Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Dominiki 21:09, 21 paź 2012

Do góry
Baaardzo czekałam na jesienne zdjęcia
Mój mały raj na ziemi :) 21:07, 21 paź 2012

Do góry
Gratulejszyn Anulko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 21 paź 2012

Do góry
Mgliście widzę odpowiedzi na Twoje pytania Muszę poczekać aż mgła się rozwieje
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:01, 21 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, a propos brzóz - ostatnio miałam takie same dylematy. Owszem rosną wielkie, ale docelowe rozmiary osiągają po ok.30 latach, i to pod warunkiem, że pozwalamy im rosnąć swobodnie. A od czegóż mamy sekatory ? Posadzone mam ostatecznie 5szt. na ok.40m2 - zamierzam je ciąć i mam nadzieję, że uda mi się nie dopuścić do takich rozmiarów jak na zdjęciu od Kurowskich Zobaczymy za 30 lat, czy mi się uda - o ile dożyję

Buuuu brzoza nie lubi cięcia. I mi serce krwawi gdy widzę obcięty wierzchołek wzrostu u brzozy.... Plizzz wszystkie drzewa tylko nie brzozy...
Kasiu jeśli nie masz miejca kup taką jak ja doorenbos long trunk. Czyli ten sam gatunek ale odmiana pendula. Nie urośnie wielka wzwyż tylko wszerz

Aga a ty masz tyle miejsc, że cięcie brzóz zupełnie zbędne. Wręcz znakomicie cię prze wiatrami osłonią. I będą pięknię witkami poruszać na Twoj widok i będziesz je obejmować z miłości
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:56, 21 paź 2012

Do góry
Buziam wieczorową porą
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:55, 21 paź 2012

Do góry
O jesień w berberysach zobaczyłam
Dobrze, że wypoczęłaś. Widzę że masz skuteczny sposób na odreagowywanie pracy
Ogród do odświeżenia 19:10, 21 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Madżenka powiała chłodem.... grrr..... ale jak śnieg to narty.. też dobrze

Sugerujesz Aniu, że na nartach powinnam się udać w trasę na 1 listopada
Ogród w Alei Lipowej... 12:14, 21 paź 2012

Do góry
Justi pokaż nam więcej jesieni w Twoim ogrodzie. W wybarwianiu jesteś dalej niż Wroclaw
Nasz przydomowy ogródek 09:16, 21 paź 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Sławko - dzięki za odwiedziny . Pozdrawiam i lecę do Ciebie.

Aniu - piwnica jest potrzebna zwłaszcza dla ogrodników. Jest teraz dużo projektów domów bez piwnic .
Jak zwykle to ma zalety i wady - sprzątanie i przechowywanie starych rupieci które jak się okazuje nikomu się nie przydają. Krysia jest wyjątkowym chomikiem . Są młynki do kawy na korbkę , chlebaki , zabytkowa deska do maglowania i wiele innych staroci.
Jak już pisałem pomieszczenia będą odświeżone , położone płytki i dywany !!! Znajdą tam miejsce oleandry , hortensje i inne na zimę. Narzędzia ogrodnicze będą wisiały na hakach . Jak skończę to pokażę. Pozdrawiam .

Kasiu - dzięki i nie przejmuję się bo życie krótkie jest . Pozdrawiam.

Widziałam kolekcję oleandrów mijesce w piwniczce godne takiej kolekcji!!!
Miłej niedzieli życzę
Ogród do odświeżenia 23:23, 20 paź 2012

Do góry
Madżenka powiała chłodem.... grrr..... ale jak śnieg to narty.. też dobrze
Księżycowy Ogród... 22:52, 20 paź 2012

Do góry
Madżenka!!! Łatwo..?.?. a mnie się wydaje że dramat Najważniejsze jest dla mnie to miejsce bo nie wiem jak to ugryźć

bliżej wygląda tak

oczywiście możemy jeszcze poszerzyć rabatę, nadać jej bardziej wypukły ształt i zyskam troszkę miejsca bo robi się dość wąsko...

lista roślin które mam jest długa, ale jeżeli miałabyś pomysł na połączenie czegoś z tym miskantem giganteusem, który rośnie w tle byłabym wdzięczna, bo jak sama zauważyłaś mam bałagan! Tzn myślę że trzeba zacząć od jednej rabaty, a resztę roślin posadzę na drugiej. Co zostanie pójdzie na przedogródek... inaczej tego nie widzę. To trochę jak układanka

hortensja anabelle 3 szt
tawułka peach blossom (o ile dobrze pamiętam) 2szt
Yucca 5 - 6 szt
kosodrzewina 8 szt
szałwia musztatołowa 3 szt
szałwia argentyńska 1 szt
pampas 3 szt
kostrzewa sina 3 szt
konwalnik 12 szt
miskant zebrinus 1 szt
liliowiec 3 szt
red baron 2 szt
trzmielina oskrzydlona 2 szt
trawa arundinancea picta 4 szt
śliwka piicardii 4 szt
tawuła glodflame 3 szt
turzyca graya 2 szt
turzyca palmowa 4 szt
migdałek 1 szt
cyprysik lawsona 1 szt
rozchodnik olbrzymi 1 szt

Jutro zrzucę dokładniejsze zdjęcia... Może mi pomożecie, bo zupełnie nie wiem co dosadzić do tego towarzystwa lub może co zmienić.

Madżenko, dziękuję za odwiedziny zaglądaj koniecznie, może pomożesz mi ogarnąć choć trochę ten bałagan, czasami najmniejsza rada osoby trzeźwo patrzącej jest bezcenna.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:49, 20 paź 2012

Do góry
Wow wow wow
Ogród cudny a widać że dziewczyny przypadlyście sobie do serca
Rododendronowy ogród II. 22:46, 20 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Może się przynajmniej tej zimy nauczę rozpoznawać różne ptaki?

A masz blisko park albo las żeby miały skąd przylatywac różne gatunki? Na przedwiośniu przylatuje sporo ptaków wracających z cieplejszych stref i wtedy można ciekawe zobaczyc.

Mam mini las Latem były stada wróbli i dlatego tak bardzo sie z sikorek ucieszyłam. A nad polami niesamowicie skowronki śpiewały od wiosny! ociany bchodzą po polu jest dużo ptaków ale do nas nie zlatywały sie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:43, 20 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marzena, ja tu czytam, że Ty masz swojego buka purpurowego!
Sylwia zaszalała, mi to zielone bardziej pasi.

Mam 1 szt która rośnie dopiero 3 miesiące ale teraz jest zielony a właściwie już brązowieć zaczyna. Ciekawa jestem czy zgubi liście??
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:42, 20 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko super to zobrazowanie przez Sylwię, ja jestem za grabami, jak chcesz je formować? w kostkę czy pobawić się jak te na zdjęciach u Moniki ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=158

Julka jeszcze nie wiem. Chyba w kostkę, bo ma w pojeździe takie prostokąty a pomiędzy nimi przejścia (l.mn) do ogrodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 20 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cześć Marzenko, wszystko obejrzałam na spokojnie i .... z taką pewną dozą nieśmiałości napiszę, że.....może by tak jeszcze zrobić wizualkę w drugą stronę - tzn. widok od drogi na dom, na tle domu i jego kolorystyki. Patrząc w stronę domu od drogi, kolorystycznie zielone może lepiej wyglądać, ale może wtedy w miejsce brzóz dać coś bordowego (buka?) ......Bo wszystko się zleje, no chyba że tak ma być. Myślę, że przez zimę plan napewno powstanie Nie mogę się doczekać tych wiosennych łanów Pozdrawiam

Kasiu nasadzenia w podjeździe mialy nas zasłonić od strony drogi i prześwitu w bramie garażowej.
Zastanawiałam się też nad czerwonym bukiem na nasadzenie w podjeździe....
Ale nie stresujta ja jestem zmienna przez te 6 miesięcy jeszcze 6 x zmienię wizję
Księżycowy Ogród... 22:31, 20 paź 2012

Do góry
Hannah, jakże Ci zazdroszczę położenia domu!!! Dom piękny i w kolorach jakie lubię
Nie narzekaj na tuje, gdyż fajne tło Ci robią, docenisz to zimą gdy będzie pusto.
A rh M też strzal w dziesiątkę, tylko czy w dobrym miejscu posadził? Czy byłaś w Rododenronowym ogrodzie u Bożenki?
Na razie jeszcze nie ogarniam Twojego ogrodu Gdybyś wybrala jedną najważnieszą rabatę , ktorą chcesz zmianic, to fotka, opis problemu i będziemy szukać rozwiązania a takt się lekko pogubiłam
Skoro masz już spore trawy to suuuuuper, bo wprowadzisz rytm i ład
Ale najpierw zacznij od szkieletu czyli drzew i osi widokowych a potem to już pójdzie łatwo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:16, 20 paź 2012

Do góry
Hannah napisał(a)
Madżenko, przyszłam się przedstawić i pozdrowić znad morza! Trochę pozazdraszczam pięknego domu i ogrodu, ale tak pozytywnie!
Widzę, że również lubisz nowoczesne formy chociaż po moim ogrodzie niestety tego nie widać
Mam nadzieję, że czasem mnie odwiedzisz i coś poradzisz... miłego wieczoru..

Hannah witaj Widziałam Cię już na wątkach zatem czas wpaść z rewizytą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:16, 20 paź 2012

Do góry
Monitka i Ka1sia no i na dwoje babka wróżyła. Jedna topiary druga dawycki!!! co ja mam biedna wybrać???
Początki w Kruklandii 22:03, 20 paź 2012

Do góry
Ale tu cisza????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies