Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród piękny mieć... 15:52, 30 maj 2016

Do góry
Znikna jeszcze bukszpany, filia tylko pod kamieniami.

Tylko ze nadal mi tu nic nie gra.....
Będzie jeszcze jeden rh po lewej
Ogród moja pasja 15:49, 30 maj 2016

Do góry
Biorąc pod uwagę propozycję Olgi i Aldonki zaprojektowałam coś takiego - oczywiście z żurawkami z tyłu są hortensje - trochę przysłaniają iglaka ale to na zdjęciu
Zastanawiam się czy może zamiast żurawek dać bukszpany? ale chyba będzie za zielono:/
Z żurawkami lepiej???

Ogród piękny mieć... 15:49, 30 maj 2016

Do góry
Na rabacie kolo tarasu rewolucja
Miałam tam niezły bajzel.
Już po usunięciu kamieni otoczaków które zamienimy na granitowe kamyczki, było tak:

Teraz chce tu zrobić porządek. Jest to strona północna. Dociera trochę słońca rano i trochę popołudniu.

Zabralismy kamienie, usunelismy górkę przesadzilismy większość roślin.
Czekam na kamienie i korę.

Księżycowy... 15:44, 30 maj 2016

Do góry
Dla zainteresowanych, sama też skorzystam

Rozpoznawanie bylin 15:32, 30 maj 2016

Do góry
anuszka87 napisał(a)
Witam.pani powiedziała ze to bylina wieloletnia. Cos na literę " s"

pericallis senetti? tzw starzec purpurowy? cyneraria? ale to raczej roślina doniczkowa
Przyjazny ogród 15:28, 30 maj 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)
Połączenie kocimiętki z odmianą 'Czarna Madonna'. Kosaćca tegoż muszę namnożyć i zrobić to zestawienie na większej powierzchni.

Koniecznie.
Ania mnie przysłała, czuwa, żebym nie przegapiła takich mistrzowskich zestawień.

Bo ja mam śmietankowe łubiny. Chcesz nasiona?
Pszczelarnia 15:19, 30 maj 2016

Do góry
U Mariusza w Przyjaznym jest cudne zestawienie do "mdłych"rabat.. ciemny koleżka TAM JEST ..
Twoja.. mnie cieszy, a nie Ciebie.. czekam na deszcz.. bo niestety sucho, mam kratery na rabatach i trawniku, ziemie popękała. Ale nie mam czasu podlewać.. właśnie burza przeszła bokiem i ani kropli...
Nawet nawóz pierwszy raz w tym roku eM wysiaał na trawę.. i teraz spali.. grrrr

Plamy na trawniku 15:08, 30 maj 2016

Do góry
Dzień dobry,
zamieszczam zdjęcia- trawnik po trzech dniach. trochę lepiej, dzisiaj kosiłam, leję też wodę. momentami trawa się bardzo ładnie zagęściła, aż kosiarce ciężko było kosić mimo, że upał. Widzę światełko w tunelu Czego jeszcze nie zrobiłam to nie wysypałam żyznej ziemi. pozdrawiam

Gardenarium napisał(a)
Nie - ale to nie nazwa nawozu jest problemem, a pielęgnacja trawnika.
[img
W Kruklandii 15:07, 30 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
[img

Fajnie, że się przyjął
To tu... 15:04, 30 maj 2016

Do góry
Ludwika napisał(a)

To miejsce, które powyżej zacytowała Jazzy - świetne! A ja byłam przekonana, że po dwa się nie sadzi a tu proszę, jak pięknie się te drzewa prezentują w duecie

Ależ niekoniecznie w takim akurat układzie, ja w każdym razie tutaj zaplanowałam
Nieparzystość dotyczy całkiem innych sytuacji

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:59, 30 maj 2016

Do góry

Też mam problem z tujami. Przez kilka lat pięknie rosły. Ubiegłoroczna susza zabiła 2 krzaczki, ale resztę odratowałem. Ale w tym roku rok, mimo, że zima i kwiecień wilgotny ( w. gruntowe wzrosły o metr) - zaczęły niektóre wysychać. O co chodzi?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:58, 30 maj 2016

Do góry
O Tobie zawsze myślę, jak pojawiają się takie tematy

Tutaj w innym ogrodzie.

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:57, 30 maj 2016

Do góry
Syla napisał(a)
oraz żywopłot z choiny kanadyjskiej - lubię to już nie mogę się doczekać żeby ogolić

Syla, mojej choinie zaczyna coś dolegać. Na końcówce gubi igły i się sypie. Susza - podlewam. Jakiś owad? Ma nawet takie pomarańczowe zmiany na igłach. Co z nią zrobić? Pani w szkółce mówiła, że to z przemarznięcia wiosną - to niemożliwe u mnie.

Miałaś coś takiego? Czy przędziorek może lubić choinę?

Raczkujący ogród u Gosi ;) 14:53, 30 maj 2016

Do góry
Projekt na szambie

Zastanawiam się czy bukszpan da radę. Na rabacie planuję linie kroplującą.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:52, 30 maj 2016

Do góry

Aniu Twój ogród jest taki cudny,że trudno go opisać słowami, po porostu brak słów!!!
Mam pytanie jakie żurawki masz posadzone przy tarasie? Mają duże liście i ładny kolor.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:47, 30 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jesteś jedną z 2 największych moich wtop na spotkaniu .... pomieszałam Cię z innym wątkiem, dopiero w domu to do mnie dotarło.. nie wiem co mnie zaćmiło.. może Twój wiek, myślałam, ze jesteś starsza Ogólnie w realu wypadłaś lepiej niż w wyobraźni I to jedyna pociecha..
Sorki... tylko ja tak potrafię Musimy zrobić powtóke ze spotkania, muszę się poprawić .. zapraszam do siebie.. mój ogród koło Bogdzi nawet nie leżał.. ale to nie tylko o ogród chodzi
Za to teraz już Cie nigdy nie pomylę z nikim

Aniu, bardzo się cieszę, że Was poznałam. Że pomyliłaś... dobrze, że choć skojarzyłaś, że ktoś taki jak ja był! U Ciebie w wątku ruch jak na Karkowskim Przedmieściu Zresztą u Bogdzi tez luźno nie było. Dopiero teraz wiem, że były osoby, z którymi chciałam pomówić, ale nie rozpoznałam No cóż, życie. Będą inne okazje do spotkań. Świat jest mały. Z zaproszenia skorzystam na pewno. Ogród Wasz piękny to wiem bez dwóch zdań i tak blisko mi do Waszych ogrodowych gustów. Zajrzeć do was, to moje kolejne ogrodowe marzenie.
Ps Zdjęcie super, nawet nie wiedziałam, że ktoś nas obserwuje
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:43, 30 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mi również ładne fotki robisz

Dzięki, Twoje fotki też ładne
Edytuję, bo szukając żab dla Bogdzi znalazłam taki portrecik
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:27, 30 maj 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
(...)

Dziś rano była piękna mgła.

(...)

Wracam nałogowo do tego zdjęcia. Robusta ... . Świetnie posadzone. Mój raj może tak wyglądać.

Gdzie kupowałaś The Bishop - ja jej albo Hippolyte bez powodzenia szukam.
Ogrodowa symfonia 14:26, 30 maj 2016

Do góry
Czy to normalne w tym roku, czy tylko u mnie same plagi? Mszyce - hurtowo, mrówki - kolonie, i takie tam:

Pryskać? Wyrzucić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies