Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:57, 02 maj 2012

Do góry
Tawuła japońska i jej listki

Jest cięta z kulę, ale rośnie nierówno - zastanawiam się czy jej nie ściąć nisko w przyszłym roku i niech rośnie w poduchę?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 02 maj 2012

Do góry
Trochę dzisiejszych widoków

Zaczęły kwitnąć bratki - wcześniej szły tylko zielone, a teraz gdy wypada wymienić kompozycje się im przypomniało...

Wierzba już się pokryła listkami

Żurawki

Świerk biały

Małe rośliny czy duże 21:32, 02 maj 2012

Do góry
Moni - to tylko i wyłącznie zależy od budżetu - jeśli masz ten budżet co kiedyś napisałaś na początku ile chcesz przeznaczyć na ogród - czyli 60000 złotych to kupuj duże.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 02 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Omówiona jest tylko zagadnienia połowa
A pozostała nie tknięta część łóżkowa.
Choć Sebek dopiero w lipcu dorosłość ogłosi
Zgłębić ten temat aż się prosi .

Jak chcecie mieć chłopa wiernego
Nie należy prowokować losu ślepego.
Płeć brzydka tak jest skonstruowana
Że często musi śpiewać "oj dana dana".

Umarłem ze śmiechu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:28, 02 maj 2012

Do góry
Omówiona jest tylko zagadnienia połowa
A pozostała nie tknięta część łóżkowa.
Choć Sebek dopiero w lipcu dorosłość ogłosi
Zgłębić ten temat aż się prosi .

Jak chcecie mieć chłopa wiernego
Nie należy prowokować losu ślepego.
Płeć brzydka tak jest skonstruowana
Że często musi śpiewać "oj dana dana".

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:28, 02 maj 2012

Do góry
Witaj Milenko - bardzo miłe jest to co napisałaś - postaram się Was nie zawieść i mam nadzieję, że już w tym sezonie powiem przy tej rabacie "nic tu nie zmienię"

Aniu - też się cieszę
Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 20:43, 02 maj 2012

Do góry
Przyszedłem zobaczyć jak tam idzie projektowanie, a tu już prace prawie skończone - gratuluję - ślicznie jest
Projekt długiej i wąskiej rabaty z hortensjami 20:38, 02 maj 2012

Do góry
One są akurat na to miejsce
Ogród w Holandii 20:36, 02 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Uwielbiam patrzeć jak mi samo się podlewa! A trawa zadziwiająco dobrze wygląda! Już prawie nie sposób dostrzec gdzie są połączenia. Wygląda na to, że znowu bez powodu panikowałam.

Takie zdjęcia kocham najbardziej - włączone nawadnianie
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:34, 02 maj 2012

Do góry
Ale się u Ciebie dzieje - takiej ilości kory zazdraszczam - a raczej napaczeć się nie mogę Kibicuję
Mój mały raj na ziemi :) 20:00, 02 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U Anuli coś się robi, Paweł wali i wierci, no aż mnie korci, żeby zajrzeć z ciekawości

Ciekawe czy poszłaś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:59, 02 maj 2012

Do góry
Kochani - równocześnie bawiąc uczycie - jak zwykle świetne wiersze

Ja dziś zapracowany - głównie koszeniem - w tym roku doszedł mi również sąsiad - także wszystko w moich rękach w tym roku Dzisiaj padało, ale znów zaświeciło słońce i sucho. Za chwilę pójdę podlewać. Nawozu w trawie też mi całkiem nie rozpuściło, ale trudno - wsiąknie kiedyś

Danusia zaczęła "modę" na ekologiczne prowadzenie ogrodu to nazrywałem dziś pokrzywy - jedne już na jutro, bo za chwilę derenia nie będę miał, a drugie na kiedyś tam
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 19:54, 02 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

może być szydlasty albo douglasii, tak nie rozpoznam...a floksów mam full w ogrodzie, w zasadzie od niskich okrywowych skalnych po rabatowe wiechowate, ostatnio przypomniałam sobie o kwitnącym teraz na błękitno i silnie pachnącym Floksie kanadyjskim. Musze znów go sobie gdzieś posadzić, bo kiedyś juz go miałam, ale wyginął czy coś... no zmykam bo M mówi, że to Ogrodowisko kiedyś zbombarduje.

pozdrawiam.

W domu nie ugotowane ani posprzątane
Nasze ogrodniczki czem innem zajmane.

Komputery się grzeją oczęta zmęczone
A chłopy bardzo niezadowolone.
...
Cichutko w łóżkach leżą cierpliwie czekają
Czy żoneczki nas już całkiem w tyle mają ?

Danusia się śmieje i ręce zaciera
Ale będzie draka jak jasna cholera.

Zbyszku, a czemu gotowanie
tylko dziewczynom przypisane?
Ja lubię gotować, ale równie mi smakuje
jak mężuś od czasu do czasu coś dla mnie ugotuje
I zamiast czekać i bombardować Ogrodowisko
można zamiennie robić wszystko...

hanka_andrus napisał(a)
Od dziejów zarania chłop wybierał dla siebie głównie polowania!
Po lasach buszował niby za jeleniem,a wracał do domu i wołał: Gdzie jedzenie?
Dzieci,ogrody,porządki w chałupie,to mężczyźni mieli za przeproszeniem w d...pie!
I dalej byłoby tak na tym łez padole,ale baby poszły zarabiać na ten chleb na stole.
A skoro pracowały za wymierną kasę ,na odpoczynek po pracy także były łase.
Niech więc Was nie dziwi,że podział na damsko-męskie role przestał obowiązywać.
Niestety w naszej szkole,elementarz dalej podaje,że tata pracuje,a mama chlebek kraje.
Uczmy nasze córki,że mają być nie uległe ale przebojowe,
A synów przyuczajmy,że przemoc i oglądanie się na żonę w sprawach podstawowych
To cecha nie godna osób postępowych.
Bo herbatę zrobić i ułożyć kanapkę można samemu nie czekając na ,,matkę!''
Ogród Dominiki 16:43, 02 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Domi - rzeczywiście ogród nie wyglądał zbyt dobrze to realizacji, ale teraz......jeden z najpiękniejszych na ogrodowisku - myślałem, że te stożki, kule to były w projekcie, ale się pomyliłem. Masz dziewczyno talent i świetne wyczucie ksztatłów, bo z każdej strony rabaty są przepiękne.

No sam widzisz Seba na moim przykładzie, że Gardenarium robi bardzo profesjonalnie ogrody. W projekcie było trochę kulek i to były od początku moje ulubione rabaty. A teraz stopniowo dostosowuję resztę ogrodu do takiego stylu. No i bardzo mi pomaga Ogrodowisko ze wszystkimi inspiracjami z niego wziętymi, zdjęcia z realizacji Gardenarium znam na pamięć! Wielkie dzięki za komplement!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:21, 02 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I teraz mam problem. Wymyśliłem "bardzo skuteczny" sposób na wodę z rynny. wkopałem doniczkę, do której pod spodem są dociągnięte kamyki - i woda miała iść pod ziemią "podziemnym kanałem", a idzie wszystko górą I teraz nie wiem co tam dać - rury już nie przełożę i inne miejsce

Dostane kępy przywrotników od Alinki też wyglądają niezbyt - z Biedronki ani jeden nie skiełkował - szkoda pieniędzy - jeżówki wyszły dwie

Orliki mają pąki

widok ogólny z drugiej strony

Zostały dwie kule z bukszpanów - poszły tam, gdzie miały iść przywrotniki - znów zmieniłem układ
Pomiędzy nie dałem tojeść rozesłaną aurea - też wczoraj dostaną

Zostało mi tylko obsadzić obiecanym barwinkiem i szałwią - wysiana. Tam gdzie miała iść perovskia w tym roku będą kosmosy - takie fzium bzdzium - mam nadzieję, że wzejdą, bo dziś je wysiałem. Zapowiadała się u nas dziś burza - i rzeczywiście grzmiało głośno, ale padało na prawdę spokojnie - dla mnie za krótko, bo miło codziennego podlewania jest na prawdę sucho.

No - na dziś tyle z relacji

Ciekawa relacja i chyba swoje bukszpany też w kulę przytniesz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:08, 02 maj 2012

Do góry
Sebek przychodzę z rewizytą
Przyznam się że byłam cichym podglądaczem jak Twój wątek dopiero się rozkręcał
Świetny pomysł z wizytówkami bo przekopanie setek stron dla osoby która dopiero raczkuje na ogrodowisku byłoby ciężkie
Twój ogród dojrzał, rozrósł się i widać że jest Twiom oczkiem w głowie.

Podziwiam i zazdroszczę jednocześnie.....można się wiele nauczyć studiując Twoje rabaty, Twoją cała pracę włożoną w ogród

Pozdrawiam

Mój mały raj na ziemi :) 14:21, 02 maj 2012

Do góry
Sebek, no tak myślałam, że tego konwalika nie będzie widać...no ale może (?) jak te jasne trawki podrosną to na ich tle będzie widoczny?
nie chcę tam dawać żwirku, bo byłoby za dużo szczęścia na raz

co do cięcia, to wiem, zę zanim wegetacja ruszy , no ale zaszkodziałabym tej trzmielinie?
sama nie wiem....
chyba ją przerzucę pod dom, na zaprojektowaną przez Danusię rabatę (jak zacznę ją robić)
Mój mały raj na ziemi :) 14:05, 02 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ale ta wysoka cudna - ślicznie ją obsadziłaś

A trzmielinę jak przestanie rosnąć to zetnij nisko - odbije, a resztę powsadzaj do ziemi i będziesz miała dywanik

a teraz nie mogę ciąć???
a do ziemi od razu czy ukorzeniać?
w sumie za tarasem mam taką samą, też zapuszczona..... ;/

duża donica Sebek jest z zeszłego roku, tzrmielinka przezimowała cudnie w garażu - dodałam jesienią cebulki szafirków ale słabizna.... więc dosadziłąm bluszczyk na wzór Danusi, w zeszłym roku były petunie , ale rozrosły się jak dzikie i nie chcę tak w tym roku

Bukszpanów się teraz nie tnie bo rosną to i trzmielin chyba także? Przynajmniej tak mi się wydaje.....

A pomysł z szafirkami świetny

A konwalnik w korze - nie za bardzo - w ogóle go widać nie będzie... Może odgrodź ekobordem kawałek i wysyp żwirkiem? Choć nie wiem czy będzie to dobrze wyglądać...

Projekt długiej i wąskiej rabaty z hortensjami 13:49, 02 maj 2012

Do góry
dzięki Sebek! A te morning light nie będą za wysokie? Bo tam na wys 1,3 m jest okno, więc tak max do 1,5 - 1,6 m moga być trawy
Kolorowe rabaty 13:44, 02 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Skalne tulipany, duet już przekwitł

Cudne są!

Dziękuję Sebek nowe,skalne czy botaniczne jak kto woli ,zobaczymy czy się rozmnożą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies