Takiego szerokiego kadru bylinowej jeszcze nie pokazywałem
Tak swoją drogą... mam tępy nóż w kosiarce, trzeba naostrzyć
Jak widać atrakcyjnych widoków za płotem nie mam, ale to uroki wąskich działek, tak za pięć lat się to zmieni bo wszystko mocniej urośnie, taką mam nadzieję
No i tak się zastanawiam czy to dobre miejsce dla tak jasnego drzewa jag glediczja Sunburst, ale głównie jej mało gęsty pokrój i słabe wymagania glebowe bardzo mnie przekonują, a upatrzyłem sobie wysoko wyprowadzony okaz, który tak by wyglądał.
Dodam, że przy ogrodzeniu jest żywopłot grabowy. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
I jeszcze 3 sezonowa Pissardi po 3 jej cięciu, ma już ładną koronę, która nie rośnie w odwrócony stożek, tutaj też ścianłem prawie metrowe pędy
Na trawnik proszę nie patrzeć, wysiałem na byle jak bo i tak zaraz będzie cały dziurawy, niestety moja mamuśka nauczyła psa toalety w dwóch najbardziej widocznych miejscach trawnika bo nie chciało się wychodzić dalej i to są tego skutki po każdej zimie
Cos na pocieszenie - plastry od Sylwi zaimpregnowane i na razie luzem ułożone Znowu wielki uscisk dla Wojtka który mi te plastry do las załatwił ! Oj Wojtus chyba o jeszcze jedną partie poprosze - zobacz jak pasują!
Oj powiem Ci Kasiulka że ryczeć mi sie chciało, najpierw jeden pąk, to myślałam że to od deszczy a 2 dni temu kolejny, Wczoraj wstałam po 5 rano by przed pracą prysnąć. Po pracy zobaczyłam że wszystkie liście jakby przywiędnięte..
Dziś z sercem na dłoni poszłam zobaczyć ale na razie nic dalej się choroba nie posunęła, może jest więc szansa...
A tak to wyglądało...
Nigry przed i po cięciu. Ja drastycznie skróciłem pędy w zeszłym roku, tak że ze strachem przez miesiąc na nie patrzyłem, ale opłaciło się, nawet są zbyt gęste przy podstawie i musiałem wyciąć krzyżyjące się pędy, tutaj nie chce ich mocno ograniczać dlatego w tym rok skromniej
W sumie to na wielkość całej korony poszło 2/3
Ewciu ja tez mam cos z nadgarstkiem ,jak sie porządnie narobie w ogrodzie drętwieje mi ręka w nocy i strasznie boli...
Piękny pigwowiec i tulipanki, zdrowka życzę