Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:34, 16 cze 2016

MirellaB 16:01, 16 cze 2016

MirellaB 16:03, 16 cze 2016

MirellaB 16:04, 16 cze 2016

Na dzisiaj koniec fotek. Jadę kupić hortensje
szemusia 16:13, 16 cze 2016

Makao_J napisał(a)

No moje też takie są. Nie wiem czy one zdążą rozrosnąć się do jesieni. Bo zimy pewnie nie przezimują żeby dać czadu za rok.
Ja rezygnuję z kolejnych wysiewów domowych. Za dużo zachodu z tym a efekt ... szkoda gadać.

KObietki, nie narzekajcie na sianą stipę i nie zrażajcie się sianiem. Moja też ma z 10 cm teraz, ale posadzona na rabatkę nabiera masy. W słonecznym miejscu na pewno zakwitnie. To samo miałam w zeszłym roku. Teraz w ramach eksperymentu posiałam drugi raz nasionka na początku maja - i wykiełkowały momentalnie i baaardzo szybko rosły. Myślę, ze jest to związane z długością dnia, bo przecież temperatura w domu ta sama. Więc myślę, że nie warto tak wcześnie bawić się w wysiew i później chodzić koło tego 3 miesiące... (no, nie mówię, zeby siać w maju, ale chociaż końcówka marca zamiast luty?) Niestety, nieostrożnie otwierałam okno i moja piękna stipa, jeszcze nie popikowana wlądowała na podłodze Trochę uratowałam, ale strasznie się połamała
Teraz mam na rabatkach mnóstwo siewek i co trochę podrosną, to je przenoszę na miejsce docelowe. U Ciebie Mirelka tez się w przyszłym roku sama wysieje
A stipa tak naprawdę najładniejsza jest ta tegoroczna, ta, która przezimowała teraz cieszy (bo duża i już kwitnie), a za chwilę będzie straszyć, bo się będzie pokładać, szczególnie po deszczu. Więc ja, jak tylko moje siewki trochę masy nabiorą, wszystkie ubiegłoroczne wyrzucam.
Mirelka, Twoje kupne stipy to pełen wypas. Czy ty te 130 (!!!) sztuk zakupiłaś, czy liczysz też te swoje sadzonki???

Ładnie Ci się rabatki rozrastają
A co się stało z hortkami ogrodowymi, że biedne? Wymroziło pąki?

I róże pochwalę - cudne się prezentują u Ciebie Szczególnie donice mnie zachwycają.
zoja 16:56, 16 cze 2016

Rabata z szalwia cudowna!
Zakupy --->

Mam pytanie o czosnki, ktore pokazalas na zdjeciach: czy one poxniej zmienia kolor? Bo mam takie same a kupowalam rozowe... ? ...i chce rozowe...
Zana 17:10, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Mirelka piękne to kolorowe ujęcie. Róża donicowa mnie zachwyca! A na hortki ogrodowe nie narzekaj, moich nie widziałaś, ledwo je widać bo odbijały w tym roku od korzenia a na dodatek pożarły je monstrualne jarzmianki. I co Ty chcesz od tych przetaczników? Ja je bardzo dobrze widzę i są bardzo ładne
mikami 17:25, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Dla tych, którym podobają się moje róże donicowo-tarasowe - Honeymilk w pełnym rozkwicie

Zdjęcia superowe ale mnie najbardziej dalej podobają się te róże po obejrzeniu u Ciebie postanowiłam sama takie kupić mam nadzieje że u mnie będą choć trochę tak ładne jak Twoje
Alicja169 17:29, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Tak, te róże są bardzo eleganckie
Dlaczego za późno na sadzenie róż? Ja wczoraj kupiłam

Tylko dwa dni do Ciebie nie zajrzeć a tu już całe kilometry postów
A gdzie kupujesz te swoje cudeńka, róże i trawki ?
Masz pewnie dobrego dostawcę u siebie w pobliżu?
Alicja169 17:34, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Dla tych, którym podobają się moje róże donicowo-tarasowe - Honeymilk w pełnym rozkwicie

Tak, to dla mnie, ten miód jest przeuroczy.

Szukałam wczoraj u siebie w pobliżu białej róży na solitera na frontowym trawniku, i co ? nie znalazłam, jakaś Helena za 80 zl. ale nieznane pochodzenie i cena zaporowa, więc odpadła