Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Rumianka 21:13, 14 cze 2016

Bawcie się dopóki młodość dominuje... Pięknymi fotkami nasyciłam oko i mogę już iść spać...
Gruszka_na_w... 21:13, 14 cze 2016

To się nazywa przekomarzanie.

Zawsze mnie dziwi płaski krajobraz. Odczuwam brak czegoś Już mi oko przywykło, że wciąż jakieś pagórki muszą być w zasięgu.
Piękna ta "obscurna" róża- zupełnie wbrew skojarzeniom nazwy. Tym potocznym.

Aż mnie kusi, żeby sprawdzić chyba łacińskie pochodzenie słowa. Znałam dotychczas tylko pojęcie camera obscura.

Wszystkie zdjęcia obejrzałam z zachwytem. Mam nadzieję, że w miarę bezboleśnie wskoczyłaś w wir zawodowych obowiązków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Shemsi 21:51, 14 cze 2016

Dawno mnie tu nie było, tęskniłam za Twoimi zdjęciami, zestawieniami roślin i widokami. Klimatycznie u Ciebie niezmiernie! Placyku pod ławeczkę zazdraszczam, ciekawe, czy ja w tym roku doczekam się swojego... zapisuję sobie Twój do inspiracji
Warmia 22:05, 14 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Bawcie się dopóki młodość dominuje... Pięknymi fotkami nasyciłam oko i mogę już iść spać...

To mam dla Ciebie jeszcze jedną fotkę. Może też się Tobie spodoba. Taki obrazek namalowała mi przyroda przy foliaczku.

Warmia 22:11, 14 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To się nazywa przekomarzanie.

Zawsze mnie dziwi płaski krajobraz. Odczuwam brak czegoś Już mi oko przywykło, że wciąż jakieś pagórki muszą być w zasięgu.
Piękna ta "obscurna" róża- zupełnie wbrew skojarzeniom nazwy. Tym potocznym.

Aż mnie kusi, żeby sprawdzić chyba łacińskie pochodzenie słowa. Znałam dotychczas tylko pojęcie camera obscura.

Wszystkie zdjęcia obejrzałam z zachwytem. Mam nadzieję, że w miarę bezboleśnie wskoczyłaś w wir zawodowych obowiązków.

Nazwa tej róży też mnie zastanawia. Ale jest bardzo ładna i tak samo pachnąca.

A co do obowiązków, to poniedziałek był ciężki. Długo się rozkręcałam, ale jutro już środa więc jakoś przeżyję.
Warmia 22:15, 14 cze 2016

Shemsi napisał(a)
Dawno mnie tu nie było, tęskniłam za Twoimi zdjęciami, zestawieniami roślin i widokami. Klimatycznie u Ciebie niezmiernie! Placyku pod ławeczkę zazdraszczam, ciekawe, czy ja w tym roku doczekam się swojego... zapisuję sobie Twój do inspiracji

Cześć Werka. Cieszę się, że jest u mnie w ogrodzie coś co inspiruje. Placyk pod ławeczkę gotowy, a teraz tworzy się następny, tylko dużo większy, pod basen. Już nie mogłam patrzeć na miejsce po basenie, na tą wygniecioną i zmarnowaną trawę, z którą nie wiadomo co robić przez resztę roku.
Rumianka 22:23, 14 cze 2016

Warmia napisał(a)

To mam dla Ciebie jeszcze jedną fotkę. Może też się Tobie spodoba. Taki obrazek namalowała mi przyroda przy foliaczku.

Martuś, takim przecudnym widoczkiem, wylałaś miód na moje serce...Uwielbiam maki za ich niesamowity kolorek i tę delikatność, której nie ma chyba żaden inny kwiat... Mam u siebie jeden maczek, uratowany od zagłady - rósł w chaszczach...
Warmia 22:32, 14 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Martuś, takim przecudnym widoczkiem, wylałaś miód na moje serce...Uwielbiam maki za ich niesamowity kolorek i tę delikatność, której nie ma chyba żaden inny kwiat... Mam u siebie jeden maczek, uratowany od zagłady - rósł w chaszczach...

Wiedziałam, że Ci się spodoba. Ja też je bardzo lubię. Sieją się u mnie z pól zza płota.
Warmia 22:41, 14 cze 2016

Czerwony wkradł mi się do ogrodu

Warmia 22:50, 14 cze 2016