Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 10:21, 02 maj 2014

Asiu witam. U nas wczoraj cieplutko a wręcz gorąco a dzisiaj ziąb i wiatr. Coś nas ta majówka nie rozpieszcza ale trzeba lecieć i tak do ogrodu. Moje chłopaki tzn. synowie śpią jeszcze w najlepsze. Młodszy chyba długo pośpi bo wczoraj wrócił z kanonizacji z harcerstwem i padł.Pozdrawiam
Jag_58 10:30, 02 maj 2014

Gocha napisał(a)
Chociaż trochę dzisiej zrobiliśmy i mam nadzieję, że jutro nie będzie padać i dokończymy
Ale nie bardzo wiem co mam posadzić wzdłuż kostki. Może tylny rząd to trzmielina na pniu a pomiędzy tawuła a w pierwszym rzędzie żurawki jakieś ciemne na słońce.

Przed bukszpanami- kulami kilka krzaczków bordowwej żurawki i razem to byłoby podsypane kamieniami a pozostałe nasadzenia w korze.

Gosiu wzdłuż kostki moze posadzisz faktycznie tawuły ,wstawię fotke u siebie ładnie wygladają ,ale tawuła sie bardzo rozrasta zajrzyj zaraz wstawiam foto
Tusiala 10:32, 02 maj 2014

Usuwać darń to nie łatwe zajęcie ale widzę, że dałaś radę. Czekam na fotkę po naszadzeniach
Gocha 10:45, 02 maj 2014

Dzięki Jagoda za radę. Właśnie też jeszcze pomyślę o tej tawule. Alę tę co ja mam to na wiosnę sporo przycinam i nie jest taka strasznie duża, ale jeszcze pomyślę. Ta na tym zdje ciu mam już chyba około 4 lat
Gocha 10:48, 02 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Usuwać darń to nie łatwe zajęcie ale widzę, że dałaś radę. Czekam na fotkę po naszadzeniach

Tusiala masz rację z tym wyrywaniem darni. Ja to pazurkami wyrywam. Teraz jest dobra ziemia nie za mokra i nie za sucha to nawet dobrze idzie. Teraz mąż poszedł dalej usuwać tylko on to widłami robi, ja zaraz idę też popracować do ogrodu. Tylko muszę się cieplej ubrać. Pozdrawiam.
Jag_58 10:49, 02 maj 2014

Gosia ja moją tez co roku przycinam ,ale moja ma już chyba z 7 lat rozrosła się bardzo
Gocha 12:06, 02 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosia ja moją tez co roku przycinam ,ale moja ma już chyba z 7 lat rozrosła się bardzo

To może zastanowię się jeszcze nad tawułą, może trzmielinę niską. Popatrzę na ogrodowisko może mnie olśni. I tak muszę poszukać jakiś niedrogich roślin bo na razie cienko przędę. Właśnie wróciłam z ogrodu, na dzisiaj koniec pracy bo pada i całe niebo szare. Zanosi się na długie opady- nie podoba mi się to. Zakładałam dzisiaj roboty ogrodowe przez cały dzień.
Jag_58 12:13, 02 maj 2014

Gocha napisał(a)

To może zastanowię się jeszcze nad tawułą, może trzmielinę niską. Popatrzę na ogrodowisko może mnie olśni. I tak muszę poszukać jakiś niedrogich roślin bo na razie cienko przędę. Właśnie wróciłam z ogrodu, na dzisiaj koniec pracy bo pada i całe niebo szare. Zanosi się na długie opady- nie podoba mi się to. Zakładałam dzisiaj roboty ogrodowe przez cały dzień.

Gosia u nas pogoda też nie ciekawa i zimno ,pozostaja prace domowe ,Gosia wstawiłam foto u siebie tych tawuł mozesz zajrzeć ,zdjęcie sprzed 2 lat
Gocha 12:37, 02 maj 2014

Jagoda ja już od razu zajrzałam i zobaczyłam to zdjęcie i dlatego zaczęłam się zastanawiać . Popatrzyłam jeszcze na moją tawułę i też stwierdziłam , że może być za duża w to miejsce, bo jeszcze chcę żurawki w pierwszym rzędzie a ten pas ma 90 cm szerokości. Do przemyślenia jeszcze. W czasie deszczu można chociaż pomyśleć.
Jag_58 12:52, 02 maj 2014

Gosiu ja tą moja rabatkę corocznie poszerzam