już mają ogromne liściory

chętnie kupiłabym więcej, ale miałam blokadę w postaci auta Były piękne brzozy potrzebuję 3szt, żałowałam że nie było wrzośców bo mam w projekcie i miłorzębu...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 09:29, 06 maj 2012

Do góry
Sebek dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis... Ale miałeś rację! Na szczęście ja też na wszelki wypadek go podlałam i to było to . Muszę się nauczyć tych swoich roślin.
A to fotorelacja z ostatnich dni:
leśny lekarz

maleńka Hakonechloa macra „Aureola”

parzydło

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:28, 06 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

MArzena, te żurawki to georgie
Wichrowe wzgórze 09:25, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne te bzy - no i błękitna rabata

Dzięki, Sebuś. Bardzo je lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies