Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

Toszka 19:05, 03 cze 2016

Joasia bardzo dobrze ubrała całą tą sytuację w słowa. Jesli (pseudo)sprzedawca czegoś nie wie i do tego w sposobie przekazu informacji nie jest kulturalny (a tak było) to trzeba go zmusić do samodoskonalenia i nauki

Mam taki ulubiony sklep, gdzie cechą charakterystyczną jest brak opisu odmian i możliwość utrafienia rarytasów (jesli się wie co to jest). Pracuje tam obcesowa kierowniczka z faktycznym wykształceniem ogrodniczym, masa ukraińców i... pewien niepozorny Pan, specjalista od owocowych. Pana uwielbiam, bo jest szczery aż do bólu i nie rżnie mądrali jak się na czymś nie zna. Przykład - dojrzałam pienną, wąskokolumnową brzoskwinię. Pytam się go o owoc. Dostałam konkretną odpowiedź, że dopóki Pan nie spróbuje to nic mi nie powie i zachwalać nie będzie. Można? Można! (być szczerym)
Mixtoorka 22:01, 03 cze 2016

alis napisał(a)

Tak w celu uzyskania pełnej pewności, czy to jest szałwia jednoroczna?

O mamuśku ale piękne cudo!
Pierwsze widzę
alis 22:16, 03 cze 2016

Zawsze powtarzam, że świat byłby o niebo lepszy, gdyby ludzie byli sobie bardziej życzliwi.

Trafić na rzetelnego sprzedawcę ciężko niestety a jeszcze znającego się na roślinach to już marzenie.
Jakoś tak zripostować go nie umiałam, zaskoczył mnie deczko swoim zachowaniem, od tamtego czasu unikam tego sklepu
alis 22:20, 03 cze 2016

Karola, kwiaty ma dużo ładniejsze od szałwii omszonej Nie mam niestety dobrego aparatu, żeby na zdjęciu uchwycić jej niewątpliwy urok
L00zak 08:11, 04 cze 2016

Śliczna ta szałwia
alis 21:46, 04 cze 2016

L00zak napisał(a)
Śliczna ta szałwia

Dzięki Michał

To ja też pochwalę się swoją szałwią

Na pierwszym planie jednoroczna
inka74 09:33, 05 cze 2016

alis napisał(a)
Azalka w pełnym rozkwicie dla Mirelki, pachnie obłędnie I pierwszy kwiatek na clematisach.

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.
alis 10:42, 05 cze 2016

inka74 napisał(a)

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.

Ja lubię zapach azalii. może nie nadmiarowo, ale od czasu do czasu lubię poczuć tę przyjemną woń

Co do kształtu moich rabat, to póki co tak zostanie, nie wszystko mnie zadowala, ale co począć, trzeba radzić sobie z tym co jest Kiedyś Toszka sprowadziła mnie na ziemię- nie ma co się użalać nad tym jak jest, tylko przemyśleć jakie nasadzenia zrobić aby było ładnie To tak w wielkim skrócie

Dzięki Iwonko za chęć pomocy, buźka

ag_zie 11:53, 05 cze 2016

Piękna ta Twoja szałwia!
A jeśli chodzi o sprzedawców - niestety też kilku takich "miłych i mądrych" poznałam ale pocieszające jest to że 2 już zamknęło swój kramik
paulina_ns 11:56, 05 cze 2016

Ale masz cudna szałwie!!! ja w tym roku bardzo polubiłam fiolet w ogrodzie pozdrawiam