Aniu - cudnie u Ciebie A tulipany - fajnie by było dać tabliczki - a najlepiej zdjęcie jakie są i zaczekać do czerwca - wtedy będziesz wiedziała co wykopiesz i jakie będą. Trochę zachodu by było, ale według mnie warto
Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.
Pozdrawiam i powodzenia
Na prawdę - nigdy bym nie pomyślał - on ma kwiatki takie na 3 mm - tylko zdjęcie z bliska,
A skoro radzisz, żeby je przyciąć to jasne - zrobię to.
I teraz mam problem. Wymyśliłem "bardzo skuteczny" sposób na wodę z rynny. wkopałem doniczkę, do której pod spodem są dociągnięte kamyki - i woda miała iść pod ziemią "podziemnym kanałem", a idzie wszystko górą I teraz nie wiem co tam dać - rury już nie przełożę i inne miejsce
Dostane kępy przywrotników od Alinki też wyglądają niezbyt - z Biedronki ani jeden nie skiełkował - szkoda pieniędzy - jeżówki wyszły dwie
Orliki mają pąki
widok ogólny z drugiej strony
Zostały dwie kule z bukszpanów - poszły tam, gdzie miały iść przywrotniki - znów zmieniłem układ Pomiędzy nie dałem tojeść rozesłaną aurea - też wczoraj dostaną
Zostało mi tylko obsadzić obiecanym barwinkiem i szałwią - wysiana. Tam gdzie miała iść perovskia w tym roku będą kosmosy - takie fzium bzdzium - mam nadzieję, że wzejdą, bo dziś je wysiałem. Zapowiadała się u nas dziś burza - i rzeczywiście grzmiało głośno, ale padało na prawdę spokojnie - dla mnie za krótko, bo miło codziennego podlewania jest na prawdę sucho.
Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.
Sebek, bardzo mi przykro z powodu tych bukszpanów ... i zgadzam się z Agatą, nie możemy całkiem zrezygnować z zakupów przez internet, bo szkółki są jakie są i jakby nie e-zakupy to nie mielibyśmy naszych ukochanych roślinek ... szkoda , że doświadczamy takich przykrych sytuacji ... powodzenia w wyjaśnieniu sprawy
Protestuję !!! jak w każdej dziedzinie czy to internetowej czy też w normalnej face-to-face szkółce są czarne owce i są super sprzedawcy !!! Więc "nasze szkółki" nie "są jakie są" bo są też porządne, a że akurat jakaś szkółka czegoś nie robi, lub robi w cenie jaka nam nie odpowiada,ale robi dobrej jakości rośliny i tylko takie proponuje do handlu, to nie oznacza, że ogólnie jest BE !
JA w swojej codziennej pracy jeśli tylko widzę, że roślina jest niehandlowa, bo coś jej jest, to albo trafia do tzw. szpitala i jest leczona, albo jest po prostu wywalana. Normalna praktyka u szanujących swoją pracę szkółkarzy i dbających o swoją opinię.
Rh cunnigham's'white ma tylko jeden pąk, nie wiem co się stało...
Reszta to liście
rozkwitły ostatnie tulipany - te różnią się bardziej od tych na obrazku, ale podobają mi się - jest tylko jeden problem - małe kwiaty mają.... Ustawiłem doniczki wzdłuż nowej bukszpanowej "obwódki" - jutro je zadołuję, bo już ciemno było
Dzisiaj pracowałem przy "angielskiej" rabacie - posadziłem roślinki od Alinki, ale słońce im nieźle dało popalić - mam nadzieję, że ożyją, bo bym sobie tego nie wybaczył. Ale na początek balkon
patriotyczny tulipan - ciekawe czy wytrzyma do czwartku?
Koniecznie spróbuj - ustaw donicę co masz tak na próbę - jak kwiatki oklapną to po prostu ją podlej i po krótkim czasie wróci do normalności.
Tak właśnie zrobiłam przestawiłam donice i zobaczę jutro ... przed chwilą spadło parę kropel i koniec, po deszczu ... ale jest cudnie, ciepło , oświetlenie na tarasie skończone teraz mam sobie wymyślić w których miejscach podświetlić roślinki ... ale się cieszę