Biorąc pod uwagę propozycję Olgi i Aldonki zaprojektowałam coś takiego - oczywiście z żurawkami z tyłu są hortensje - trochę przysłaniają iglaka ale to na zdjęciu
Zastanawiam się czy może zamiast żurawek dać bukszpany? ale chyba będzie za zielono:/
Z żurawkami lepiej???
Na rabacie kolo tarasu rewolucja
Miałam tam niezły bajzel.
Już po usunięciu kamieni otoczaków które zamienimy na granitowe kamyczki, było tak:
Teraz chce tu zrobić porządek. Jest to strona północna. Dociera trochę słońca rano i trochę popołudniu.
Zabralismy kamienie, usunelismy górkę przesadzilismy większość roślin.
Czekam na kamienie i korę.
U Mariusza w Przyjaznym jest cudne zestawienie do "mdłych"rabat.. ciemny koleżka TAM JEST ..
Twoja.. mnie cieszy, a nie Ciebie.. czekam na deszcz.. bo niestety sucho, mam kratery na rabatach i trawniku, ziemie popękała. Ale nie mam czasu podlewać.. właśnie burza przeszła bokiem i ani kropli...
Nawet nawóz pierwszy raz w tym roku eM wysiaał na trawę.. i teraz spali.. grrrr
Dzień dobry,
zamieszczam zdjęcia- trawnik po trzech dniach. trochę lepiej, dzisiaj kosiłam, leję też wodę. momentami trawa się bardzo ładnie zagęściła, aż kosiarce ciężko było kosić mimo, że upał. Widzę światełko w tunelu Czego jeszcze nie zrobiłam to nie wysypałam żyznej ziemi. pozdrawiam
Też mam problem z tujami. Przez kilka lat pięknie rosły. Ubiegłoroczna susza zabiła 2 krzaczki, ale resztę odratowałem. Ale w tym roku rok, mimo, że zima i kwiecień wilgotny ( w. gruntowe wzrosły o metr) - zaczęły niektóre wysychać. O co chodzi?
Syla, mojej choinie zaczyna coś dolegać. Na końcówce gubi igły i się sypie. Susza - podlewam. Jakiś owad? Ma nawet takie pomarańczowe zmiany na igłach. Co z nią zrobić? Pani w szkółce mówiła, że to z przemarznięcia wiosną - to niemożliwe u mnie.
Miałaś coś takiego? Czy przędziorek może lubić choinę?
Aniu Twój ogród jest taki cudny,że trudno go opisać słowami, po porostu brak słów!!!
Mam pytanie jakie żurawki masz posadzone przy tarasie? Mają duże liście i ładny kolor.
Aniu, bardzo się cieszę, że Was poznałam. Że pomyliłaś... dobrze, że choć skojarzyłaś, że ktoś taki jak ja był! U Ciebie w wątku ruch jak na Karkowskim Przedmieściu Zresztą u Bogdzi tez luźno nie było. Dopiero teraz wiem, że były osoby, z którymi chciałam pomówić, ale nie rozpoznałam No cóż, życie. Będą inne okazje do spotkań. Świat jest mały. Z zaproszenia skorzystam na pewno. Ogród Wasz piękny to wiem bez dwóch zdań i tak blisko mi do Waszych ogrodowych gustów. Zajrzeć do was, to moje kolejne ogrodowe marzenie.
Ps Zdjęcie super, nawet nie wiedziałam, że ktoś nas obserwuje