Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:11, 18 wrz 2015
Do góry
Sebek napisał(a)

chcę

dekoracje jesienne super ..wianek z hortensji też miałam sobie zrobić ...znów nie zrobiłam

a co do zdjecia wyżej

to ja nie wiem czemu tu taki chaos?

hortensje to dobry pomysł ...bo są ładne ...ale tego chaosu nie wyrównasz hortensjami.

poszerzyć musisz i naciapać bylin krzewów i co tam umyślisz .....żeby jakoś schować już naciapane różne iglaki.

widok tych iglaków mnie pokonał...ale wydaje mi się, że to nie ty sadziłeś ...chyba, że były to czasy szkoły podstawowej
"W kolorze blue" 21:37, 17 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Pazury zrobione, makaron z truflami wydany został wczoraj. Dzisiaj jedynie ciachałam bukszpany nowym urzadzeniem, na sadzenie nie mialam siły

Kasya, sesleria jesienna to jest
O trawie pisałam, turzyca cienista
Jola rozmachu nie ma, mam 70 sztuk, moge sobie z nich wianek zrobic bo na oczkowa za mało, a facet "rznie głupa", ze wyslał 90. Skasował mnie za to za 120 sztuk, pewnie ich juz nie zobaczę. W kaz∂ym razie jestem na etapie, że pójdę do sądu, dla zasady. Mam maile, potwierdzenia, świadków. Wybiorę koleżankę, która za zastępstwo procesowe wezmie najwyższą stawkę. Zle trafił, potrafie być wredna i konsekwentna. Opiszę sprawę na wszystkich portalach społecznościowych wielkimi literami wymieniając nazwę firmy. Tyle mojego..

Życzę Ci wyniku 1:0
"W kolorze blue" 20:31, 17 wrz 2015

Do góry
Pazury zrobione, makaron z truflami wydany został wczoraj. Dzisiaj jedynie ciachałam bukszpany nowym urzadzeniem, na sadzenie nie mialam siły

Kasya, sesleria jesienna to jest
O trawie pisałam, turzyca cienista
Jola rozmachu nie ma, mam 70 sztuk, moge sobie z nich wianek zrobic bo na oczkowa za mało, a facet "rznie głupa", ze wyslał 90. Skasował mnie za to za 120 sztuk, pewnie ich juz nie zobaczę. W kaz∂ym razie jestem na etapie, że pójdę do sądu, dla zasady. Mam maile, potwierdzenia, świadków. Wybiorę koleżankę, która za zastępstwo procesowe wezmie najwyższą stawkę. Zle trafił, potrafie być wredna i konsekwentna. Opiszę sprawę na wszystkich portalach społecznościowych wielkimi literami wymieniając nazwę firmy. Tyle mojego..
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:58, 17 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)

Super wianek Ja na siłę jeszcze lato zatrzymuje - obok wrzosów przechodzę obojętnie, a wianki wiosenne nadal wiszą na drzwiach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:00, 16 wrz 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
po zobaczeniu Twoich dekoracji aż ma się ochotę coś uwić na drzwi
ślicznie

Wij, wij Ewka chociaż Twój a raczej Sebkowy wianek z hortek jest prześliczny!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 16 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Jaki piękny wianek z gipsówką

Plan był na cały wianek tylko z gipsówki ale cena za jedną gałązkę zmieniła plany...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:52, 16 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

śliczny wianek!!!!! a nazwa pt gisówka...w końcu wiem jak to sie nazywa dzięki

Tak Kasiek, gosówka jest najlepsza Cieszę się, że się na coś przydałam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:31, 16 wrz 2015

Do góry
Beatko Ty mi imputujesz zmysł a tu u Ciebie to dopiero zmysłowo jest ! Piekny wianek, piękny no i donica z wrzosem cudownie się prezentuje. Ty to potrafisz Hortensjami też jestem zaskoczona ale moje rzeczywiście inaczej wyglądają.
Takie czy siakie najważniejsze, że hortki piękne są i zdrowe
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:13, 16 wrz 2015

Do góry
Ale wianek, i ozdoby jesienne masz zmysł kobietko!!!!! ślicznie u Ciebie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:09, 16 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)

super Ci wyszedł wiesz natchnęłaś mnie normalnie i ja też poszalałam ale z witek tamaryszka a foty śliczne zrobiłaś pięknie masz

Widziałam tamaryszkowy wianek, bardzo ładnie witki się dały skręcić. Wystarczy pomyśleć i ozdoby za friko mamy

07_Rene napisał(a)

Olu, to ten mój przy werbenie to też gracek? A ja myślałam, że to ML właśnie...
Ja też na sobotę planuje piewrsze roboty, wcześniej chyba nie dam rady

Pytałaś kiedyś o magnolię... Zawiązane pąki kwiatowe są omeszone, a nowe przyrosty gładkie.

Trudno mi ocenić na ile to omszenie jest omszeniem kwiatowym bo jakoweś jest ale minimalne
Nie mam doświadczenia więc nie pozostaje mi nic innego jak czekanie do wiosny

Z trawami niezłe niespodzianki, teraz grackami mogę się rzucać Ty zawsze gdzieś je zagospodarujesz, ja zbytnio nie mam gdzie

iwka napisał(a)
nie wiem czy normalne, ale moje jeżówki też mają ogromne liście i mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną

Jutro zrobię fotki tym olbrzymom Jedna sadzonka kwitła w tym roku

Juzia napisał(a)
W tamtym roku kwitły ML...więc tym się nie sugeruj

Mimo wszystko to nie jest ML, jeszcze raz dziś sprawdziłam, a szkoda bo tych mam mało a gracków już za dużo

Ensata napisał(a)
Ola moje jezowki tez maja duze liscie
Po pracy to ja Ci sie nie dziwie, wczesnie juz ciemno jest, aura jesienna. Wiosenne planuj rewolucje, a teraz powidła smaż

Małgoś na wiosnę przełożyć nie mogę bo czochy czas sadzić a zeby to zrobić muszę całą resztę przekopać Cóś na Twój deseń

GorAna napisał(a)
Olka cudnie jarzębinowo u Ciebie
Pozdrawiam

Dziękuję Aniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:46, 16 wrz 2015

Do góry
Jaki piękny wianek z gipsówką
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:43, 16 wrz 2015

Do góry
Proso z gipsówką i wianek na kominek ( czekam aż eM powiesi wianek bo mam zakaz wbijania gwożdzików w domu )

Cyklamen w gałązkach brzozowych

Wrócę jak posadzę trawki a teraz uciekam malować ramki na zdjęcia Dostałam jakiegoś fioła na punkcie białego koloru

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:37, 16 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
W ogrodzie nic się nie dzieje, wykopałam żurawki i czekam na dostawę trawek.

Chyba powoli czuję już zbliżającą się jesień bo wkręciłam się w domowe zmiany dekoracji

Wianuszek z gipsówką

śliczny wianek!!!!! a nazwa pt gisówka...w końcu wiem jak to sie nazywa dzięki
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:00, 16 wrz 2015

Do góry
Yolka cieszę się, że przypadł Ci do gustu mój wianek, susza dokucza, ratuję już tylko to co widzę, że nie przeżyje bez podlewania. Studnia ma bardzo niski poziom wody, już 2 razy wybrałam całą wodę i zapowietrzyłam pompę. Mąż nie był zachwycony, bo pierwsze uruchomienie pompy trwało kilka godzin. Dziś w nocy troszkę popadało, nie wiem na ile nasiąkła ziemia sprawdzę jak wrócę z pracy.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:09, 15 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Edzia, moje podwórko malutkie więc nie nachodzę się zbytnio przy robieniu zdjęć
Wianek uwiłam z gałązek ściętych wierzb spod płotu

super Ci wyszedł wiesz natchnęłaś mnie normalnie i ja też poszalałam ale z witek tamaryszka a foty śliczne zrobiłaś pięknie masz
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:42, 15 wrz 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Po 15 minutach latałam z wiankiem jak kura z jajkiem, żeby złapać w miarę dobre światło i miejsce do uwiecznienia moich wypocin.

Dla chętnych ślę życzenia - powodzenia w radosnej twórczości.

Tak rzadko ostatnio do Ciebie zaglądam, i miałam farta - na piękny wianek trafiłam.Po ogrodzie tez pospacerowałam - suszy nie widać, ale pewnie jak wszystkim dała się we znaki. Pozdrawiam
Lecę w kulki... 21:26, 14 wrz 2015

Do góry
sylllwia napisał(a)
Ja dopiero dzisiaj się dokulałam do Ciebie.
No i na fotki się załapałam
...ale żdżadła nie widza

Miło mi, żeś sie dokulała
Zdżadło czorne, gańba pokazywać

Tęskno mi...
a wianek mnie cieszy, o jak cieszy
Ogród wśród pól i wiatrów 20:51, 14 wrz 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Śliczne rabatki, bardzo ładnie przemyślane nasadzenia.

Dorotka.. dzięki Z tym przemyślanymi nasadzeniami to różnie u mnie bywa, nieraz parę razy przesadzam różne rośliny. Ale już sobie dałam na wstrzymanie, jak nie mam planu na nasadzenia to nie kupuję roślin.

PS.Widziałam Twój wianek z jarzębiny, ekstra !!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:49, 14 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
no właśnie wianuszek śliczny, chciałam sobie zrobić, ale u mnie jakiś deficyt na jarzębinę. Piękne zdjęcia, taki klimatyczne i romantyczne

Dzięki Iwonka za słowa uznania U mnie jarzębiny pod dostatkiem a za rok liczę na grona z własnego drzewka

malkul napisał(a)
wianek klimatyczny a tój mały busz pieknie przyrasta

Gosiu, do Twojego wieńca to mojemu duużo brakuje Ne wiem ale sporą trudność sprawiło mi przymocowywanie jerzębinowych kiści do gałązek. W planie miałam udekorować całą obręcz ale dała za wygraną Pewnie do podkładu ze słomy byłoby łatwiej bo można by po prostu je przyklejać ?
Cieszę się bardzo z Twojej aprobaty

chojna napisał(a)
Mi się tez ten klimat bardzo bardzo podoba !!!
Waldek dobrze radzi , z tym że ja zamiast rozchodników dałabym carexy.

A widzisz, carexy też dobra myśl Dzięki
Ja z tych mało różanych i doświadczenia brak ale te polecam bo dużo koło nich chodzić nie trzeba

inag napisał(a)
Mi też pomysł Waldka się podoba, tylko zastanawiam się czy dałabym rośliny po łuku czy na prosto... Jakoś ta druga opcja do tych ścieżek i układu innych roślin bardziej mi pasuje..

No tu mam podobnie ale łuk też ma swoje plusy bo pozwoliłby na wypełnienie kąta, który powstanie przy łączeniu płotu i ogrodzeniu kojca.
Wiosną będę działać z tworzeniem tej rabaty i nadaniu jej właściwego kształtu bo teraz to tylko murek oporowy z kamieni polnych.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:35, 14 wrz 2015

Do góry
Edzia, moje podwórko malutkie więc nie nachodzę się zbytnio przy robieniu zdjęć
Wianek uwiłam z gałązek ściętych wierzb spod płotu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies