Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 15:27, 09 cze 2016

Do góry
Biała szałwia, liatra, lilia ( od Kamilki) i takie tam inne kwiecia

Małymi kroczkami do celu... 15:22, 09 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
jaka to odmiana tej piwoni białej?

Ewelinka to odm ' Shirley temple', teraz już w pełnym rozkwicie

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 15:19, 09 cze 2016

Do góry
Cześć. Jestem całkowicie nowym użyszkodnikiem na tym Forum, ale zaglądam do Was od dawna i dzięki Wam i Waszym radom jestem obecnie szczęśliwą właścicielką Rumby - sadzonka od Pana Piotra Kleszczyńskiego rozmnożona do sztuk pięciu. Dwie już wydane, jedną chcę zostawić dla siebie, ale dwie miałabym do wydania w zamian za jakąś inną odmianę.

Najlepiej, żeby dało się tak "z rąk do rąk", bo rośliny są już dość spore i biorą się na poważnie za kwitnienie. Zdjęcia dołączę później. Teraz tylko takie poglądowe - pierwszy kwitnący w tym roku (luty)

Rumba
Małymi kroczkami do celu... 15:16, 09 cze 2016

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 15:15, 09 cze 2016

Do góry
I dzieciaczki doczekały się truskawki i takie tam inne...

Ogród z łezką II 15:14, 09 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Jest bossski, ale to wiesz, wszyscy sie nim zachwycają u ciebie, ale i u Zielonej Marty i u innych...to po prostu cudna w kolorze róża niby łososiowa niby rózowawa ale i kremowa troche ....a twój "potwór" szczególnie fajnie na tym ogrodzeniu wygląda.
Widziałam tez juz inne kwitnace róże u ciebie, u was cieplej chyba bo u mnie Chippendales dopiero w pakach, kolor prześwituje ale kwiatów nie ma jeszcze - jedynie szwedzka królowa kwitnie i ascot. Na pozostałe czekam....
Pozdrawiam i nie moge sie doczekac oglądania Alchymista na zywo
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 15:12, 09 cze 2016

Do góry
tutaj ku przestrodze, łąka przed koszeniem.
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 15:11, 09 cze 2016

Do góry
Ogród moja pasja 15:07, 09 cze 2016

Do góry
Sonia napisał(a)
W końcu zapowiada się troszkę deszczu
Pięknie kwitnący rzepak - widok z okna naszej kuchni

Cudo macham.
Ogród Wioli 14:58, 09 cze 2016

Do góry
Wiolu, pochyliłam się trochę nad Twoim planem i powiem Ci że nie było łatwo

Po pierwsze: czemu garaż tak dziwnie stoi? Nie naprzeciwko bramy, tylko za domem i kompletnie oddziela dom od ogrodu. Przestawiłabym go ale wcześniej chyba coś pisałaś o utwardzeniu terenu pod niego, więc technicznie może to być trudne. Chyba, żeby utwardzenie wykorzystać jako placyk. Da się?

Po drugie: zaczęłam kombinować najpierw z liniami prostymi, które wydawały mi się bardziej naturalne w tym układzie ale nic nie wyszło. Potrzebowałabym więcej czasu i lepszego planu

Tak na szybko przygotowałam następującą propozycję:

Czarna linia pod garażem to jest szpaler najlepiej cisowy, wysoki, w którym zrobiłabyś przejście. Z obu jego stron rabaty.

Piaskownicę i huśtawkę przeniosłabym na lewą stronę.

Przy placyku narysowałam Ci drzewo, o którym myślałaś - uważam że to świetny pomysł: nie tylko poprawi mikroklimat, ale też zlikwiduje efekt "patelni". Drugie drzewo przy garażu, ale zdaje się nawet jakieś w tej okolicy rośnie, więc nie ma co dublować
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:56, 09 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Piękności U mnie też coś zjada listki różom. Na jednej liście są przebarwione marmurkowo. Nie wiem, co jej jest. Na spotkaniu u mnie debatowałyśmy i nikt nie wiedział, co to i jak pomóc
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:53, 09 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
No i szczena mi opadła na podłogę...jaka cudna ta hortusiowo-kulasikowa!!!!!!!!

Kasiu rabatka już nieaktualna
Od wczoraj walczę z rewolucją na niej

Część jest wykopywana...

A takie krzaczory wkopałam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:52, 09 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Polinko, mniej wiecej tak tnę limki, u mnie absolutnie sie nie pokładaja, wycinam oczywiscie wszytskie drobne i wiotkie gałązki

kiepsko namalowałam, ale chyba juz mniej wiecej wiesz

znalazlam ufff ale w 2015 Sporo tych stron ma ten Twój watek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:52, 09 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Z tą sztywnością to na wiele bym nie liczyła, ale kwiaty ma ogromne I jest mojego wzrostu, sadzona w zeszłym roku wiosną.

Do Ciebie przyjdę na róze po niedzieli.. ale mam ważnych gości przez tydzień..

których mam raz na 20 lat.. a Was mam na codzień.. wiec musicie wybaczyć moją absenscję

Kule...jakie cudo!!! Moja jesienią przesadzana, to wypierdek jest. Moja nadzieja wzrosła
Gdzieś wśród łąk 14:44, 09 cze 2016

Do góry
Ewik, inag, Olili - dziękuję. Fotki nie są zbyt ładne, bo już pomijając kwestię urody ogrodu, to zmieniłam telefon i w nowym niestety nie mam dobrego aparatu. Lubię fotografować telefonem, bo szybko można wgrać fotki na forum, czy przesłać rodzinie.

Basiu - ułudka, to trochę chwast, trzeba rwać. Ale jako zadarniacz sprawdza się doskonale, no i wczesną wiosną kolor niebieski to cenna rzecz.
Róże dopiero zaczynają. Jest na forum wiele innych piękniejszych różanych ogrodów. Ale postaram się się podzielić i moimi różyczkami.

A i gdyby ktoś z okolic Częstochowy i Radomska nie miał siewek werbeny, to mogę się podzielić. To kolejny chwast... Czytałam, że Madżenka z niej zrezygnowała własnie z tego powodu. Podobnie wg mnie chwastem jest śmiałek darniowy. To chyba jednak nie jest ozdobna trawa...

Jedno jest pewne, piwonii nigdy nie będzie można nazwać chwastem:

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:38, 09 cze 2016

Do góry
w donicy przedogrodkowej

N przedogrodkowej rabatce zacznja pojawiac sie wreszcie kolory inne niz zielony

pozziomek juz Cale morze

i Bad Birnbacher juz cala w paczkach

a za chwile bedzie lalo jak z cebra.
jak jechalam z pracy to lalo tak, ze wycieraczki nie nadazaly zbierac, potem wjechalam w sucha strefe a chmura z tylu za mna gna, wlasnie nadciaga
Mały ogród Kasi 14:29, 09 cze 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

i szałwia"giganteum"

KAsia
Nie znam tej szałwii (chodzi mi o tą różowa) A pasowałaby mi kolorystycznie i takiej wyższej właśnie potrzebuję
Fajne jest to połączenie różu z fioletem
Moja "przyziemna" :) pasja 14:28, 09 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Witaj, super zestawienie berberysy z czosnkami i całą resztą miodzio, zapisuję i podglądam, cały wątek w wolnej chwili przejrzę , pozdrawiam
Trudny teren - dużo pracy! 14:24, 09 cze 2016

Do góry
Muszę sie Was poradzic w temacie kolejnym...

moje nasadzenia pod plotem maja przejscia od sciany na ścianę... Wiąże sie to z osiedlem po stronie planowanych serbow. Co o tym myslicie?

Dylematem moim jest to, ze maz upiera sie przy pozostawieniu pecherznic, ktore burza mi szyki z thujami. Czy przenosic pecherznice i dosadzic thuje?

Thuje beda tez dosadzone pomiedzy obecnie posadzonymi.

Poznajemy ptaki 14:23, 09 cze 2016

Do góry
A oto moje ostatnie zdobycze. Dzięcioł uchwycony przez szybę w kuchni. Pliszka i sikorka zaskoczone w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies