Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Igiełkowy ogródeczek 14:45, 12 maj 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Lilaki i kalina teraz zachwycają:

A jaką masz kalinę. Ostatnio strasznie za mną chodzi kalina. Cudna jest i ślicznie masz.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:17, 12 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Pierwsze peonie drzewiaste.............jak zakwitną obie to bedzie szał, póki co jedna dopiero pokazuje kwiaty

Ależ piękne! i ta kalina na pniu mnie kusi, mam dla niej miejsce, ale jak ona wyglada po przekwitnięciu? w końcu porcja zdjęć, śliczne tulipany i żurawki, kolor mnie zachwycił
Igiełkowy ogródeczek 14:11, 12 maj 2015

Do góry
Lilaki i kalina teraz zachwycają:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:58, 12 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kalina i piwonie zachwycające.

Mnie też sie podobają
Buziam!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:55, 12 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Hmm... moja eskimo pachnie tylko minimalnie. I nie przebarwia się jesienią, bo ma pół zimozielone liście. Części z nich w ogóle nie zruca na zimę. Twoja to nie przypadkiem szczepiona kalina burkwooda? Eskimo jest śnieżnobiała, a mam wrażenie, że Twoja ma nieco różowe na początku pąki.

Może to nie Eskimo- coraz bardziej mnie obie z Małą Mi przekonujecie ale... na pewno to nie jest kalina brukwooda bo ona nie zawiązuje owoców a kalina brukwooda ma owoce po przekwitnieciu, musze poszperać w odmianach, może ją zidentyfikuje
Jaka by nie była jest piekna i bardzo mnie cieszy
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:42, 12 maj 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Śliczna kalina, wyobrażam sobie jak musi pachnieć.

Iwonko - bardzo intensywnie i z tego powodu wg wiedzy Ani -Małej Mii Zielonej Marty to chyba jednak nie jest Eskimo....ona przedogrodowiskowa wiec nie zapisałam nazwy.. ale poszukam ...
Pozdrawim i ciesze sie że wpadłaś do mnie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:25, 12 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pogapiłam się na śliczne widoczki, szczególnie połączenie host i niezapoimnajek mnie urzekło spotkanie w takim towarzystwie musi byc udane i słodkie dzieciaczki
Jak nazywa się nowa hortensja, fajny kolor liści? moje 3 krzewiaste też nie kwitną, ale 2 tak i to co rok

Pola niezapominajkowe tez uwielbiam i co roku będę je powiększać

Spotkanie było super, co ciekawe z Kasia mamy nie tylko tak samo na imię ale i na nazwisko , nawet telefony mamy takie same i nasi mężowe też Najlepiej że mąż zażartował że Daria mogła by nazwisko zachować przy takim połączeniu , a wieczorem mała w płacz ze ona nie chce sie jeszcze zenić
Horta jest bombowa, pierwszy raz taka widziałam i nazywa się hortensja piłkowana Golden Sunlight Świeci niesamowicie na nowo powstałej rabacie . Na srodku jest kalina, po lewej horta a po prawej też dający po oczach złotlin

Działka wkoło Lubczyka :) 08:17, 12 maj 2015

Do góry
Ten projekt wyżej jest super, w rogu pewnie kalina eskimo, ja by zasłonić się od przechodniów dałabym miedzy drzewkami iglaki
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 05:04, 12 maj 2015

Do góry
Kalina i piwonie zachwycające.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:10, 11 maj 2015

Do góry
Hmm... moja eskimo pachnie tylko minimalnie. I nie przebarwia się jesienią, bo ma pół zimozielone liście. Części z nich w ogóle nie zruca na zimę. Twoja to nie przypadkiem szczepiona kalina burkwooda? Eskimo jest śnieżnobiała, a mam wrażenie, że Twoja ma nieco różowe na początku pąki.
Działka wkoło Lubczyka :) 23:08, 11 maj 2015

Do góry
a to w rogu kwitące na biało to kalina?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:48, 11 maj 2015

Do góry
Śliczna kalina, wyobrażam sobie jak musi pachnieć.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:19, 11 maj 2015

Do góry
Izuś, ale ta kalina piękna, fajna taka w formie drzewka . Niesamowicie te schody wyglądają. Lubię takie niestandardowe rzeczy w ogrodach, no i jeszcze ta cegła dodatkowo dodaje uroku, a jak za chwilę zatoną w hostach to dopiero będzie bajka .
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:50, 11 maj 2015

Do góry
Kalina angielska obficie i z właściwym sobie urokiem obdarzyła nas kwieciem

A to inna odmiana, nie zapisałam więc nie wiem jaka (może ktoś podpowie)

Ogród prawie romantyczny 13:39, 11 maj 2015

Do góry
Agnieszko ta Kalina to chyba się zwie koralowa, mam taką, dlatego śmiem twierdzić że to ona Lubią ją mszyce, ale to jest do opanowania jak sądzęNie byłam nigdy zakochana w tulipanach ale twoje są prześliczne i tak fachowo je dobrałaś kolorystycznie .Widok naprawdę wart zatrzymania .Czy ten Buk jest zwisający? szukam trzech buków mogą być na pniu, bądź taki płaczący Oba mi się podobają .Fajny zakup
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:37, 11 maj 2015

Do góry
Widzę więcej modelek w ogrodzie, jeszcze piwonie i kalina tez cudo...aaa właśnie to gdzie tą Genie ukryłaś
Ogród w cieniu brzozy 10:40, 11 maj 2015

Do góry
A ja jestem pierwsza, żeby pogratulować Ci seteczki Agatko, jaka to u Ciebie kalina taka piękna? Co to za odmiana?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:29, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Albo Twoja albo moja kalina nie jest Eskimo. Moja Eskimo praktycznie nie pachnie, czuć jak się nosa wsadzi do środka.

I doczytałam co to za potrawa "północna przekąska"........ ha, ha, ha

Stokrotkom uśmiech numer 10 zostawiłam

Aniu, ja nie pamiętam na 100% jak nazywa sie moja kalina bo to był prezent który dostałam w przedogrodowiskowej erze....ale droga dedukcji i porównań w necie oraz w fotach i opisach prezentowanych tu na forum - wyszło mi że to Eskimo, może się mylę...........ale jest ładna, przebarwia sie późną jesienią i pachnie mocno
Buziaki !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:27, 10 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Kalina piękna! No i peonia cudna. I wogóle. Tulipki i cała reszta! Modelka jak zwykle- Francja- elegancja

Uroda modelki to nie moja zasługa aczkolwiek dzieki za komplementy w jej i swoim imieniu
Kalina też mnie cieszy a na peonie w pełnej krasie czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam i lecę do ciebie oglądać donice, wstawiłaś foty ?
Aneczkowe marzenia 22:24, 10 maj 2015

Do góry
Na tej dużej rabacie na środku oczywiście trawy nie będzie. Zastąpią ją kolejne róże i inne roślinki Na razie jest jej rama z róż, krzewuszek, jaśminu, kaliny, liliowców i wielu innych, ale przede wszystkim z róż takich jak:
carina, flamingo, el toro, mrs john laing, swany, pink fairy, indigoletta, mainzer fastnacht, osiria, candy rain, nina, ballade, artemis, aspirin rose, heidetraum, pastella, astrid grafin von hardenberg.

Chciałabym tam w środku posadzić coś zimozielonego, co by dało delikatną przesłonę, żeby nie było widać całego ogrodu jak na dłoni, ale nie za dużo bo nie chcę zacienić róż, których będzie tam masa w koło. Z takich wyższych są na razie rośliny zrzucające liści takie jak krzewuszka, kalina, tawuła wczesna, jaśmin.

Z zimozielonych najchętniej posadziłabym ze trzy szmaragdy (moje ukochane) tworzące trójkąt, ale biorąc pod uwagę to że w koło mam same szmaragdy na obrzeżach ogrodu, to pomyślałam o cisach. Co wy o tym myślicie? Może coś poradzicie? Nie chcę żeby to było coś dającego duży cień ze względu na róże.

Tego koła z tulipanami w prawym dolnym rogu zdjęcia oczywiście nie będzie, będzie tam trawa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies