Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Margarete 15:14, 09 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Jest bossski, ale to wiesz, wszyscy sie nim zachwycają u ciebie, ale i u Zielonej Marty i u innych...to po prostu cudna w kolorze róża niby łososiowa niby rózowawa ale i kremowa troche ....a twój "potwór" szczególnie fajnie na tym ogrodzeniu wygląda.
Widziałam tez juz inne kwitnace róże u ciebie, u was cieplej chyba bo u mnie Chippendales dopiero w pakach, kolor prześwituje ale kwiatów nie ma jeszcze - jedynie szwedzka królowa kwitnie i ascot. Na pozostałe czekam....
Pozdrawiam i nie moge sie doczekac oglądania Alchymista na zywo
Kindzia 19:04, 09 cze 2016

Margarete napisał(a)

Jest bossski, ale to wiesz, wszyscy sie nim zachwycają u ciebie, ale i u Zielonej Marty i u innych...to po prostu cudna w kolorze róża niby łososiowa niby rózowawa ale i kremowa troche ....a twój "potwór" szczególnie fajnie na tym ogrodzeniu wygląda.
Widziałam tez juz inne kwitnace róże u ciebie, u was cieplej chyba bo u mnie Chippendales dopiero w pakach, kolor prześwituje ale kwiatów nie ma jeszcze - jedynie szwedzka królowa kwitnie i ascot. Na pozostałe czekam....
Pozdrawiam i nie moge sie doczekac oglądania Alchymista na zywo

A jak sobie pomyślę, że Alchymist to czysty przypadek u mnie... Na dodatek to róża, która do mnie kolorystycznie przemawia. Mam słabość do brzoskwiniowych
Jakoś szybciej wielkokwiatowe u mnie w tym roku, co mi nie jest specjalnie teraz na rękę...
Bardzo się cieszę, że przyjedziesz. Tyle, że Alchymista to raczej w zielonej już szacie zobaczysz na żywo
Bogdzia 21:01, 09 cze 2016

To że Alchymist cudny wiesz i bez mojego pisania ale mam prosbę -zostaw jakies chwasty zeby mi wstyd nie było ze u mnie były a u Ciebie nie ma.
boguslawa_ma... 21:16, 09 cze 2016

Róże ci pięknie kwitną,u mnie jeszcze w pączkach,a już plamistość je bierze
JulkAd 21:58, 09 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Trawy bardzo kiepsko po tegorocznej zimie. To Twoje nie wyjątek. Ja się też na swoje gniewałam, ale jak poczytałam ile dziewczynom traw nie ruszyło wiosną, to zaczęłam je chwalić

Na przyszłą wiosnę będę mogła Ci ze swoich Zebrinusów podzielić, już je będzie można ciachnąć. To dwie sadzonki spore możesz mieć Jak chcesz. ML jeszcze nie będą do dzielenia...chyba...

Jestem pełna podziwu jak się naprawiłaś forumowo

Buziaczki

Kasiu dzięki za dobre chęci Zebrinusy mam, a ML po prostu muszę poszukać, na razie każda z sadzonek wypuściła po dwa, trzy źdźbła Zebrinus już ma około metra i niezłą kępkę

Ty nie chwal dnia przed zachodem słońca
Buziam
JulkAd 22:00, 09 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
To że Alchymist cudny wiesz i bez mojego pisania ale mam prosbę -zostaw jakies chwasty zeby mi wstyd nie było ze u mnie były a u Ciebie nie ma.

Oj Bogdziu, na to bym nie liczyła
Madzenka 06:56, 10 cze 2016

Śliczna Grace, przepieknie wpasuje sie w Twoje kolory
Kindzia 10:33, 10 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja bym bardzo chciała Bożenko zdążyć ze wszystkimi chwastami, bo rosną jak nienormalne...i tak będę brała urlop żeby to ogarnąć, ale nie tylko ode mnie wszystko zależy...jeszcze pogoda ma znaczenie. Czyli może się zdarzyć, że nie wszystkie chwaściory wytępię
Ty i Twój ogród ma takie walory, że nawet wielkie osty by nie przeszkadzały!!!
U mnie tak dobrze nie jest...
Kindzia 10:36, 10 cze 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Róże ci pięknie kwitną,u mnie jeszcze w pączkach,a już plamistość je bierze

Myślę, że dzisiaj już będzie pełne kwitnienie, nie chcą czekać

Jak już masz plamistość, to bankowo mają złe miejsce...myślę, że za mały przewiew...albo za gęste krzaki, czyli niedobre cięcie wiosną. Coś musi być nie tak. Przecież nie wszystkie róże masz z wybitną podatnością na plamistość...u mnie Chippendale zdrowa jak rydz. A też ją masz...
Kindzia 10:37, 10 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Kasiu dzięki za dobre chęci Zebrinusy mam, a ML po prostu muszę poszukać, na razie każda z sadzonek wypuściła po dwa, trzy źdźbła Zebrinus już ma około metra i niezłą kępkę

Ty nie chwal dnia przed zachodem słońca
Buziam

Moje Zebrinusy też ze 3x większe od ML. Ten typ tak ma widocznie o tej porze

Już nic nie powiem...

Uściski