Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 12:47, 27 maj 2016

Do góry
Zojka moje białe rozchodniki Stardust posadzone na obwódce nie wiem czy przetrwają, bo są co chwile łamane przez psy. Kupowałam wielkości takie jak Twój. Te tyci łodyżki połamane włożyłam do ziemi w doniczki i bardzo ładnie rosną. Chodzi mi o to, że jak tak bardzo chcesz to podziel i głęboko podsyp ziemią, powinno być ok
Moje połamane były bardzo malutkie, a teraz wyglądają tak
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:43, 27 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

no i wcale się nie dziwię ,

niby tak ale zamiast się gapić, trzeba chwasty rwać, niby stale to robię, a ich coraz więcej

a to od Justyny Śniegowiec Wirginijski
bałam się, że padł, ale zaraz zakwitnie ślicznie na biało

a to midownik Blue Royal
ale ma fajne kwiatki, jak mini buciki

Indygowiec Kiriłowa zaczyna pokaz
pięknie te kiście, jak u glicynii, pachną
a nad nim róża Flamentanz
Tu ma być ogród :) 12:35, 27 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Mam na jednej rabacie dwa rh, posadzone jednocześnie i w takiej samej glebie. Oba chorowały, jeden odbił, drugi nie. To nie wina gleby, zbyt głębokiego posadzenia, czy podlewania. Sadziłam tak jak być powinno i są dobrze pielęgnowane. Myślę, że od początku były "trafione". Tego co jest kiepski wymieniam na innego. Nie kasuje go, bo mama mi go kupiła, pójdzie na koniec ogrodu.

Moje raczej były zdrowe w momencie zakupu, dokładnie rok temu wyglądały tak:

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:24, 27 maj 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Moje trzy ulubione kadry:

C U D O!

Jak nowe nabytki? Znalazły już miejsce? Transport bez przygód?
Buź

Jak w puszcze jechaliśmy, ale dotarliśmy ok
Magnolie posadzone, bez uszczerbku, fenkuł też dzieki za pyszne ciasta i humor...i ta magnolia twoja mi siedzi w głowie, to by była 23 i na tym koniec! buź i trzymam kciuki
magnolia Vulcan i Daybreak, alez olbrzymie liście, sa po bokach ławki pod tulipanowcem.
Z tyłu mam limki, hym pewnie do przesadzenia będą...

tu zaczyna się od tej, druga poszła między rodki

Tu ma być ogród :) 12:21, 27 maj 2016

Do góry
Mimo, że liście wyglądają dobrze, to pąki kwiatowe zbrązowiały i tylko niewielka część zakwitła

Już uprzedzając pytanie, kamień odsunęłam jak zobaczyłam objawy chorobowe.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:20, 27 maj 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Piękne powojniki
Kasiu piękne to one może jeszcze będą jedynie ten Blue mnie zachwyca. Kupiłam w środę następnego, podobno kwitnie całe lato, no to zobaczymy

Tu ma być ogród :) 12:18, 27 maj 2016

Do góry
A tak to wygląda na fotkach:

Najgorszy

Drugi w kolejności, który od niedawna zaczął z jednej strony żółknąć

A tuż obok egzemplarze w dobrej formie

Nasz przydomowy ogródek 12:13, 27 maj 2016

Do góry
Asiu niestety coś za coś. Kwiaty piwonii piękne ale nietrwałe są. Z drzewiastej płatki wykorzystała wnusia na procesji na chwałę Boga. Życzę aby Ci też pięknie zakwitły.

Basiu to znowu nie jest tak że śmierdzi na okolicę jak z miejsca gdzie np. robią kiszonki. Szaleńcem nie jestem i gdyby tak śmierdziało to bym zrezygnował a sąsiadów też mam blisko. Mikstura szybko wchodzi w glebę. Proponuje zrobić doświadczenie- podlej dzisiaj tylko kilka krzaczków i sama się przekonasz. A warto to robić bo roślinki bardzo zadowolone i zdrowe co najważniejsze.
O zobacz foty z dziś moich róż - po gnojówce z pokrzywy i wrotyczu. Czy im coś brakuje? Czekam na kwitnienie bo pąków co niemiara.

Podwórkowa rehabilitacja 12:10, 27 maj 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Tak czytałam Basiu u Ciebie... ja też dziś byłam u swojej Mamusi. Jest zdrowa i to najważniejsza wartość życiowa. Przy okazji popatrzyłam sobie na łąki

A tu za moich młodzieńczych lat pasły się nasze krowy.

ha ha ,mój bociek na fotkę się załapał

ja ile razy wychodze na dwór to mam takie widoki...czasami z przyjemnością bym na ludzi popatrzyla .Nawet mówiłam do M ,że kupie sobie lornetkę to będe podglądać
Moje małe wielkie marzenie 12:09, 27 maj 2016

Do góry
Mam stracha, że moim hortkom coś dolega

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:09, 27 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Rododendrony i piwonie zachwycają bezapelacyjnie.
U Ciebi przez cały rok cos kwitnie
U mnie susza a ja nie podlewam....

Taki klimat, że do późna kwitnie, ale i u ciebie też
A czemu nie podlewasz?
My musimy, ale trawnik nie i jest już w większości żółty, jak nie spadnie deszcz, będzie niebawem słoma
to Alfredy dla ciebie
zaraz piwonie bylinowe zaczną, drzewiaste skończyły
jak ja tam wlizę i oskubię!!!

i róże Symphatia
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:08, 27 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie świętowanie na raty. Jak znam życie, tyle wolnego, to każdy zjawi się, kiedy mu będzie najbardziej po drodze. Właśnie pierwsza tura się pożegnała.

Czyli też goszczenie było u mnie tez, aż na komp czasu nie ma
śliczna serduszka i wiersz czy tez piosenka o koszeniu, wspomnienia przywołuje
Księżycowy... 12:03, 27 maj 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Warzywnik wypielony, a reszta to "dziki meksyk"
zobaczysz 2 sezony i aż się zdziwisz jaki będzie ogród porównasz fotki ,to sama nie bedziesz mogła uwierzyć
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:00, 27 maj 2016

Do góry
Aniu, bardzo się wzruszyłam Twoim wpisem, pięknie to napisałaś, masz talent i w tej dziedzinie
tak, zadowolona z ogrodu jestem, jeszcze jakby czas pozwolił go dopieścić z chwastów i do idealnych kantów
a całkiem zadowolona juz będę, jak skończą się bajzle budowlane, zniknie to co mnie razi i psuje wizerunek ogrodu, no ale tu znowu i czas i kasa ma znaczenie, ale skoro w końcu będziesz za rok o tej porze, myślę, że już tego bajzlu nie będzie, trzymam za słowo
co do rodków, chyba faktycznie jestem 2 po Bogdzi, gonię ją i moje rodki gonią jej, az się juz martwię, że wielkie, nie mam jak wejść i skubać to, kolejne juz trzeba przesadzić, inne za 2 lata zakryją mur w całości, w końcu mnie ta biel nie będzie bić po oczach, jak robię foty
dziękujemy...i ogród to nie tylko kanty, to zapachy, ja stale jak na haju jestem, tak pachnie
carex Elata jest super, druga dla mnie molinia, za bezproblemowość.
Jak będziesz u mnie wykopie ci największą Elatę, w tej chwili to tak 60x80 wielkość i sobie podzielisz
tu za blisko rodki, nie myślałam, że tak szybko bujną i mus przesadzic, jeden na drugi włazi, a 2 są z tych szybko rosnących, jak Calsap i 3 Percy Wisman.

ten jasny zakrywa Percy

Blue Peter szybko rośnie

róże zaczynają
dla ciebie w okienku
Coś jeszcze, coś więcej... 12:00, 27 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek tymi kompozycjami zwaliłeś mnie na kolana dech mi zapału z wrażenia, napisać pięknie to za mało, to jakiś wyższy stopień sztuki ogrodowej
Te zdjęcia są oszałamiające
Zakątek z fioletową ławeczką 11:58, 27 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja mam czerwono/różowo - białe

Juziu, takie miałam w tamtym roku i dwa lata temu....ale się chyba wyorlikowały

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 11:58, 27 maj 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:53, 27 maj 2016

Do góry
w tym roku obsypywalam
a to moja malenka, sadzona na jesieni. Kupilam ja w Aldim na wyprzedarzy za jakies 2€ wiec musi najpierw nabrac wartosci zanim zakwitnie. Lucze, ze w przyszlym roku juz beda kwiatki. jasnorozowa powinna byc wg etykiety.

troche te poziomki z tylu przeszkadazaja na zdjeciu i nie widac dokladnie. No w kazdym badz razie mala to ona jest, nie wieksza jak krzaczek poziomki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:34, 27 maj 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Mam i ja

masz! i to jaki kolorek .... cudny
Malutki pod lasem 11:34, 27 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)

A teraz Wam coś pokażę. Normalnie muszę, bo mi się samej buzia cieszy i tą radością muszę się pochwalić. Już wczoraj wieczorem coś zauważyłam, ale dziś to już las się robi A jutro dopiero będzie tydzień od wysiewu

Nie masz pojęcia nawet jak ja rozumiem Twoje szczęście. Nie mogę się doczekać tego samego momentu, ale to jeszcze z miesiąc i więcej upłynie przy tej pogodzie i mojej wydolności ruchowej.
Cieszę się razem z Tobą. Niemal słyszę jak rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies