Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 17:53, 03 cze 2016

Do góry
podrasowanyteraz mogę spać spokojnie

Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:50, 03 cze 2016

Do góry
Witam
Podpowiedzcie co zjada moje iglaki i czym to potraktować. Staram się zbierać to coś ale to walka z wiatrakami. Część tych larw siedzi w takich jakby kokonach.

Jakość zdjęć nie powala ale może ktoś coś dostrzeże. Ogołaca mi igły w zastraszającym tempie.
Pogubiłam się po drodze... 17:48, 03 cze 2016

Do góry
zawartosc i stan paczki
hakone ładne, jak dla mnie oczywiście, na przód

Turzyca Prairie fire

ML z trzech jak nic wyjdzie jedna, marne

turzyce Bronca i Buchanana są w porządku

smialek darniowy Goldtau i Rozplenica japoska
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:45, 03 cze 2016

Do góry
jakub111 napisał(a)
Witam.
Zwracam się z pytaniem odnośnie pierwszego koszenia. Trawę zasiałem 15 mają dzisiaj ma już jakieś 8-12 cm. Pytanie czy przy koszeniu po tak krótkim okresie wzrostu trawa jest juz ukorzeniona na tyle żeby nic jej się nie stało. Zdjęcia w załączniku.
Z góry dziękuję za informację.

Pozdrawiam Jakub
[img

Nic jej się nie stanie, pod warunkiem, że noże są ostre a kosiarka ma kosz i będziesz skoszoną trawę do kosza zbierał, nie wyrzucał na trawnik.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:44, 03 cze 2016

Do góry
simonsaid napisał(a)
przepraszam nie zauwazylem ze nie dodalo zdjęć

dziękuję za odpowiedz

Wyrywaj teraz.
Grzyby kapeluszowe na trawniku 17:37, 03 cze 2016

Do góry
Witam, kolejny problem tym razem grzyby... Wstawiam zdjęcie jak to u mnie wygląda - na razie ich mało ale wolałbym przeciwdziałać. Szukałem na miejscu u nas i w internecie - nie idzie dostać RIZOLEKU 50 WP. Może ktoś ma opatentowany inny środek dostępny na rynku lub jakiś sposób na te grzyby. Pozdrawiam wszystkich.
Blaski i cienie nowego życia 17:03, 03 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ula pokaż swojego potworka

dla porównania z zeszłego roku 7 czerwca

i dziś 3 czerwca
Blaski i cienie nowego życia 17:01, 03 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Uleńko kilka pamiątkowych foteczek dla Ciebie i duża buźka

Dzięki Kasiu dobrze że miałaś dużo fajnych wrażeń w naszej okolicy i odpoczęłaś i oczywiście że zrobiłaś zakupy
a dla Ciebie fotki tego o czym rozprawiamy

Tu narazie jest ściernisko... 17:00, 03 cze 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Czy ktoś ma pojęcie co to może być za róża? Jest w ogrodzie od zawsze. Moi dziadkowie jak się tutaj osiedlili po wojnie to już była. Pachnie obłędne i kompletnie na nic nie choruje.

Podobna do mojej. Wstawię do porównania

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:55, 03 cze 2016

Do góry
Tak Basiu. Robię z kwiatów, a jak postoi taki soczek dłużej to lemoniadę z niego można robić, bo bąbelków dostaje. Z owoców się boję robić, bo nie zawsze wiem w jakiej dojrzałości są owoce, a zbyt niedojrzałe mogą być trujące, Zresztą jesienne łażenie po takich zapłociach to już nie dla mnie.
W necie są różne przepisy wystarczy wpisać" syrop z kwiatów lub owoców bzu czarnego"

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:49, 03 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Towarzystwo znakomicie się uzupełnia
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:48, 03 cze 2016

Do góry
A to tak samo jakoś wyszło..nie zamierzone
jaśminu muszę przyciąć bo za mocno włazi na różę...róża w tym roku słabo kwitnie ,wszystkie roże u mnie mają mało pąków

Naturalne nawozy do ekologicznego ogrodu 16:37, 03 cze 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Mazan

A na werticilioze wiśni nie ma lekarstwa? Przesadzałam dwie sztuki i mi zamierają gałązki na jednej, sukcesywnie gałazka po gałązce- ale reszta (tych jeszcze niezarażonych) żje i ma się dobrze. Zrobiłam oprysk HT, podlałam gnojówką z pokrzyw, skrzypu (w odstępach tak 3tygodniowych).

Z wiśniami jest kłopot. 3 lata temu w mojej okolicy padło wiele wiśni. Mi też 2 padły.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:37, 03 cze 2016

Do góry
Potrzasnelam tuja nad biała kartka i znalazłam w cudzysłowie małego pajaczka widocznego na zdjęciu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:33, 03 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ślicznie, zwiewnie, lekko
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:28, 03 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sylwia - pstry tulipanowiec to się kupuje dla liści, dla kwiatów trzeba kupić zielone.

Iza Bela - tu bym Ci wstawiła wielkie serducho, ale emotikony nie wstawiają się.

Sebek - a tu bym wstawiła wielkiego lola.. widok w drugą stronę był pod słońce i wychodzi jasna (kolor przekłamany)

Aaa u Bogdzi Łukasz wrzucił fotki ze spotkania... wczoraj stojąc w korku na telefonie rzuciłam okiem.. tam na inną przerwę muszę zajrzeć.. a teraz kawa wypita, kanapki zjedzone.. lecimy pijąteczek.
Traw do koszenia... pierwszy nawóz w tym roku dostała.. trzeba będzie z kosiarką chwilę pobiegać.. ale trawnik jest tragiczny.

I jakieś chyba nie wrzucane.

I walka o życie.. powojnik walczy dzielnie.. jedyny powojnik z wielkokwiatowych co dobrze rośnie, ale glicynia go pożarła .. maczki samosiewki, ostrokrzew samosiewka.. i taka przepychanka.
Jeszcze raz miłego dnia.. przepychamy się też

Świetny pomysł, podoba mi się; maki mnie wkurzają, leżą po deszczach, pzrenoszę do koła bukszpanowego, będą mieć oparcie; siałam je, twoje choć sensownie posadzone
Pomocnicy świetni
a piwonie, ach, każda wyjątkowa
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:20, 03 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I jeszcze takie

Jakie fajne foty ze spotkania
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:19, 03 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Przemilczałaś temat orlików Ale zapytam w wakacje znowu

Ognista się zagęszcza. Ale sporo jeszcze na niej do zrobienia. Dołek przez nią złapałam. Brązowa trawa, krokosmia i trytoma padły po zimie, a na nie najbardziej liczyłam, bo piękny efekt razem dawały. Wilczomlecz groszkowy piękny, nie wiedziałam, że go tak wysoko wyciągnie.

Super Małgosiu, napatrzec się nie można
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:14, 03 cze 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Słonko zaglądam i ściskam

Gosieńko ja też całuję mocno, mocno

Deszczyk był teraz się lekko przejaśnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies