Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 16:45, 04 cze 2016

Kawa napisał(a)
Joluś ale masz wypas. Supet ci wszystko rośnie. U mnie busy tylko zdjęcie dobrze zrobione i to jest Trzcinniki mnie pociesza bo super rośnie.

Kami, nie jest tak dobrze, jak mogłoby to pozornie wyglądać
Dziś przy plewieniu obczaiłam skupiska larw opuchlaków przy żurawkach, nie wiem co robić, chyba wrotycz nastawię. Dodatkowo martwi mnie cis wzdłuż płotu. Z daleka piękny, cały w zielonych przyrostach.

Jednak przy bliższej inspekcji zauważyłam niepokojące lekko zbrązowiałe, pożółknięte, sypiące się stare igły. Obawiam się, że podstępna hadra - misecznik cisowy mi zaczyna szkody robić Miałam resztkę substrala na miseczniki, więc od razu zapodałam. Ale mało tego było, w poniedziałek atakuję chemią! Chyba bym się zapłakała jakby mi cisa załatwił

07_Rene 16:50, 04 cze 2016

jolka napisał(a)

Rany.... ale pięknie
Ja miałam w tamtym roku misecznika na cisach, ale ręcznie wyzbierałam, a resztę biedronki zjadły. Tylko u mnie 6 cisów, a nie cały szpaler Dobrze, że wypatrzyłaś w miarę wcześnie....
Kawa 20:01, 04 cze 2016

Nie strasz ja yez znalazlam kilka brazowych galazek
frezja 20:57, 04 cze 2016

jolka napisał(a)

Jak pięknie wybarwione..jaka to odmiana ? moje miały być Hicksii a ponoć nie są ;(
KasiaW76 21:24, 04 cze 2016

jolka napisał(a)

Haha, Ewusia nie czaruję, tylko haruję! Dziś walczyłam z chwastami wzdłuż cisów i hortensji, wzdłuż płotu. Fotka jeszcze przed plewieniem, ale z lotu ptaka, więc chwastów nie widać. A wyniosłam chyba z 12 kubłów!!
Muszę tam jeszcze świeżej kory dosypać w oczekiwaniu na limki

Pięknie mmm
alis 21:48, 04 cze 2016

jolka napisał(a)

Na pewno im będzie dobrze Macham kulkowo
Choć jak widać, kształt kuli lekko się rozmył, cięcie niedługo

Jakie śliczne kulkowisko
leon60 22:13, 04 cze 2016

cudny widok zza płotu
paulina_ns 22:21, 04 cze 2016

jolka napisał(a)

Haha, Ewusia nie czaruję, tylko haruję! Dziś walczyłam z chwastami wzdłuż cisów i hortensji, wzdłuż płotu. Fotka jeszcze przed plewieniem, ale z lotu ptaka, więc chwastów nie widać. A wyniosłam chyba z 12 kubłów!!
Muszę tam jeszcze świeżej kory dosypać w oczekiwaniu na limki

Przepięknie Jolu u Ciebie!! Ile Ty masz tych kulek!! Szaleństwo!! Cudownie i pewnie masz najpiękniejszy ogród w okolicy . Buziaki ślę.
jolka 07:53, 05 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Rany.... ale pięknie
Ja miałam w tamtym roku misecznika na cisach, ale ręcznie wyzbierałam, a resztę biedronki zjadły. Tylko u mnie 6 cisów, a nie cały szpaler Dobrze, że wypatrzyłaś w miarę wcześnie....

Renia...dziękuję
A jeśli chodzi o dziadostwo na cisach, to ja już raz miałam rok temu akcję z 3 cisami, które mam przy kompostowniku. Późno zauważyłam, że jest źle. Przez pół roku nie mogłam tego opanować, nie wiem czy to były tarczniki czy miseczniki, ale tragedia normalnie. Mnożyło się na potęgę, igiełki matowiały, gałązki oblepione tarczkami zamierały i opadały. A dziś te cisy wyglądają jak po wojnie. I dodam jeszcze, że były to najpiękniejsze cisy jakie kupiłam. Ech, no dobra .. nie panikuję! Miłego dnia

jolka 07:55, 05 cze 2016

Kawa napisał(a)
Nie strasz ja yez znalazlam kilka brazowych galazek

To sobie Kami zgooglaj misecznik cisowiec i dobrze je oglądnij.
Nie chce Cię straszyć, ale lepiej żebyś tego nie miała.
Tak czy inaczej im wcześniej tym lepiej.