Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 08:17, 29 maj 2016

Do góry
Przez ciekawość wróciłam do zdjęć z pierwszego spotkania w 2012 roku.

Rododendron Francesca .. i ja ...

I wczoraj

Ogród z rzeźbą 08:13, 29 maj 2016

Do góry

Rododendronowy ogród II. 08:12, 29 maj 2016

Do góry
Łopatka do szaberku była tak eksploatowana, że na koniec wygięła się jak chiński paragraf.. i może dlatego potem było kopanie wielką łopatą ..

Tu Bogdzia instruuje jak i co kopać.. a to już po instruktażu

Ogród z rzeźbą 08:11, 29 maj 2016

Do góry
I jeszcze czosnki trochę inaczej:

Rododendronowy ogród II. 08:08, 29 maj 2016

Do góry
Bożena, Władek ... cóż mogę dopisać do tego co już zostało napisane.

Kocham Was i Wasz ogród Ogród to jak cud natury.. komentować nie muszę. Podziwiam ile pracy wkładacie w jego utrzymanie.. i takie wielkie RH to tylko u Bogdzi rosną. Moje takie nigdy nie będą. I przyznam się po cichu, że całe szczęście.

Nikt nie zrobił tylu fajnych spotkań.. pełny podziw i szacunek dla Was zostawiam. Miałam okazję poznać nowe osoby z Forum.. i było nas tak dużo, ze się pogubiłam kto jest kto.. i z jakiego wątku... I w tym miejscu przepraszam wszystkich za wszystkie moje faux pas. Dziś na spokojnie łapię się za głowę ile tego było .. ale nie napiszę jakie gafy strzeliłam, może nikt nie zauważył

Foty i tak nie oddają klimatu i piękna.. zrobiłam trochę zdjęć.. i nie wstawię prawie niczego, bo to będzie profanacja wszystkiego. Zdam się na lepszych fotografów..

Mój ogród wydaje mi się teraz strasznie mały.. od 2 godzin przebieram foty... i wszytkie są do niczego..

Wiec wrzucę tylko naczelną Panią Doktor rododendrologa.. królową Rododendronową i super koleżankę Bogdzię Brakuje mi marchewkowych włosów, ale tak też jest fajnie

Ogród z rzeźbą 08:05, 29 maj 2016

Do góry
A kiedy skończyłam robotę z różami zaczęło padać, potem była elegancka burza.

Pada deszcz:

A następnego dnia rano trawki i czosnki z diamencikami:

Przerwa na kawę... 08:03, 29 maj 2016

Do góry
Teraz już lepiej wygląda
Od początku 07:59, 29 maj 2016

Do góry
Kilka ujęć z bajkowego ogrodu Bogdzi

Ogród z rzeźbą 07:58, 29 maj 2016

Do góry
Taki szerszy look na miejsce, gdzie posadziłam te róże (stoją jeszcze w doniczkach po lewej stronie). To jest rabata przy tarasie, rosną tam pod płotem trzy hortensje Limelight, pomiędzy nimi śliwy dziecięce na pniu, w rogu klon Esk Sunset, lilak na pniu do przeniesienia, za grillem przy samym tarasie są na trzy żółte róże Arthur Bell. Widoczny za płotkiem dom to już domek sąsiadów, który łączy się z naszym domem. Pozostałe cztery sztuki Lavender Ice będą właśnie przed tymi żółtymi różami. Jak pomyślę o kolejnych taczkach wywożonego piachu, targaniu worów z ziemią to... A te cztery już posadzone są przed magnolią. Miejsce przy tarasie na prawo od grilla to jeszcze ugór do zrobienia. A w ogóle ten grill mnie wkurza i nijak nie mogę go gdzieś tam wpasować, no ale musi być

Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:51, 29 maj 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Obiecane pseudo selfi w pięknych okolicznościach przyrody...

A to foto wspominkowe z pierwszego spotkania w 2012 roku

Musiałam powtórzyć..

I takie selfi to robi wrażenie..
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 07:47, 29 maj 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
A tak wracałyśmy z Anią ze spotkania u Bogdzi,

Zakupy - dzięki Luki za dostawę
Prezenty - nie dziękuję wszystkim którzy obdarowali mnie roślinkami

Pozdrawiam nowo poznane koleżanki Ogrodowiskowe Było mi bardzo miło Was poznać

Macie co sadzić
Ogród z rzeźbą 07:43, 29 maj 2016

Do góry
Już za chwileczkę, już za momencik:

W tle wykopane rośliny, przesadzone w inne wolne (chyba też tymczasowe) miejsce:

"Urobek" powykopaliskowy (pomiędzy górami piachu ostał się mikołajek, to jest miejsce przy bramie, gdzie jesienią prawie wszystkie rośliny trzeba było stąd zabrać, bo wycinaliśmy starą sosnę i modrzewia):

Moje małe królestwo 07:34, 29 maj 2016

Do góry
Iwonka wczoraj dzień gdzieś mi uciekł i nie zdążyłam zrobić zdjęć,ale dzisiaj już się poprawiłam

Ogród z rzeźbą 07:31, 29 maj 2016

Do góry
Róże i trawy posadzone. Narobiłam się i jakoś mi się to nie podoba. Może jak dokończę pozostałą część tej rabaty (znowu wywożenie piachu!) i to się rozrośnie to będzie jakiś efekt:

Kawałek trawnika przez te prace zniknął.

Ogród z rzeźbą 07:17, 29 maj 2016

Do góry
Ryjąc od czasu do czasu odwracałam głowę i napawałam oczy kolorami innymi niż brunatna ziemia (i nawet walające się wszędzie doniczki, worki itp. nie były dla oczu aż tak uciążliwe):

Rododendronowy ogród II. 07:07, 29 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Obróciłam to zdjecie a ono sie wgrało ,,na leżąco"nie wiem dlaczego .Wklejam bo fajne.

Nawet koszula pod kolor azalii Świetne zdjęcie
Ogród z rzeźbą 07:05, 29 maj 2016

Do góry
We czwartek świętowaliśmy na działce Dzień Matki. Zabraliśmy mamę eMa, ciocię i babcię. A w piątek zabrałam się do roboty. Sadziłam róże Lavender Ice z trawkami Molinia Variegata. Zajęło mi to sześć godzin!! Z przerwami na robienie fotek, kawę, małe co nieco do jedzenia. Wybrałam dla tych nieszczęsnych róż takie miejsce, gdzie był sam elegancki żółty piach. Z tego miejsca wywiozłam kilka taczek tego piachu, dałam dobrą ziemię workową, wszystko przekopałam. Wcześniej wykopałam rosnące tam dwie krzewuszki, które nie chciały rosnąć i teraz mnie to wcale nie dziwi oraz zdechnięte carexy evergold (jedną sztukę, która jako tako wygląda zostawiłam na razie). Ryjąc wyciągnęłam stos korzeni, wykopałam kilka gwoździ i jakiś stary zardzewiały skobel, nawet się zastanawiałam skąd on się tam wziął?
Relacja foto z tych działań:

W trakcie robienia wykopu:

Taki elegancki piach żółciutki suchuteńki piach wywaliłam:

Początek dobrej ziemi, na zdjęcie załapał się zardzewiały skobel (może cenny zabytek:

Przymiarka (ostał się nieszczęsny evergold, pod płotem były miskanty zebrinusy, ale jak widać nie będzie):
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 06:56, 29 maj 2016

Do góry
Mathildis napisał(a)
Haniu i tak długo dane było Ci się cieszyć tulipankami - u mnie już dawno "pozamiatane", za to pewnie przy następnej wizycie przywitają Cię już kwitnące piwonie
Jedno z moich ogrodowych marzeń zrealizowane - spacer po rododendronowym

Byłam w ogrodzie rododendronowym 3 lata temu, wiem o jakim uczuciu mówisz. Spacer po tym ogrodzie to nieustanny podziw dla ogrodu i jego właścicieli. Może kiedyś jeszcze tam zajrzę?
A tymczasem podziwiam swoje Rh i azalie w pełni kwitnienia.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 06:51, 29 maj 2016

Do góry
Czy w nocy padało, nie wiem. Po wieczornym deszczu spałam jak niedźwiedź w zimie.

Ale dziś nie podlewam również. W południe ma znowu temperatura podskoczyć do trzydziestki. Miłego dnia!

Szałwie czy lawendy? 06:29, 29 maj 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies