Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 13:04, 05 maj 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Aniano cudnie u ciebie już hostowo i tulipanowo a twoje ice cream mniammmm

Dzięki.Ale wszędzie już mamy w końcu pięknie.
Możemy się w pełni delektować pięknem roślin i natury

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:04, 05 maj 2016

Do góry
brukselka z kolendra i jarmuz z kolendrą..tak wyszlo
obok biedne ogorki, zaczely juz kwitnac

Ćwiczenia w linkowaniu 12:49, 05 maj 2016
Do góry
dopiero teraz dotrałam do tego watku ...jak zobaczyłam ta instrukcje ..przekleje bo jest czytelna bardzo
iwka napisał(a)

poćwicz, a ja potem usunę

1. wchodzisz na wątek, który chcesz podlinkować, lub inną stronę, lub co tam chcesz i zaznaczasz adres, robisz kopiuj

2. u siebie na wątku np. lub u kogoś innego przy pisaniu odpowiedzi klikasz ten globus

3. tu gdzie jest zaznaczone na niebiesko wklejasz to co wcześniej skopiowałaś ( czyli adres, który chcesz podlinkować)

Moja działka na Dębowym Lesie 12:36, 05 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Agnieszko to tylko od strony wschodniej sa takie spore.Tam mają więcej słońca
Od północy jeszcze niektóre są w kiełkach
Pracusie pracują

co to za krzew Aniu?...zaciekił mnie
Pracusie pracują, a ja widziałam już królową szerszeni, wraca do założenia kolonii, mieliśmy gniazdo w domu na stryszku dwa lata temu...bojam się

Poogladąłam twoją kolekcję hostową, sporo już...i tulipany i iryski ogród już kolorowy
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:35, 05 maj 2016

Do góry
O taaraz dylemat. Miała być altana ale jednak nam nie będzie potrzebna bo zrobiliśmy duży taras. Może palenisko, jak było we wstępnym projekcie? Ale jak to rozplanować? Ma ktoś jakiś pomysł? Muszę przesadzić winorośl bo jest nadal w donicy. Może jakiś trejaż po stronie rabaty z korą? Do zagospodarowania na to wszystko jest miejsce po skarpą, ta pożółcona prostokątna część. Myślałam o wysypaniu jej żwirem (jak na innych rabatach) a w środku zrobić palenisko.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:29, 05 maj 2016

Do góry
I kilka zdjeć po korektach rabat
Lawenda na skarpie

Rabata tzw mieszana, z tylu kompostownik
Droga do spełnienia 12:23, 05 maj 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

proszę

poćwicz, a ja potem usunę

1. wchodzisz na wątek, który chcesz podlinkować, lub inną stronę, lub co tam chcesz i zaznaczasz adres, robisz kopiuj

2. u siebie na wątku np. lub u kogoś innego przy pisaniu odpowiedzi klikasz ten globus

3. tu gdzie jest zaznaczone na niebiesko wklejasz to co wcześniej skopiowałaś ( czyli adres, który chcesz podlinkować)

4. Zamiast wklejać w miejsce "link text" możesz napisać coś

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:22, 05 maj 2016

Do góry
Donice, mam nadzieję, że roślinki nabiorą "masy"

Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 12:19, 05 maj 2016

Do góry
A winowajczyni po ciężko zrobionej pracy odpoczywa
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 12:16, 05 maj 2016

Do góry
Dziś rano pod moją świeżo zrobioną wczoraj rabatą zastałam to

NewLife w ogrodzie 12:11, 05 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Rzut na ogród piękny
Żurawki śliczne, czemu je najmniej lubisz ??
jakaś ładna odmiana.Znasz ją ??
Rodek już zaczyna kwitnienie .A mój jeszcze śpi
Ale on tak ma,że później kwitnie

Aniu
Właśnie nie wiem dokładnie co to za odmiana. Kupiłam w Castoramie dwie donice z żurawkami nazwane "żurawki mix" za 11 zł i podzieliłam na kilkanaście sadzonek i tak się rozrosły. W sumie tam są dwie odmiany. Jedna ma pod spotem ładnie wybarwione na różowo liście, druga jaśniejsza, bardziej zielona, ale one obie dla mnie takie nijakie. Może, gdy je kiedyś wyeksponuję obsypując jasnymi kamyczkami, dopiero zaistnieją w pełnej krasie, bo może na tle ziemi tak mdło wyglądają.
A przy okazji poproszę o identyfikację. Może wiecie, co to za one?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:58, 05 maj 2016

Do góry
Kochani ,mam problem z pewną rabatą u siebie,za nic nie mogę jej rozkminić.
Może Wasze spostrzeżenia ,porady pomogą mi w zagospodarowaniu jej.

Chciałabym trochę ten chaos uporządkować,zabrać z tej rabaty co nie potrzebne,ale nie mogę zdecydować co ..
Za radą Małej Mi mocno rozważam posadzenie po łuku kilku kalin..
Rozrzucone bukszpany mogę zgrupować np. pod magnolie Genie ale czy to dobry pomysł ?
Dalej na lewo rośnie od dawna leszczyna zaraz dołożę zdjęcie.
Tonący w bieli 11:44, 05 maj 2016

Do góry
Malgosiak, tak, najpierw wbiłam 4 tyczki i rozwinęłam sznurek poziomo na górze i na dole i tak chciałam przeplatać... ale to była tragedia niespecjalnie to widać, ale sznurek się naciągał, bambusy uginały...

później wyciągnęłam jeden bambus i przywiązałam go poziomo na górze trzech pozostałych, to wzmocniło "konstrukcję"
później już tylko sznurek zygzakiem

Zawsze szukam inspiracji na Pinterescie
https://pl.pinterest.com/pin/122652789828513404/

Pozdrawiam
Ogród Ani :) 11:40, 05 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Madżenka, Anie obie, Katarina dzięki
Szczerze to ze mnie taki pijak, że szok Jakby wszyscy pili tyle co ja, toby polmosy zbankrutowały

Dziś dostałam nową zabawkę od eMa i kulknełam se kilka kulek Świetna zabawa, powiem krótko
Stożków na razie nie tykam, bo nie mam pomocnika i bojam się, że krzywo wyjdą

Moja nowa zabawka

Kuleczka po wykulkowaniu Nie wiem czy nie ścinać bardziej z góry? Takiej czapy robić?

Żywopłot buksikowy ciąg dalszy, cholera brakło mi jeszcze jakieś 8 sztuk :/

Widział kto logistyczne nasadzenia? Nie? Oto one hi hi
Zadołowaliśmy z eMem resztę cisów, uff...

No ślicznie! Kula idealna. Pełen profesjonalizm. Z takim sprzętem to można się za cisy brać. Ciekawe, po ilu kulkach będziesz miała dość Chociaż znam takich, którym się to nigdy nie znudzi chyba
NewLife w ogrodzie 11:39, 05 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

No i moja wierzba Hakuro oberwała zimą. Od strony wiatrów obumarła i teraz zastanawiam się czy ją całą obciachać czy tylko tę jedną stronę? Nie chciałabym jej wyrzucać. Ja się tak przywiązuję do moich roślin. No ale tak nie może zostać. Nie wygląda za ładnie Co sądzicie?

czarne na gałązkach klona to groźny dla klona grzyb - zdezynfekuj za każdym razem sekator, ostroznie przytnij, dezynfekuj. Opryskaj dokładnie topsinem.

Wierzbę drakońsko przytnij w kulkę (nie bój się)- szybciej się zapełni. Potem tnij co max. 6 tygodni. Jeśli zimą znowu nie przemarznie, to w przyszłym sezonie nie będzie śladu
Tysiąc radości i utrapień 11:33, 05 maj 2016

Do góry
jona napisał(a)
Wiosenny ogród

No piękne te Ptaki z Lubartowa
Fajne te "GRUBASY". Z czego one są? Z gliny?
W ogrodzie Lorki za zakrętem 11:32, 05 maj 2016

Do góry
i w końcu moje tulipanki( marne kilkanascie sztuk haha).. zakochałam się w nich i jesienią kupie hurtowo
angelique

chyba casablanca

ten niestety nie wiem jaki

no a teraz juz zabieramy się za dalsze prace budowlane czyli schodki z kostki, podwyższenie moich 3 rabat i placyk pod hustawkę.. no i pielenie.. do sadzenia wrocimy jesienią...
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 11:31, 05 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Kasiu, a tej kostki od strony rabaty nie da się rozebrać? Bo tak na prawdę tylko ten pasek z kostki(?) ogranicza mozliwości.

Toszko,
chodzi Ci o palisadę?

Ona podtrzymuje podjazd i nie możemy jej ruszyć.

Jesli chodzi o gres to chcemy wysypać nim podjazd obok rabaty i żeby nie robić kawałeczka trawy (ok 1 m)) i dlatego pociągniemy do palisady. Na rabatach raczej go nie będzie. Chociaż chodziło nam to po głowie, ale skoro nie polecacie, to pewnie zrezygnujemy. Będzie kora.
Przyjazny ogród 11:24, 05 maj 2016

Do góry
Sylwia, zawilec wielkokwiatowy (Anemone sylvestris). Serduszka piękne, rzeczywiście okazałe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies