Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Mala_Mi 22:05, 27 kwi 2014

Wiedziałam kiedy zajrzeć.. na moje ulubione floksikowe poduchy

I wypatrzyłam, że Kajtek dorobił sie swojego M1

Moje skalnice zawsze kaprysiły i robiły sie rude.. nie mam do nich ręki..
Mathildis 10:19, 28 kwi 2014

Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły
MagdalenaK8 10:47, 28 kwi 2014

Przyleciałam i nacieszyłam oczęta .
Pozdrawiam
weronika77 21:56, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Widzę ze dywany juz i za płotem sa , dla mnie to znak rozpoznawczy Twojego ogrodu najbardziej charakterystyczny i cudny.U mnie na razie te same tawuły kwitną co u Ciebie na tamte z tydzień trzeba bedzie poczekac.Pozdrawiam serdecznie.

Dywany floksowe dzisiaj na chwilę opuściłam.
Byliśmy w Łodzi, u Tracza...pooglądać, a potem pojechaliśmy do OBI i kupiliśmy dalsze dwa rododendrony, różę Rhapsody in Blue, japońskiego pigwowca o dużych krwistych kwiatach (to mój 3-ci), a potem podziwialiśmy Pałac Herbsta łódzkiego fabrykanta, popatrzyliśmy na stare i odnawiane fabryki włókiennicze, no dzisiaj już nie fabryki.
Ile tu ciekawych szczegółów, kominki całkiem z innej epoki, lustra, haftowana pościel...w sam raz dla nas starszych pań, świat w zupełnie innym stylu, w moim tak. Pozdrawiamy, Bogdziu.

weronika77 22:12, 29 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wiedziałam kiedy zajrzeć.. na moje ulubione floksikowe poduchy

I wypatrzyłam, że Kajtek dorobił sie swojego M1

Moje skalnice zawsze kaprysiły i robiły sie rude.. nie mam do nich ręki..

Kajtek ma w nosie taki dorobek, on pałacowy Shi Tzu, i do budy go nikt nie zmusi. Myśleliśmy, że w razie deszczu się schroni, a wieś będzie miał na oku, ale nic z tego, jak dotąd do budy nie wlazł.
Jaka Ty spostrzegawcza, Aniu.
A teraz dopowiem, gdzie dzisiaj byłam i pokażę, że kwitną kasztany, choć to nie maj. Ogród należący do Pałacu Herbsta, dzisiaj muzeum.

Oranżeria. Krzeseł chyba nie widać, bo przezroczyste.

Był Pałac, był ogród fabrykanta, to jeszcze jedna fabryka, widok dzisiaj.

weronika77 22:20, 29 kwi 2014

Mathildis napisał(a)
Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły

I kwitną? Dzisiaj chyba tak. Jak nie, to popatrz na piękną haftowaną pościel z moich dzisiejszych spacerów pałacowych. Pozdrawiam.

On na mnie czeka, a ja się w lustrze przeglądam, w pięknym lustrze z minionej epoki.
weronika77 22:23, 29 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam i nacieszyłam oczęta .
Pozdrawiam

Pozdrawiam Magdalenko!

Goryczki od Bogdzi pokazuję, wyjątkowy kolorek.

Pola 22:30, 29 kwi 2014

Właśnie niedawno odkryłam uroki starych domów i pałaców w Łodzi, dzięki za zdjęcia.... Muszę się tam wybrać....
victoriagos 22:40, 29 kwi 2014

śliczne poduchy takie okazałe
moje już też kwitną, tylko sa malutkie ale już są

róże mam taką samą - kwitła mi w zeszłym roku 1 kwiatkiem
i uwaga - była czerwona wrrr, ciekawa jestem jak będzie u Ciebie
weronika77 22:44, 29 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

Dziękuję za tyle informacji.
A czym pryskasz na czarną plamistośc? Na mszyce już prysnęlam bioczposem+mydło potasowe.
O różach odpowiedizałam u siebie, mam ich wiecej niz wymieniłam, ale jak - tfu tfu - bedą się rozwijac będę je pokazywać, bo na razie to maleńkie sadzonki (sadziłam przecież jesienią)

Weroniko, ja wprost nie mogę uwierzyć, że u Ciebie jest JUŻ az tak kolorowo. I wszystko aż tak kwitnie.

Ja pytam w sklepie ogrodniczym, co jest najlepsze na plamistość, mszyce i to biorę, był Topsin i inne środki. Najlepiej popatrz na artykuły Danusi szefowej dot. uprawy róż.
Oczekuję zdjęć Twoich róż.
Tymczasem pokażę dwa moje dzisiejsze zakupy.

kolorek czerwony jest, kwiatki sama trochę w drodze potargałam.