Chyba mamy te sama ale u mnie ona jeszcze w pakach, dopiero dzisiaj zaczela pokazywac pierwszy kwiat. Uwielbiam ja Slonca nam brakuje...
Oddam litry deszczu za promyk slonka...
Mam do zagospodarowania rabatę wzdłuż płotu. Kiedyś rosły tu cyprysiki, ale zrobiły się brązowe. Obecnie posadzone są szmaragdy. Rabata jest nasłoneczniona. Co najlepiej by tam rosło? Dać obwódkę z bukszpanu czy tawuły a może trzmieliny? Po drugiej stronie pergoli też jest rabata. Przy białej kratce rośnie powojnik.
Dzisiaj padało prawdziwy kilkugodzinny deszcz - bardzo się ciesze
Siedzę teraz w ogrodzie i cały czas jest 20 stopni pomimo wilgoci i lekkiego wiatru jest bardzo przyjemnie
Wklejam ostatnie zdjęcia Novej Zembli bo później to już tylko róże
Cały dzień lało,sprawdzam prognozę na niemieckiej stronie dla Frankfurtu( sprawdza się u mnie co do joty) ma od 23:00 znowu lać więc idę rzucić nawóz do powojników bo jeszcze nie dostały)
Hortensja pnąca i pierwsze kwiaty piwonii
mój niestety nie , piękne drzewo, niewątpliwie atrakcyjny żółty akcent w ogrodzie ale tylko do dużych ogrodów, cięcie na różne sposoby na niewiele się zdało, ( mam 2 sztuki) w tej chwili jedno z nich jest niewiele niższe od domu.
Dzis. Ogrodzona rabata przed domem. W koncu zaczelam.
...ide w zimozielone - tzn. w tym kierunku pojde. Na razie neda te trzy iglaki a wiosna posadze obwodke bukszpanowa. Teraz posadzilam jednoroczne kwiatki i jeszcze podosadzam.
Wiele mozliwosci tu nie ma niestety. To polnocna strona.
Przyleciałam z Kindzi wątku Palibina podziwiać... Faktycznie przecudnej urody jest... Mój nowy nabytek na razie maleńki ale się "dobrze zapowiada" Mam nadzieję, że kiedyś u mnie też będzie taki piękny jak Twój - no i ten zapach... Pozdrawiam