No ciiiii. Dzisiaj odpoczywam, to znaczy nie ciągnę zaprzęgu tylko skubię rabatki w co bardziej cienistych miejscach. Chociaż muszę przyznać, że takie chodzenie w zaprzęgu całkiem pozytywnie na mój odcinek lędźwiowy wpływa. Naciska porządnie (gdy idę tyłem) i mam wrażenie, że kręgosłup mnie po wczorajszym boli mniej niż gdy nic nie robię
Stan na dzisiaj. 2/5 terenu przeleciane w jedną stronę paletą. Wczoraj faktycznie przesadziłam z robotą
A dzisiaj moje serce uradował widok wschodzącej trawki. Niesamowite, że po 5 dniach tam, gdzie jeszcze kilka dni temu było klepisko, zaczyna się zielenić!
Można Haniu
moja na gruzie rośnie.
zaczyna bezproblemowa róża Angela
ładnie tawuły Gold Carpet odbiły, ale zarastają je goździki brodate
a tu obie strony
Dobre określenie Aguś i dziękuję, cieszy mnie w tym roku ogród, bo widać juz powoli moją koncepcję i zmiany
Nie nawożę, ciut róże pokrzywami i z mszycami na niektórych walczę, a berberys koło domu, żywopłot,coś zaatakowało i opadły wszystkie liście, ciekawe czy odbije, buź
i kolejna piwonia
w tym roku mniej kwiecia, bo grzebałam koło niej
Hahaha. Biorę w ciemno!
Taki zięć to skarb. Od małego ma priorytety właściwie ustawione. Swoją drogą te ogrodnicze akcesoria moją zastępować testy DNA
Nie wyprze się
Za choinami (posadzone na jesieni, jedna niestety zmarzła) chcę posadzić Carex Bronze Form, a przed myślałam o wrzoścach i wrzosach, ale się ich boję i zastanawiam się czy nie zamienić na żurawki pomarańczowe żurawki creme brule lub carmel.