Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Sebek 13:14, 02 maj 2012

Anula - pasuje Ci ten dzidziuś

Ale taras masz boski - ja chcę tak zrobić wejście do domu w tym roku, tylko na kwitnąco. Już naliczyłem 10 doniczek do zagospodarowania i wciąż mi mało
anula_wn 13:17, 02 maj 2012

Agatko - jakże mi miło, że tak mówisz choć ja wiem, ze jeszcze daleko mu do ideału
fotki już wklejam, ale musiałam nakarmić Frania...

Marzenko - dziękuję bardzo !

posadzone żurawki pod rh, za nimi wschodzą 3 hosty (zielone)

tu wspomniana wcześniej trzmielina - zapuściłąm ją i nie wiem czy trzymać ją tu i przyciąć, czy przewalic w inne miejsce?

wejście do domu- kulki jeszcze nie podcięte, ale muszę je ciut wyżej wsadzić, bo za głęboko są
Sebek 13:20, 02 maj 2012

Ale ta wysoka cudna - ślicznie ją obsadziłaś

A trzmielinę jak przestanie rosnąć to zetnij nisko - odbije, a resztę powsadzaj do ziemi i będziesz miała dywanik
anula_wn 13:37, 02 maj 2012

tak to wygląda z daleka
na tej rabacie dosadziłam citronelle dookoła jaśmina, a dookoła bukszapnu czerwone żurawki, a przed nimi trawki - jasne, a przed jasnymi 4 czarne (nie wiem czy będzie je widać, ale nie mogłąm się wczoraj oprzeć, bo były po 8 zł!!!) może jak podrosną będzie lepiej widać

i od strony podjazdu (jeszcze nie wygląda to dobrze, bo kanciki czekają na zrobienie.....)
anula_wn 13:39, 02 maj 2012

Sebek napisał(a)

A trzmielinę jak przestanie rosnąć to zetnij nisko - odbije, a resztę powsadzaj do ziemi i będziesz miała dywanik

a teraz nie mogę ciąć???
a do ziemi od razu czy ukorzeniać?
w sumie za tarasem mam taką samą, też zapuszczona..... ;/

duża donica Sebek jest z zeszłego roku, tzrmielinka przezimowała cudnie w garażu - dodałam jesienią cebulki szafirków ale słabizna.... więc dosadziłąm bluszczyk na wzór Danusi, w zeszłym roku były petunie , ale rozrosły się jak dzikie i nie chcę tak w tym roku
anula_wn 13:57, 02 maj 2012

widok z podjazdu na garaż, parasol podcięty, jak szafirki przekwitną - będą chosty (oczywiście pomysł Danuni )

Milka 13:58, 02 maj 2012

I kolejny piękny ogród i wspaniale wykonana praca
justi 14:03, 02 maj 2012

A ja nie poznałam, że to Ty Anulko zabrakło promiennego uśmiechu, to pewnie dlatego

Chciałam spytać co masz w tej dużej donicy przy schodach, to drzewko? (bo bluszcz to wiadomo poznaję)
Sebek 14:05, 02 maj 2012

anula_wn napisał(a)

a teraz nie mogę ciąć???
a do ziemi od razu czy ukorzeniać?
w sumie za tarasem mam taką samą, też zapuszczona..... ;/

duża donica Sebek jest z zeszłego roku, tzrmielinka przezimowała cudnie w garażu - dodałam jesienią cebulki szafirków ale słabizna.... więc dosadziłąm bluszczyk na wzór Danusi, w zeszłym roku były petunie , ale rozrosły się jak dzikie i nie chcę tak w tym roku

Bukszpanów się teraz nie tnie bo rosną to i trzmielin chyba także? Przynajmniej tak mi się wydaje.....

A pomysł z szafirkami świetny

A konwalnik w korze - nie za bardzo - w ogóle go widać nie będzie... Może odgrodź ekobordem kawałek i wysyp żwirkiem? Choć nie wiem czy będzie to dobrze wyglądać...

popcorn 14:06, 02 maj 2012

Aniu pięknie u Ciebie!
Rany jak jaśminowiec wielki rośnie! Pilnie muszę go przesadzić sprzed domu tylko gdzie
Dzięki za uzmysłowienie skali problemu

Hosty cudne, kompozycje w donicach super!