Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

bociek 19:13, 01 maj 2012

Hahahaha, Ania, ptasie SPA, no bomba. Super, ze zrobilas zdjecia Ale sie usmialam
Mala_Mi 21:24, 01 maj 2012

Agacia napisał(a)
hahaha, przeurocze te fotki!! A pierwsze! Ależ złapałaś! Ja zainspirowana Twoją opowieścią wystawiłam miskę z wodą. Może ktoś się napije

Aniu, u Zbyszka pisałaś o rododendronach - dlaczego mają rosnąć bez kory? Myślałam, że taki zakwaszacz gleby dobrze im robi?

Agata, a propo miski z wodą...wody ma być na kilka centymetrów..i wrzuć w środek płaski kamyk Ptaki muszą stać w wodzie.........
majkel0326 21:31, 01 maj 2012

Aniu,jak bajecznie u Ciebie!!! Kuklik posiałam na parapecie,zobaczymy co wyjdzie Tulipany piękne,szczególnie podoba mi się taki biało zielony.Poduchy na skalniaku rewelacja.Jak zobaczyłam irysy,te za kocimiętką, to mnie zatkało.Już Tobie kwitną???
Madzenka 21:40, 01 maj 2012

Ja też chcę takie tasie SPA!!! Musze wsypać kamyczków do mojej fontanny!!!
Ale Rh nie wiedzialam, że takie wielkie posadziłas. Jakies mniejsze w donicach wyglądaly...
Mala_Mi 21:52, 01 maj 2012

bociek napisał(a)
Hahahaha, Ania, ptasie SPA, no bomba. Super, ze zrobilas zdjecia Ale sie usmialam

Śmiałabyś się, jakbyś zobaczyła u nas jaskółke, która wpadła do domu i robiła oblot M za nią latał, by nakierować spowrotem na zewnątrz..... Jak mieszkaliśmy w bloku to jaskółki nas nie chciały pozostawić i gniazda mieliśmy wszędzie..worki foliowe i inne sposoby nie pomagały..nic, tylko pozostało się pogodzić z osranym balkonem, parapetami i wszystkim. Z tego powodu, że jedno gniazdo było przy drzwiach balkonowych , cały czas otwartych, to oblot mieszkania był regularnie. Tak się do nas przyzwyczaiły, że stałam od gniazda z nosem na pół metra i nic z tego nie robiły. Na sznurkach od suszarki balkonowej robiły miejsce do siedzenia i mieliśmy wrażenie, ze młode chwaliły się nam swoimi pierwszymi lotami. Czekały aż wyjdziemy na balkon i wtedy uczyły się latać ..... widok zabawny...serce zmiękło...porobiliśmy osłonki od ptasiego gówienka...i tak żyliśmy w symbiozie przez wiele lat.... Znajmoi wpadali w panike, że dostaniemy ptasią grypę, albo co innego
A to jaskółka w domu w bloku na parapecie kuchennym Miałam gdzieś ładne zdjęcia ..ale nie mogę znaleźć gdzie je zapisałam
Mala_Mi 22:18, 01 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,jak bajecznie u Ciebie!!! Kuklik posiałam na parapecie,zobaczymy co wyjdzie Tulipany piękne,szczególnie podoba mi się taki biało zielony.Poduchy na skalniaku rewelacja.Jak zobaczyłam irysy,te za kocimiętką, to mnie zatkało.Już Tobie kwitną???

Kuklik sam się u mnie rozsiewa i rosnie wszędzie Zbieram siewki i wsadzam w grupę Fajny jest bo kwitnie wcześnie I liście ma jak żurawka ...zimozielone ....
Iryski kwitna mi wszystkie z miniaturowych i takie granatowe we wsiowym...całe stado Jednak te błekitne są moje prima sort
Mala_Mi 22:25, 01 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja też chcę takie tasie SPA!!! Musze wsypać kamyczków do mojej fontanny!!!
Ale Rh nie wiedzialam, że takie wielkie posadziłas. Jakies mniejsze w donicach wyglądaly...

Kamyczki do fontanny koniecznie.... ja mam lornetke do obserwacji i naprawdę wstaje teraz godzine wcześniej i zamiast na słonecznej ławce z kawą witac dzień ..witam go na zacienionym tarasie z widokiem na ciurkadełko.... Te kamienie olbrzymie co kupiłam są z takich co obłożylismy ciurkadełko... taki czerwonawy granit..... tyle, że jeszcze nie przetransportowałam ich , ale i tak nie mam czasu na zrobienie ciurkadełka solidnego Ten czas....doba za krótka
Sebek 22:31, 01 maj 2012

Aniu - cudnie u Ciebie A tulipany - fajnie by było dać tabliczki - a najlepiej zdjęcie jakie są i zaczekać do czerwca - wtedy będziesz wiedziała co wykopiesz i jakie będą. Trochę zachodu by było, ale według mnie warto
Mala_Mi 23:05, 01 maj 2012

Sebek napisał(a)
Aniu - cudnie u Ciebie A tulipany - fajnie by było dać tabliczki - a najlepiej zdjęcie jakie są i zaczekać do czerwca - wtedy będziesz wiedziała co wykopiesz i jakie będą. Trochę zachodu by było, ale według mnie warto

Musiałabym do każdego przywiązać kartkę .... one przenikają ze sobą..... wykopanie i mój charakter.... będzie błagan.... chyba poczekam, aż nie beda chciały wogle kwitnac i wtedy je wykopię ,cebule rozdam i posadę nowe Boję sie juz miesznia cebul..lubię kolorowo, ale pstrokacizna czasami mnie też przeraża ..... Zresztą chyba już zauważyłeś, że mam misz-masz.....
weronika77 23:33, 01 maj 2012

Lewizję masz piękną, ja miałam tylko rok, i znikła. Tulipany, mnóstwo, a jakie piękne w grupkach kolorystycznych, i te różowe, i fioletowe, a żółte ze strzępkami...