Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:43, 02 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
a grajdolu to ja tez nie widze a uwaznie sledze Twoj watek

Czeresnie zjadlam mam nadzieje, ze nie zauwazylas, ze Ci sloiczek zniknal

A ja myślałam ,że mi słoik pękł bo gorący pod zimną wodę wstawiłam.. a to było takie czary mary i trzasło i zgasło..
Nie mogę chodzić z aparatem do ogrodu, bo zamiast spać to wrzucam foty

A rano to bydle dzwoni bezlitośnie

I sieczka z dziś.. mogą się powtarzać bo już się pogubiłam. Ale to i tak nie ma znaczenia..

Małymi kroczkami do celu... 00:40, 02 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj byłam na lokalnym ryneczku, jestem trochę zawiedziona, myślałam,że będzie tam większy wybór bylin, a niestety w większości do wyboru były kwiaty jednoroczne. Kupiłam tylko hortensje ogrodową, kilka krzaczków pomidorów koktajlowych no i właśnie tak się zamieszalam,że chciałam kupić szałwie, a w końcu chyba wzięłam lawendę, chyba,że to szałwia? Pachnie jak lawenda

Z tej szałwii / lawendy to nie mogę, ale mnie rozbawiłaś tak fajnie to napisałaś

Hortensja super wygląda. Będzie w donicy czy na rabacie?

Co to za niebieskie kwiatki?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:33, 02 cze 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Ehh podziwiam podziwiam mi coś słabo puszcza ten od cb ale 4 kastry już w oczku mam mniej liści niż ty bo wyciepałam je bo były bbeeee, zostawiłem te ładne dałem nawozu i czekam niech rosną , Ale twoje pobiły moje

Dam Ci nowego
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:31, 02 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pojedyncza piwonia, niższa, jasnoróżówa. Są takie?

Z maków to poproszę o nasiona.

Jaki grajdół?

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:29, 02 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu, poogladałam, jest pięknie, piwonii masz mnóstwo, na dodatek podziwiam, że nazwy pamiętasz, mnie one umykają; powiem, że rok dziwny, naraz wszystko kwitnie, takiej eksplozji nie pamiętam; i gościa miałaś, na szybko ale jednak, sama też byłaś w gościach, tyle było do oglądania, że hej, ale to same przyjemności

Irena.. Tobie powiem uczciwie. Nie pamiętam.. mam zapisane.. nazwa i obrazek.. jak trzeba to po prostu przepisuję Przecież te nazwy wymyślał ktoś wybitnie wyzłośliwi, albo uzdolniony językowo. A ja ani jedno ani i drugie..
Dla mnie też to Lady szalet.. da się zapamiętać .

O....! 00:27, 02 cze 2016

Do góry
Zbysiu, tak to azalie japońskie, jakoś muszą sobie dawać radę...mało podlewam ale są na spadku ogrodu, może więcej wody podczas deszczu mają ...?

Zawitka, no takie urosły...w ubiegłym roku były małe, teraz rzeczywiscie trochę poszalały i lepiej je widać...

Bogdzia, tak, dobrze zaobserwowałaś, ma pochylenie w kierunku południowym... dlatego przy budowie domu było nawiezione mnostwo ziemi a ten mur ma też zadanie utzrymywać wszystko ( ziemię przy domu) razem...

Milka, no bedę chyba zaraz cięła wisterię, bo już mnie wkurza, a w wakacje jeszcze raz...no, też widzę, że rośliny w kole y-y podrosły, obwodka bukszpanowa - niedawno oglądałam zdjęcie sprzed roku, jest różnica wyraźna...

Joku, w tym kole y-y tak zaplanowałam jak jest teraz, no jest miejsce na rozrost roślin

oglądałam w wielu ogrodach kwitnace piwonie, moje dopiero w pąkach

ale 'za to' kwitną jaśminowce i pięknie pachną...

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:26, 02 cze 2016

Do góry
MarekW napisał(a)
Dzięki Aniu. Owszem róże startują ale jeszcze fotek nie mają a jak będziesz w P to się koniecznie odezwij, a nie tylko przez płotek. Zapraszam serdecznie i będę czekał na tel

Wiesz, że Cie lubię Mało tego, jestem Twoja dozgonną fanką.. I 2 razy zapraszać mnie nie trzeba Nawet na minutę a się odmelduję Ale to na razie plany .. a plany lubią się zmieniać

Towarzystwo w kolejce do fryzjera.. prawie jak mój eM.. idzie, idzie i nie może dojść..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:22, 02 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

nooo..i tu sie zgodze, pachnie najpiekniej i najmocniej ze wszystkich lilakow ktore mam, zupelnie inaczej niz pospolite i palibiny

jestem nim zauroczona ...albo pod wplywem

Mój chłop jak to chłop.. jest praktyczny.. ale nawet on stwierdził. że coś tu strasznie pachnie.. poczuł

Tuscany mi też w zeszłym roku pokazały z 3 kwiatki i tyle a w tym.. śliczny
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:19, 02 cze 2016

Do góry
marzena napisał(a)
zaglądam, patrzę, podziwiam
i dziwię się zawsze, jak Ty te wszystkie okazy pomieścisz i jak dajesz radę z ich uprawą i ciągłymi zmianami ...? aha i jeszcze z robieniem tej ciągłej dokumentacji ogrodowej ?

Bo już nigdzie nie zaglądam.. to wyrabiam.. Ciebie na FB oglądam I Ramzesa

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:17, 02 cze 2016

Do góry
MarekW napisał(a)
szalona jak zawsze

Bo w szaleństwie jest metoda

Księżniczka była, pora na królową Już mam je miejsce nowe .. przesadzam jesienią, albo wiosną .. do żadnych róży, malin nie pasuje.. pójdzie na pomarańczowe
Problemy z tujami 00:15, 02 cze 2016

Do góry
Proszę o pomoc. Na jesieni posadziliśmy kilkanaście brabantów 150cm kopanych z gruntu. Na wiosnę trzy tuje zaczęły wyglądać nie ciekawie ale były zielone więc czekaliśmy. W kwietniu wyglądały jak na 1 zdjęciu. Później było już tylko gorzej. Tuje opryskaliśmy topsinem, później dolistnie podany nawóz interwencyjny substral. Na niektórych tujach jakby zieleniej się zrobiło. Tydzień temu tuje podlane zostały provicur. Raczej nic nie pomogło i dzisiaj wyjęliśmy tuje z ziemi i to dosłownie. W ogóle nie stawiały oporu tak jakby były wetknięte w ziemie a nie wkopane. A co ciekawe godzinę wcześniej była duża ulewa, a korzenie tych tui wcale nie są mokre. Zamieszczam zdjęcia korzeni i proszę o radę co dalej z pozostałymi tujami. Czy to jakaś choroba i przenosi się na kolejne tuje, czy korzenie na zdjęciach nie są za małe. Ziemia na działce to glina. Proszę o radę co z tym zrobić.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:13, 02 cze 2016

Do góry
MarekW napisał(a)
witaj i jak zawsze piękności u Ciebie

Mareczek się pojawił.. to znaczy, że róże już u Ciebie kwitną.. może po niedzieli gdzieś zawitam do P. Zajrzę przez płotek co tam słychać.. a może i się wproszę

Jutro zaglądam na twoje różyce Dziś idę spać .. nawet wszystkich fotek nie wrzucę..

I niebieskości dla Ciebie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:09, 02 cze 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)

To teraz dałaś czadu ehh

To one dają czadu.. na dziś mają już chyba 8 pąków I mam ich 3 wielkie kastry !!! Ryby wyeksmituję, bo lotosy się nie zmieszczą.. I 3 kastry żółtych
Pomiędzy pomidorami, ogórkami a koperkiem Jutro może je zwoduję.. jest ciepło
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:06, 02 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tuscany kwitną raz.. ale w tym, roku jestem z niej zadowolona
Sadziłam w zeszłym roku wiosną .. przesadziłam jesienią.. ale to nie księżniczka to rośnie i nie kaprysi.

Powtarzam focie, ale to blisko bliżej i najbliżej mnie zachwyca Oglądania przymusu nie ma.. za ileś lat sobie poczytam co pisałam

tuscany mam od wiosny, jeszcze nie planuje kwitnac, ciekawe czy zakwitnie w tym roku...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:04, 02 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A lilaka Miss Kim pokazywałam?? urósł ogromny.. a miał być mały Ale za to jak pachnie.. cała perfumeria

nooo..i tu sie zgodze, pachnie najpiekniej i najmocniej ze wszystkich lilakow ktore mam, zupelnie inaczej niz pospolite i palibiny

jestem nim zauroczona ...albo pod wplywem

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu widzę że masz wiąza holenderskiego wredei. Nie przypala ci go słońce? Zawsze mi się szalenie podobały i w zeszłym roku dostałam na odchodne od współpracowników z poprzedniej pracy ale tak go słońce przypiekło że została z niego połowa. Potem w upały zaczęłam go przykrywać delikatną flizeliną. Teraz też widzę że kilka listeczków ma brązowych.

Przypalało, ale rośnie na północnej rabacie .. latem jeszcze go czasami zmęczy, ale się zbiera.. Liczę, że grujecznik też się pozbiera.. na razie ma nowe towarzystwo.. towarzystwo przekwita .. mendopauza??

Do góry

Mala_Mi napisał(a)

Momo Botan

To teraz dałaś czadu ehh
Z Pszenicznej ... 00:04, 02 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Owsica na rabacie trawiastej niedługo dostanie towarzystwo rozchodnika

Fajna ta owsica nie znam ... ale pasowałaby mi do swierków srebrzystych Gdzie ją kupowałaś?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:00, 02 cze 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Zaglądam do jednego z moich ulubionych ogrodów - piękne zestawienie róży z dzwonkiem, róże już pięknie kwitną u Ciebie, u mnie jeszcze. Buziaki

Twój też mój ulubiony i jest w trójce naj.. ale czasu brak i prawie nie zaglądam. NIGDZIE.
Może i dobrze, bo ogrodów pięknych i ciekawych coraz wiecej..
Pierwsze białe róże..
Moonlight Pemberton

Mme Hardy

White Cover
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:55, 01 cze 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Aniu dzięki za podpowiedź ..to winobluszcz rósł u mnie na dechach a teraz wykiełkował w donicy .
Przyjdę wieczorem na foty.

Dziś takie coś znalazłam pod moimi jodłami.. i wypieliłam wszytko .. ranga chwast
Sama nie wiem co wstawiać a co nie.. wiec rutewka, by nie było ze tylko piwonie i róże Nie tylko na tych kfiotkach świat się kończy.. świat składa się z dużej ilości zielska ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies