Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:31, 04 maj 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Fajne to miejsce, mi tez się podoba Widzę tawuły, co ile je sadziłaś?

szczerze ??? nie pamiętam ...musiałabym pomierzyć
bardzo mocno tnę je w kulki ....zbieram się już kilka dni do cięcia ...deszcze mnie wstrzymują
nie zależy mi na kwiatach, a bardziej na ładnym ogólnym wyglądzie rabatki

Nadzieja na piękny ogród 22:08, 04 maj 2014

Do góry
Witaj Agatko Masz duży ogród i dużo miejsca do nasadzeń Może zdecydujesz się na tawuły, dziewczyny mają tutaj cięte w kulki, fajnie wygląda też berberys w kolorze czerwonym.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:04, 04 maj 2014

Do góry
Fajne to miejsce, mi tez się podoba Widzę tawuły, co ile je sadziłaś?
Ogród Eli 21:47, 04 maj 2014

Do góry
Elu ślicznie, kolorowo, majowo u ciebie.
Tawuły faktycznie rewelacyjnie wyglądają.

Pozdrowienia przesyłam
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:50, 04 maj 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Zgadzam się z kasiulą79 - elegancko, wyważone nasadzenia, wprowadziłabym tylko może trochę koloru, tak zaczepnie, nie misz masz, tylko jeden, góra dwa zbliżone aby dodać ikry. Jaki? - taki jaki lubisz najbardziej Poproszę więcej zdjęć

Dzięki PERKA zdjęcia będą. Kolory powiadasz w pierwszej wersji chciałam tylko biel i zieleń ale okazało się że za dużo roślin które miałam już kupione trzeba będzie oddać lub wyrzucić i tak została biel,róż, i niebieski. Różowe mam hortensje, rododendrony, tawuły i wrzosy, niebieskie hortensje ogrodowe i lawendę. Pogrupowałam rośliny mam nadzieję że większe plamy koloru będą bardziej widoczne. W tym sezonie chcę dosadzić trochę traw mam nadzieję że obedzie się bez większych błędów.
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam serdecznie
Ogród Eli 22:12, 03 maj 2014

Do góry
Elu faktycznie tawuły są śliczne i jakie równe poduszki z nich zrobiłaś
Gratulacje na 200 kolejnych w tak szybkim tempie
Ogród, który ciągle zmieniam 21:02, 03 maj 2014

Do góry
akanta napisał(a)

Ale złoty wążżżżżżżżżżżżż aż się prosi jakąś zwisłą purpurę za nim posadzić,bo wszystko sterczy do góry.Co myślisz Jagódko o tym?No ciekawe co jest teraz ...czy zgadłam?

Aniu juz kiedyś myśleliśmy ,zeby posadzić pomiędzy tawuły klony Globosium lub katalpy nana ale jakoś brak decyzji niestety ciągle jest tak samo:;( ale może w tym roku Aniu na coś się zdecydujemy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:34, 03 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiulko- tak mi zawsze kadzisz, że może coś doradzę. I to nie jest zobowiązujące broń Boże. Ja bym dał trochę jednych i drugich Pomiędzy nimi może żółte trawki (kilka), trzmieliny złote, tawuły żółte i ciąć w kulki. Zobacz jaką u mnie robią robotę :

To nie jest zły pomysł. Mam te tawułki już w innym miejscu i wyglądają fajnie. Zbysiu - dzięki.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:11, 03 maj 2014

Do góry
Kasiulko- tak mi zawsze kadzisz, że może coś doradzę. I to nie jest zobowiązujące broń Boże. Ja bym dał trochę jednych i drugich Pomiędzy nimi może żółte trawki (kilka), trzmieliny złote, tawuły żółte i ciąć w kulki. Zobacz jaką u mnie robią robotę :

Nowe Życie ;-) 11:49, 03 maj 2014

Do góry
Oj, coś ostatnio zaniedbałam mój profil, ale to wcale nie oznacza, że zaniedbałam moje rabatki. Choć czas tak szybko ucieka to codziennie staram się coś pogrzebać w ziemi. Myślę, że w porównaniu do tego co miałam na początku już jest o wiele lepiej Zdjęcia będą- obiecuję

Teraz spędzam czas na planowaniu kolejnej rabaty- tej najdłuższej z jabłonką pośrodku. Mam do wykorzystania róże pnące, dwa rododendrony, hosty, peonie, tawuły, pięciorniki i hortensje. W razie co resztę można dokupić Jeśli stworzę coś sensownego pokażę Wam w celu zatwierdzenia

pozdrawiam
Ogród cioci 10:00, 03 maj 2014

Do góry
Gosiu dobrze widze, że między berberysy posadziłaś tawuły, jesteś pewna, że to miniaturowe odmiany, bo jeżeli nie to w ekspresowym tempie zdominują berberysy. N, ale mimo wszystko to zestawienie z tulipanami super wygląda
Ogród Eli 19:33, 02 maj 2014

Do góry
Rench dzięki

majówka troszkę pracowicie się zaczęło a ktoś musi...a kto jak nie ja , jak zwykle
wczoraj akcja trawnik, godz. podkoszarką przeleciałam a potem 3 godz kosiarką...matko jak ta trawa przez tydzień urosła
dziś akcja obcinanie wszystkiego prawie co iglaste, w ruch poszły elektryczne do żywopłotu...rąk nie czuję a podobno to męskie zajęcie nawet szmaragdy minimalnie poleciałam a nad czubkami się zastanawiam?
kostka każda z innej parafii i do poprawki

już nie długo, w końcu zakwitnie po...7 latach bo zawsze ukoszona przez M, przesadzona 3 lata temu na skalniak i żyje

żurawka gigant co do wysokości

uwielbiam te tawuły wiosną

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:30, 02 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Chociaż trochę dzisiej zrobiliśmy i mam nadzieję, że jutro nie będzie padać i dokończymy
Ale nie bardzo wiem co mam posadzić wzdłuż kostki. Może tylny rząd to trzmielina na pniu a pomiędzy tawuła a w pierwszym rzędzie żurawki jakieś ciemne na słońce.

Przed bukszpanami- kulami kilka krzaczków bordowwej żurawki i razem to byłoby podsypane kamieniami a pozostałe nasadzenia w korze.

Gosiu wzdłuż kostki moze posadzisz faktycznie tawuły ,wstawię fotke u siebie ładnie wygladają ,ale tawuła sie bardzo rozrasta zajrzyj zaraz wstawiam foto
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:46, 01 maj 2014

Do góry
Dzisiaj pół dnia w ogrodzie ,przed zrobiliśmy z eM wypad do szkółki ,poczyniliśmy małe zakupy ;3 tiarrelki ,6 żurawek,pierwiosnek,3 ubiorki ,2 tawuły ,budleję ,3 ostrokrzewy ,2 azalie .

eM skosił trawnik i nawiózł ,a ja robiłam obiad ,ja wyszłam do ogrodu to się rozpadało ,chwilkę był grad ,szybko przeszło nawóz rozpuściło .
Zakupy prawie udało się wsadzić ,kanciki zrobić i oplewić skarpę i jak plecy bolą .

opielona i wykancikowana skarpa

tutaj też kanciki

Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 16:49, 30 kwi 2014

Do góry
Widok z końca działki. Po lewej stronie mam juz nasadzenia ale na tych zdjęciach słabo widoczne. W wolnej chwili cyknę z bliska.
Pod brzozami tawuły już przestały kwitnąć. Wczesnie pięciorniki i jeszcze jakieś krzewy niestety nie pamiętam nazwy. Mało widoczne na zdjęciu.
Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 16:43, 30 kwi 2014

Do góry
Widok z tarasu. Na tyle mamy garaż oraz kuchnie letnią i altanę. W kole chcę mieć niesymetryczne kule. Na chwilę obecną są tuje danica ale chcę jeszcze dokupić bukszpany i formować je w kule. W wywijasie, który przechodzi przez koło i łączy się z pasem zieleni po drugiej stronie ogrodu wszadzone są tawuły japońskie ale coś kiepsko mi rosną i kilka będę musiała przesadzić. Myślałam też aby w ogóle się ich pozbyć i wsadzić tam też kule danica a tawułe wsadzić pod szmaragdami za huśtawką.
Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 16:30, 30 kwi 2014

Do góry
Widok z tarasu. Na tyle mamy garaż oraz kuchnie letnią i altanę. W kole chcę mieć niesymetryczne kule. Na chwilę obecną są tuje danica ale chcę jeszcze dokupić bukszpany i formować je w kule. W wywijasie, który przechodzi przez koło i łączy się z pasem zieleni po drugiej stronie ogrodu wszadzone są tawuły japońskie ale coś kiepsko mi rosną i kilka będę musiała przesadzić. Myślałam też aby w ogóle się ich pozbyć i wsadzić tam też kule danica a tawułe wsadzić pod szmaragdami za huśtawką.
ogrodoweimpresjejolki 14:55, 30 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Piwonie drzewiaste rosną u mnie prosto Myślałam, ze tylko powojniki sadzi się ukośnie. Współczuję ślimaków, póki co tylko krety rozrabiają, te też potrafią podnosić rosliny, np. świeżo posadzone pozdrawiam z rana.

Ja większość roślin od lat sadzę prosto. Zasadę sadzenia ukośnie stosuje tylko wtedy, gdy mam bardzo wybujałą roślinkę lub długaśny korzeń

Tak uroczo wczoraj wyglądały funkie z niezapominajkami Docelowo miedzy funkiami będą tawuły, ale ta wersja przejściowa też mi się podoba
Bajkowy ogród Weroniki 21:56, 29 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę ze dywany juz i za płotem sa , dla mnie to znak rozpoznawczy Twojego ogrodu najbardziej charakterystyczny i cudny.U mnie na razie te same tawuły kwitną co u Ciebie na tamte z tydzień trzeba bedzie poczekac.Pozdrawiam serdecznie.

Dywany floksowe dzisiaj na chwilę opuściłam.
Byliśmy w Łodzi, u Tracza...pooglądać, a potem pojechaliśmy do OBI i kupiliśmy dalsze dwa rododendrony, różę Rhapsody in Blue, japońskiego pigwowca o dużych krwistych kwiatach (to mój 3-ci), a potem podziwialiśmy Pałac Herbsta łódzkiego fabrykanta, popatrzyliśmy na stare i odnawiane fabryki włókiennicze, no dzisiaj już nie fabryki.
Ile tu ciekawych szczegółów, kominki całkiem z innej epoki, lustra, haftowana pościel...w sam raz dla nas starszych pań, świat w zupełnie innym stylu, w moim tak. Pozdrawiamy, Bogdziu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies