Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku :) 08:52, 02 maj 2012

Do góry
Mogę się założyć, że to drugie

Sylwia mówiła, że zaczynają roboty budowlane, po za tym w domu chyba remont? No i widziałem z 30 worków ziemi na podjeździe
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:49, 02 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, ściana wodna wyszła rewelacyjnie! Warto było czekać na taki efekt. Wszystko masz spójne w 100%, wszystko do siebie pasuje. Sąsiedzi kłaniają Ci się jeszcze czy już przestali?
Czy donice na Twoim tarasie od południa są podświetlane?

A jeśli chodzi o psa: uważam, że zwierzęta mają poczucie estetyki. I Twój pies to potwierdza. Kiedyś dostałam od babci okropną sukienkę, istną masakrę odzieżową. Przymierzyłam ją dla świętego spokoju, żeby nie robić babci przykrości. Wychodzę z łazienki w tej kiecce i zobaczył mnie nasz pies. Jak się rozszczekał, jak zaczął ujadać na mnie...nie można go było uspokoić. Dopiero zdjęcie sukienki w oka mgnieniu uspokoiło psa. Od tamtego momentu twierdzę, że mieliśmy psa, który znał się na modzie.

Domi sąsiedzi się kłaniają , nawet chcieli Pana Złotą Rączkę wynająć do zrobienia ciurkadełka u siebie ale ma już umówioną kolejną robotę
Donice niestety nie są podświetlane, ale możesz kupić podobne podświetlane, zaraz wstawię link. Ceny jednak masakra!!!
http://www.sklep.hydroponika.pl/Donice/podświetlane/
Są też w innych sklepach ale jeszcze droższe widzialam, ale poluję na taka lampę ale za 10% tej ceny...
http://czerwonamaszyna.pl/lampa-podlogowa-authentics-stand-up,18534,p.html

Zachowanie psa potwierdza, że zwierzaki mają poczucie estetyki

Ceny masakra - niektóre ceny przekraczają wartość mojego ogrodu
Ogród Dominiki 08:45, 02 maj 2012

Do góry
Domi - rzeczywiście ogród nie wyglądał zbyt dobrze to realizacji, ale teraz......jeden z najpiękniejszych na ogrodowisku - myślałem, że te stożki, kule to były w projekcie, ale się pomyliłem. Masz dziewczyno talent i świetne wyczucie ksztatłów, bo z każdej strony rabaty są przepiękne.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 02 maj 2012

Do góry
Pomysły na prawdę fajne - będę czekać na realizację
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:38, 02 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Sebku, angielka będzie fajna, daj jej troszkę czasu przypomnij sobie jak wszystko pięknie urosło u Ciebie w ubiegłym roku

Kasiu - mam nadzieję, że masz rację - będę o nie dbał
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:38, 02 maj 2012

Do góry
Domi - ja zawsze kupuję te małe, ale widziałem u hodowcy giganty tych semperflorens - już są chyba takie jak moje w największym stadium - ciekawe czy są na sprzedaż?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 07:55, 02 maj 2012

Do góry
Pola napisał(a)

U mnie buki też nie ruszyły, ale szczerze wątpię czy to zrobią. Ale są w prawie identycznym stadium jak Twoje. Dziwne, że w lesie już całkiem zielone

Sebek dziewczyny z cieplejszych rejonów mówią by poczekać zobaczymy, jeszcze mam zamiar je popryskać profilaktycznie i trzeba też zapytać Danusi.

Pryskanie na robale nie zaszkodzi!!
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 07:47, 02 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie buki też nie ruszyły, ale szczerze wątpię czy to zrobią. Ale są w prawie identycznym stadium jak Twoje. Dziwne, że w lesie już całkiem zielone

Sebek dziewczyny z cieplejszych rejonów mówią by poczekać zobaczymy, jeszcze mam zamiar je popryskać profilaktycznie i trzeba też zapytać Danusi.
Ogród u stóp klasztoru 06:28, 02 maj 2012

Do góry
No pięknie tylu gości w wątku a gospodyni na zielonej trwce. Mili moi Sebek tą relacje trochę podrasował medialnie . Ogród zwykły tylko Sebek te fotki chyba na photoshopie upiększył. A jeśli chodzi o samego Sebka, to każda z nas życzyła by sobie takiego syna .szkoda że wcześniej nie mogłam uczestniczyć w ogrodowiskowych spotkaniach. Miłego wypoczynku kochani.
Ogród z Czerwonym mostkiem 23:36, 01 maj 2012

Do góry
Kasiu - przepiękne zdjęcia!!!!
Lecę w kulki... 23:31, 01 maj 2012

Do góry
Przepiękna jest - jutro też znów będę kosić - ale u mnie nadal łyse place
Ogród u stóp klasztoru 23:29, 01 maj 2012

Do góry
No jasne - a przecież znałem ją! Dzięki Magnolio
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 23:26, 01 maj 2012

Do góry
Danusia zalała gorącą i jutro będzie gotowa. Jak ją dasz na słońce i przykryjesz to będzie gotowa na jutro wieczorem, bo w poludnie się nie pryska.
Ogród Sylwii od początku :) 23:08, 01 maj 2012

Do góry
to jutro spróbuję ! dzięki Sebek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:06, 01 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - ta ściana ocieka za*ebistością!!!! Świetna jest

A bukszpany jak rosną to nie tnij - przytniesz w czerwcu - a jak urosną przez ten czas to się same zrównają

Sebek już ciachnęłam, strasznie bezkształtne były ... W czerwcu je wyrownam jeszcze raz.
Trawka po nawożeniu, podlewaniu i koszeniu już wraca do życia.
nawet 6 szt pluskwicy z 10 nie dalo sie zadeptać....
Ogrodnik mimo woli 23:05, 01 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - cudnie u Ciebie A tulipany - fajnie by było dać tabliczki - a najlepiej zdjęcie jakie są i zaczekać do czerwca - wtedy będziesz wiedziała co wykopiesz i jakie będą. Trochę zachodu by było, ale według mnie warto

Musiałabym do każdego przywiązać kartkę .... one przenikają ze sobą..... wykopanie i mój charakter.... będzie błagan.... chyba poczekam, aż nie beda chciały wogle kwitnac i wtedy je wykopię ,cebule rozdam i posadę nowe Boję sie juz miesznia cebul..lubię kolorowo, ale pstrokacizna czasami mnie też przeraża ..... Zresztą chyba już zauważyłeś, że mam misz-masz.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:03, 01 maj 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Sebku, nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje zamiary, ale jeśli chodzi o odprowadznie wody z rynny na rabaty, to dajesz z rynny rurkę pełną do początku rabaty, a po rabacie prowadzisz rurę drenarską (ok.4zł/mb, wygina się w każdą stronę). Najprostrzy sposób. O to chodzi?

Chcę wodę z rury, która wycieka z murka wyprowadzić do trawnika - lub do środka ziemi, aby mi nie wypłukiwało próchnicy.
Ogród Sylwii od początku :) 23:02, 01 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Karmnik będzie fajny - nie sadź zby gęsto, bo on szybko rośnie i sobie podzielisz Musi być też co jakiś czas odmładzany, bo kępki się starzeją i robi się taki wklęsły do środka. Aha - i są dwa kolory - jeden koloru tojeści rozesłanej i drugi mocno zielony - jak chcesz to Ci prześlę

zapytam być może głupio: jak dzieli się karmink? bo moje już takie placki wklęsłe są

Ania - ja wykopuję kępę, otrząsam z ziemi i obrywam. Możesz też dzielić łopatką. On się bardzo łatwo przyjmuje.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 01 maj 2012

Do góry
Marzenko - ta ściana ocieka za*ebistością!!!! Świetna jest

A bukszpany jak rosną to nie tnij - przytniesz w czerwcu - a jak urosną przez ten czas to się same zrównają
Ogród Sylwii od początku :) 22:57, 01 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Karmnik będzie fajny - nie sadź zby gęsto, bo on szybko rośnie i sobie podzielisz Musi być też co jakiś czas odmładzany, bo kępki się starzeją i robi się taki wklęsły do środka. Aha - i są dwa kolory - jeden koloru tojeści rozesłanej i drugi mocno zielony - jak chcesz to Ci prześlę

zapytam być może głupio: jak dzieli się karmink? bo moje już takie placki wklęsłe są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies