Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

siakowa 14:35, 18 wrz 2015

Sebek napisał(a)

Dla Ciebie moje potffory sprzed chwili - ciekawe czy korzenie sięgają dna donic?

na 200 procent
Sebek 14:39, 18 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

chcę

dekoracje jesienne super ..wianek z hortensji też miałam sobie zrobić ...znów nie zrobiłam

a co do zdjecia wyżej

to ja nie wiem czemu tu taki chaos?

hortensje to dobry pomysł ...bo są ładne ...ale tego chaosu nie wyrównasz hortensjami.

poszerzyć musisz i naciapać bylin krzewów i co tam umyślisz .....żeby jakoś schować już naciapane różne iglaki.

widok tych iglaków mnie pokonał...ale wydaje mi się, że to nie ty sadziłeś ...chyba, że były to czasy szkoły podstawowej

Wiem, że chaos ogromny...Ale dobrze zgadlas - te tuje były sadzone kilkanaście lat temu i wtedy to ja ledwie mówiłem, a gdzie tam do sadzenia A pewnie jak były małe wyglądały tak samo - tylko teraz efekt jest okropny... Dlatego myślałem, żeby je zasłonić żywopłotem liściastym , ale nie wyszło...Poszerzenie nie zda egzaminu, bo tam musi być dojście do bylinowki - co najwyżej 30 cm mogę się przesunąć do przodu... Dlatego myślałem, żeby przyciąć te krzaki na określoną wysokość, a potem wypuścić hortensje jak najwyżej, by całkowicie odwróciły od nich wzrok. Chyba, że derenie byłyby lepszym rozwiązaniem?
Sebek 14:45, 18 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Chyba łatwiej będzie kupić nową donicę
Dla vertigo też będzie lepiej.

Na kolejne donice jeszcze nie zacząłem zbierać same powinny się wyślizgnąć
Sebek 14:50, 18 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Trochę w tym racji.
Poszerz rabatę. Zajrzyj do Makowa po inspirację. Kasia świetnie sobie radzi z nieregularnymi na nasadzeniami

Makowo znam bardzo dobrze I choć na ekranie to miejsce wydaje się idealne na nową rabatę to w rzeczywistości tak nie jest Straciłbym wtedy proporcje, a nie chcę uzyskać klaustrofobicznego efektu Intuicja mi podpowiada, że hortensje będą strzałem w dziesiątkę
Sebek 14:51, 18 wrz 2015

siakowa napisał(a)

na 200 procent

200 procent to duzo... Dobrze wiedzieć wcześniej
16:37, 18 wrz 2015
Sebek napisał(a)

Wiem, że chaos ogromny...Ale dobrze zgadlas - te tuje były sadzone kilkanaście lat temu i wtedy to ja ledwie mówiłem, a gdzie tam do sadzenia A pewnie jak były małe wyglądały tak samo - tylko teraz efekt jest okropny... Dlatego myślałem, żeby je zasłonić żywopłotem liściastym , ale nie wyszło...Poszerzenie nie zda egzaminu, bo tam musi być dojście do bylinowki - co najwyżej 30 cm mogę się przesunąć do przodu... Dlatego myślałem, żeby przyciąć te krzaki na określoną wysokość, a potem wypuścić hortensje jak najwyżej, by całkowicie odwróciły od nich wzrok. Chyba, że derenie byłyby lepszym rozwiązaniem?

to to testuj hortensje ....albo wytarmoś iglaki ...nie wiem co ci poradzić

generalnie wygladają dziwnie...ale tyle to wiesz.
Milka 16:45, 18 wrz 2015

Sebciu, ślicznie jest z żurawkami fajny pomysł, doskonały akcent
Milka 16:46, 18 wrz 2015

Sebek napisał(a)

Jedna zostaje w donicy Ale druga musi ją opuścić, bo na zimę jedna donica zostaje tu Coś czuję, że będą niezłe wygibasy z wyciąganiem tego potffora

Na bank ja z ziemi nie mogłam wyszarpać, poddałam się i dopiero w tym roku je wydziubałam
Sebek 19:13, 18 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

to to testuj hortensje ....albo wytarmoś iglaki ...nie wiem co ci poradzić

generalnie wygladają dziwnie...ale tyle to wiesz.

Mama na wykarczowanie się nie zgodzi Coś wymyślę, na razie wynegocjowałem zatwierdzenie budżetu na zakup 8 hortensji
Sebek 19:15, 18 wrz 2015

Milka napisał(a)
Sebciu, ślicznie jest z żurawkami fajny pomysł, doskonały akcent

Też mi się spodobał