Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Wioli

Ogród Wioli

Wiola 15:35, 19 cze 2016

Na planie wyglada to tak
Toszka 18:10, 19 cze 2016

Wiolu przyszłam, zaczęłam czytać od początku, trochę od końca i mam mętlik w głowie. Muszę na spokojnie poczytać, ułożyć sobie w głowie i dopiero coś pomysleć by zaproponować.
Na szybko to można ząb wyrwać, a nie ogród planować
Wiola 18:43, 19 cze 2016

Psiamama napisał(a)
No i masz miejsce na piękną ogrodowiskową rabatę. Umbry, miskanty i hortki albo brzozy yungi i trawy. Ktos ma taką boską rabatę brzozową nie mogę znaleźć. Żywopłot masz mega taki zdrowy i wysoki. A jakie drzewa Tobie się podobają?

Umbry mi sie podobaja i mialam je na mysli tylko sie martwię ze te kulki musialy by byc wysoko szczepione albo z zewn nie beda "wystawac". Kolumny tez mi sie podobaja, cudne graby sa w J-biu a w Żorach buki. O kwitnacych tez myślałam...
Podsumuje ze duzo mysle ale na niewiele mi sie to zdaje bo jeszcze nie wiem jaki ma byc ten moj ogrod, styl itd. Ciesze sie z tego co mam bo duzo mnie to pracy i odwagi kosztowalo ale chciala bym jeszcze a nie wiem co i jak ale to juz wiesz...
Psiamama 18:56, 19 cze 2016

Może spróbuj pooglądać wizytówki ogrodów i to pomoże Ci zdecydować. Ja mam ten problem, że mi podoba się za dużo u innych a u siebie prawie nic Pewna mądra ogrodniczka poradziła mi żeby kierować się sercem i cieszyć z każdej zmiany i pracy włożonej w ogród Pracuję nad tym A co do umbr to musiałyby być wysokie takie min. 2m. Ładnie byłoby a do tego coś zimozielinego bo to przy wjeżdzie np. tuje danica, kulki bukszpanowe do tego jakieś trawy... I czy chcesz rabatę poszerzyć tę z żywopłotem?
Wiola 19:01, 19 cze 2016

Nie, mysle ze zywoplot nie jest tu konieczny. Jak bede miec piekne nadadzenia to niech je sąsiedzi oglądają
Ja juz mam polewe bo co sie nasluchalam pochwal przedogrodka to "moje" a powinno byc Marty
Wiola 19:07, 19 cze 2016

Dzisiejsza rozanka

I donice z przodu... Prosze zwrocic uwage na ograniczenie liczby gatunków... Ucze sie hehehe
Marta 19:17, 19 cze 2016

Fajnie będzie jak zdecydujesz się na zestaw z Umbrami,który proponuje Aga.
Skrzynkę z gazu może zasłonić żywopłotem cisowym od strony drogi- byłby prostopadły do płotu?

Jednak nie jesteś do końca przekonana do lini prostych? W przedogródku akurat fajnie to wyszło, resztę ogrodu możesz mieć w falach.Myślę, że połączenie fal i prostych jest fajne, u siebie też tak mam Na pewno poszerzyłabym już istniejące rabaty.
Marta 19:25, 19 cze 2016

Super róża. Jak się zwie? Masz zdjęcie całej tej rabaty? Donice też fajnie rozrośnięte, masz tam carex czy zielistkę?
Wiola 19:25, 19 cze 2016

Marta dobrze cie widzieć. Gaz musze zaslonic bardziej od strony plotu (z tylu skrzynki) bo tamta strona widoczna no i prostopadle czyli we wjeździe. Dawalam gdzies zdjecie z drogi jak to wyglada, teraz go nie mam do wstawienia... Cis wolno rosnie ale za to śliczny!
Ja myslalam o bluszczu albo rozy pnacej ale nijak sie to ma do drzew i reszty planów, dlatego grzecznie czekam z kupowaniem czegokolwiek...
Psiamama 19:30, 19 cze 2016

Wiola napisał(a)
Nie, mysle ze zywoplot nie jest tu konieczny. Jak bede miec piekne nadadzenia to niech je sąsiedzi oglądają
Ja juz mam polewe bo co sie nasluchalam pochwal przedogrodka to "moje" a powinno byc Marty

Ale tuje danica to nie żywopłot to takie kuleczki