metoda sznurkowo cyrklowa działa. Ładnie będzie. Ile cm drzewo będzie od siatki? Wąski jest ambrowiec Slender i piękny jasny wiąz wredei . Mogłaby tam ciekawie też wyglądać okrągła umbra. Małą koronę ma do 3 metrów czyli min. 150 cm od sąsiada aby problemów nie było.
na idendycznej wysokości mogłoby wyglądać odbicie lustrzane tego łuczku koło drewutni
Krysi pomysł na limkę dobry.
Ale jak dajesz róże na jednej z rabat (tam gdzie żurawki pomarańczowe), a chciałaś jeżówki, to może jeżówki daj tutaj.. Green Jewel będzie w podobnej kolorystyce, albo lekki pomarańcz czy żółty. I wybieraj odmiany z jeżykiem po środku, bez wynalazków, ładniej i dłużej kwitną, ładne są tez jak przekwitną. A może eteryczna Paradoxa????
Podpowiedzcie co dolega temu bukszpanowi. Mam dwie sztuki pod zadaszeniem na schodach przy wejściu, rosną sobie w donicach glinianych, deszcz na nie nie pada, promienie słońca wieczorkiem bardzo delikatnie muskają. Jeden jest ładny i ma przyrosty równo po całości, a drugiemu przyrosty od góry jakby usychają. Z boków nie ma usychania, tylko od góry. Te białe plamki na liściach, to po topsinie tydzień temu pryskałam. Pryskałam też trzy tygodnie temu, bo też to było, usychające młode przyrosty, ale jak na razie poprawy nie widzę i po prostu nierówno rośnie przez to. Nowe listki ledwo ujrzą światło dzienne i zaczynają końcówki jakby żółknąć-schnąć.
Ech.... miesiąc temu wróciłam do pracy i trudno było mi znaleźć czas na forum. W ogrodzie, dzięki padającemu co jakiś czas deszczykowi, moja pustynia w miarę zielona Pokazuję zdjęcia z dziś choć wichura straszna
Tu chwaścior, tam chwaścior.... więc wybaczcie ale mam tylko parę godzin w tygodniu sam na sam z ogrodem, by coś poskubać
U mnie dziś bez deszczu ale takiego wiatru to nie pamiętam A teraz piękny zachód słońca:
Tam gdzie się podlewa wsadziłam stipę i rozplenicę. Ale to sadzenie stipy co roku mnie wykończy nie widzę tego. Po za tym teraz to takie małe pipki za przeproszeniem . Trzeba będzie coś w zamian jednak , Tam miał być rząd rozplenicy i przed tym rzedem taki pas 2 metry i w nim mialy być rozchodniki w stipie. Co zamiast stipy ?
Agatka pokazywałam go, ale to focia speszyli for You
tu też go widać
Kosztował 100 zł. W niedalekiej szkółce widziałam takie za 150, ale w Pisarzowicach za 75zł.