Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:38, 01 maj 2012

Marzenko - dzisiaj już nawet się w kościele modliłem, aby sprawa się dobrze potoczyła

Pamiętajcie, że e-market 24h i e-iglaki to ten sam sklep - działają dwa na allegro...

Będę trzymał kciuki za Twoje trytomy - mam nadzieję, że będą ładne.
Sebek 21:59, 01 maj 2012

anetanka napisał(a)
Sebek, napisz im, że całe forum ogrodnicze czeka jak ta sytuacja zostanie rozwiązana. Forum, czyli potencjalni przyszli klienci.

Jeśli jutro do 14 nie odpisze to będę do nich dzwonić - postraszę go Wami, że forum ma prawie dwa miliony wejść miesięcznie i każdy to czyta
Sebek 22:03, 01 maj 2012

Dzisiaj pracowałem przy "angielskiej" rabacie - posadziłem roślinki od Alinki, ale słońce im nieźle dało popalić - mam nadzieję, że ożyją, bo bym sobie tego nie wybaczył. Ale na początek balkon

patriotyczny tulipan - ciekawe czy wytrzyma do czwartku?

Sebek 22:05, 01 maj 2012

Kolejna próba zrobienia zdjęć na tle nieba - speszyli 4 Ju

Rozkwitł taki - sadzony trzy lata temu

Sebek 22:06, 01 maj 2012

Basiu - jednak dzwonki żyją - są trzy kępki

Kwitną takie rozchodniki

Szczypiorek

Sebek 22:09, 01 maj 2012

Rh cunnigham's'white ma tylko jeden pąk, nie wiem co się stało...

Reszta to liście

rozkwitły ostatnie tulipany - te różnią się bardziej od tych na obrazku, ale podobają mi się - jest tylko jeden problem - małe kwiaty mają.... Ustawiłem doniczki wzdłuż nowej bukszpanowej "obwódki" - jutro je zadołuję, bo już ciemno było

Sebek 22:12, 01 maj 2012

Te już się zgadzają z obrazkiem - spodobał mi się ten kolor

A teraz coś dla widzów o mocnych nerwach - moja "angielka"

mam nadzieję, że ta kocimiętka, która już kwitnie się przyjmie - to pousychane po liście czosnków - miał być niebieski łan, a jest to....

finka 22:13, 01 maj 2012

noemi napisał(a)
Sebek, bardzo mi przykro z powodu tych bukszpanów ... i zgadzam się z Agatą, nie możemy całkiem zrezygnować z zakupów przez internet, bo szkółki są jakie są i jakby nie e-zakupy to nie mielibyśmy naszych ukochanych roślinek ... szkoda , że doświadczamy takich przykrych sytuacji ... powodzenia w wyjaśnieniu sprawy

Protestuję !!! jak w każdej dziedzinie czy to internetowej czy też w normalnej face-to-face szkółce są czarne owce i są super sprzedawcy !!! Więc "nasze szkółki" nie "są jakie są" bo są też porządne, a że akurat jakaś szkółka czegoś nie robi, lub robi w cenie jaka nam nie odpowiada,ale robi dobrej jakości rośliny i tylko takie proponuje do handlu, to nie oznacza, że ogólnie jest BE !

JA w swojej codziennej pracy jeśli tylko widzę, że roślina jest niehandlowa, bo coś jej jest, to albo trafia do tzw. szpitala i jest leczona, albo jest po prostu wywalana. Normalna praktyka u szanujących swoją pracę szkółkarzy i dbających o swoją opinię.
finka 22:22, 01 maj 2012

Sebek napisał(a)

Kwitną takie rozchodniki

Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.

Pozdrawiam i powodzenia
Sebek 22:23, 01 maj 2012

I teraz mam problem. Wymyśliłem "bardzo skuteczny" sposób na wodę z rynny. wkopałem doniczkę, do której pod spodem są dociągnięte kamyki - i woda miała iść pod ziemią "podziemnym kanałem", a idzie wszystko górą I teraz nie wiem co tam dać - rury już nie przełożę i inne miejsce

Dostane kępy przywrotników od Alinki też wyglądają niezbyt - z Biedronki ani jeden nie skiełkował - szkoda pieniędzy - jeżówki wyszły dwie

Orliki mają pąki

widok ogólny z drugiej strony

Zostały dwie kule z bukszpanów - poszły tam, gdzie miały iść przywrotniki - znów zmieniłem układ Pomiędzy nie dałem tojeść rozesłaną aurea - też wczoraj dostaną

Zostało mi tylko obsadzić obiecanym barwinkiem i szałwią - wysiana. Tam gdzie miała iść perovskia w tym roku będą kosmosy - takie fzium bzdzium - mam nadzieję, że wzejdą, bo dziś je wysiałem. Zapowiadała się u nas dziś burza - i rzeczywiście grzmiało głośno, ale padało na prawdę spokojnie - dla mnie za krótko, bo miło codziennego podlewania jest na prawdę sucho.

No - na dziś tyle z relacji