ND mam dwa lata.
Sadziłam w lipcu 2014:
Dwie różyczki obok siebie, potem szybko przesadziłam jedną, jak się zorientowałam, ze się mocno rozrastają.
A tu lipiec 2015:
Wygląda na to, ze teraz szybciej będzie kwitła
A tak wygląda obelisk. Dla ND mógłby być wyższy.
Na schemacie widać, jak podwiązuję różę
Hosta Halcyon - zaczyna pozyskiwać moją sympatię - ma twarde liście i ślimaki ją nawet omijają /chyba że jutro to zdementuję/
zresztą teraz wszystkie hosty cudne są
tu ta hosta po lewej ta mniejsza
taką stipę wykopałam miałam wywalić ale wyskubałam te zielone i do doniczek - zobaczymy co wyjdzie
Grtzmiało, wiało, ale nie padało.. rwałem czereśnie na wyścigi z ptakami, bo mi sroka poszła na wycieczki i nie pilnuje Utrąconych na dole zebrałam prawie 2 wiadra
I wiadro udało mi sie zebrać dla siebie, sporo zostało, ale rano może już nie być
I z tego powodu zwiewam z forum, bo mam pełne wiadro do przerobienia
Nie usuwaj, mi nie przeszkadza , Z ażurowymi jest duży kłopot jeśli kupimy hortensję bez oznaczenia- bo różnią się nieraz tylko drobiazgami, obstawiam Tardivę, troszkę liście zbijają z tropu ale są już jesienne i mogą tak wyglądać, jak tylko pojawią się kwiatostany to porównamy moją i Twoją- może będzie ciut bliżej rozwiązania zagadki
Agato przymrozki spowodowały straty w ogrodzie, wypały mi dwie róże, kolejne trzy krzewy do usunięcia i kilka bylin. Natomiast wszystkie trzy wisterie pokazały swoje prawdziwe piękno kwitnąć obficie.