Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miejski ogród w wersji mini

Miejski ogród w wersji mini

kaz742011 20:31, 22 maj 2016

Toszka napisał(a)
może był przesuszony system korzeniowy...

Podlewaj, podlej też "Korzonkiem" w płynie (ukorzeniacz) - rozrób na 2 kubły wody i podlej.

Dzięki Toszka. Do tej pory u nas było tak deszczowo że nie było po co podlewać. Teraz od dwóch dni jest ładna pogoda więc potraktuję wiśnię zgodnie z twoją radą "Korzonkiem".
kaz742011 20:24, 30 maj 2016

Znowu zamówiłam rośliny przez internet i po raz kolejny żałuję. Przyszły mi dzisiaj jeżówki green eyes. Niestety sprzedawca miał jakieś opóźnienie i zostały wysłane w piątek. Spędziły cały weekend w samochodzie firmy kurierskiej bo oni w soboty nie zdają towaru na magazyn. Dzisiaj jak przyjechały do mnie te sieroty to aż mi ręce opadły. Biedaczki zaparzyły się w te upały. Nie wiem czy mają jakieś szanse ale poszły do ziemi. Tak wyglądają po posadzeniu.

Pluszakowa 20:29, 30 maj 2016

Może się opamiętają jak dostały teraz powietrza. W sumie nie powinni wysyłać w piątki w ogóle, bo wiadomo że kurierzy nie jeżdżą w soboty albo za dużą dopłatą.
kaz742011 20:37, 30 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
Może się opamiętają jak dostały teraz powietrza. W sumie nie powinni wysyłać w piątki w ogóle, bo wiadomo że kurierzy nie jeżdżą w soboty albo za dużą dopłatą.

Dlatego bardzo się zdziwiłam jak dostałam maila o wysłaniu przesyłki. Kto rozsądny wysyła rośliny na weekend w taki upał kiedy wiadomo że towar zostanie dostarczony w poniedziałek. Zadzwoniłam dzisiaj do sprzedawcy i poinformowałam o fatalnej kondycji jeżówek. Kazali przysłać zdjęcia i być może na dniach doczekam się odpowiedzi.
kaz742011 19:30, 04 cze 2016

Na mojej " tarasowej rabacie" pojawiły się długo wyczekiwane trawy. Carex Frosted Curls już na miejscu☺. Tak wyglądała rabata w trakcie sadzenia...
Julka oczywiście kontrolowała przebieg prac☺.

I po ...

Basilikum 21:38, 04 cze 2016

a nie masz w okolicy jakiegos porzadnego centrum ogrodniczego? Tu jest kilka dziewczyn z Rzeszowa spytaj gdzie kupuja.
Mam nadzieje, ze Jezowki jednak ozyly.
kaz742011 21:48, 04 cze 2016

Basilikum napisał(a)
a nie masz w okolicy jakiegos porzadnego centrum ogrodniczego? Tu jest kilka dziewczyn z Rzeszowa spytaj gdzie kupuja.
Mam nadzieje, ze Jezowki jednak ozyly.

Staram się kupować w sprawdzonych sklepach, ale niestety nie wszystkie rośliny które zaproponowała Danusia są u nas dostępne. Dlatego część roślin zamawiam przez internet, sprzedawców też wybieram polecanych. Ale jak widać nie zawsze się udaje .
Jeżówki na dzień dzisiejszy wyglądają tak...

Mam nadzieję że wydobrzeją.
Basilikum 21:56, 04 cze 2016

wygladaja juz calkiem niezle. Wyglada na to, ze dadza rade
kaz742011 22:01, 04 cze 2016

Basilikum napisał(a)
wygladaja juz calkiem niezle. Wyglada na to, ze dadza rade

Będę im bardzo wdzięczna jak się podniosą .
kaz742011 20:44, 15 cze 2016

Ponieważ moje bukszpany były już nieco potargane postanowiłam je z lekka ogarnąć. To było moje pierwsze cięcie w życiu. Kulki może nie są idealne ale podobno trening czyni mistrza.
Tak było...

A tak to wygląda teraz.