Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ryska 19:41, 16 cze 2016

Jak się ta stokrota nazywa? Mam ją u siebie, przeszła przez drogę do mojego ogrodu od sąsiadki (jako nasionko bez zgody wymienionej )
Też zdjęcia mam ale nie wstawiałam.
Wiem, że lubisz płotki
Nallar 19:58, 16 cze 2016

ryska napisał(a)
Jak się ta stokrota nazywa? Mam ją u siebie, przeszła przez drogę do mojego ogrodu od sąsiadki (jako nasionko bez zgody wymienionej )
Też zdjęcia mam ale nie wstawiałam.
Wiem, że lubisz płotki

Te stokroty chyba tak mają, moja też jako gość nieproszony panoszy się po rabatach.
Mnie wygląda to na rumianek.
ryska 20:14, 16 cze 2016

Nallar napisał(a)

Te stokroty chyba tak mają, moja też jako gość nieproszony panoszy się po rabatach.
Mnie wygląda to na rumianek.

To moje to nie rumianek, pani sąsiadka hoduje to na handel koło cmentarny. Pewnie jakaś margarytka.
zawitka 20:48, 17 cze 2016

Pani peonia dała z siebie wszystko a u mnie tak kwitła czerwona Pozdrawiam i lepiej się już czuje może mnie nie rozłoży
barbara_kraj... 21:01, 17 cze 2016

Nallar napisał(a)

Nostalgia? to ta którą kupiłaś na targach w naszych alejach?
Szkoda bo była śliczna, ale znając ciebie to podejmiesz jeszcze próbę
Swoje róże kupowałam w różnych miejscach, część w szkółkach osobiście, część przez internet, część to prezent od syna a kilka kupiłam w markecie i tych jestem ciekawa najbardziej.
Drażni mnie to że "naście" nadal jest w donicach bo na miejsce docelowe będą musiały jeszcze długo poczekać.

Właśnie 'Nostalgia', chyba jakąś chorobę grzybową złapała, albo już była zarażona, bo pędy jakoś tak sczerniały, że nawet przycięcie do ziemi nie pomogło aby odbiła.
Nallar 22:17, 17 cze 2016

zawitka napisał(a)
Pani peonia dała z siebie wszystko a u mnie tak kwitła czerwona Pozdrawiam i lepiej się już czuje może mnie nie rozłoży

Cieszę się że czujesz się lepiej, ale czytałam że pracowałaś w ogrodzie...
zły pomysł wygrzewać się na słońcu gdy się ma temperaturę, oj Halinko!

Po piwonii spodziewałam się czegoś więcej, ale trudno, może w przyszłym roku....
Nallar 22:26, 17 cze 2016

barbara_krajewska napisał(a)

Właśnie 'Nostalgia', chyba jakąś chorobę grzybową złapała, albo już była zarażona, bo pędy jakoś tak sczerniały, że nawet przycięcie do ziemi nie pomogło aby odbiła.

Szkoda, mnie ona się bardzo podobała.
U mnie na jednej pojawiły się jakieś dziwne plamki, zrobiłam oprysk Topsinem, mam nadzieję że pomoże.
Czyli jeśli przytniesz ją przy ziemi to są szanse że odbije? Czy z różami które przemarzną też działa ta metoda? Mam jedną okrywową która po zimie nie daję oznak i zastanawiałam czy jest sens ją nadal trzymać.
Nallar 22:13, 18 cze 2016

Kolejne różyczki pokazują kolory

Nallar 22:22, 18 cze 2016

Takie tam.

Daszek dostał nowe pokrycie ciekawe jak się sprawdzi.

Nallar 16:11, 19 cze 2016

Jedne roślinki kończą a drugie zaczynają.