Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Zana 09:55, 01 cze 2016

Też jakoś przegapiłam zagubione pisklaki. Jak skończyła się ta historia? Mama uratowała?

U mnie w ostatnią sobotę miałam okazję poobserwować jak małe sójki uczyły się latać. Coś niesamowitego! Pierwszy raz widziałam taką szkółkę na żywo.

A Twoje pisklaczki przesłodkie
anka_ 06:44, 03 cze 2016

JoannA napisał(a)
Aniu, azalia o którą pytałaś to Tunis.
Pozdrawiam

Dziękuję Asiu, zapisałam.

roma2 napisał(a)
Pisklakowo, że hej! My byliśmy na działce od czwartku do niedzieli i niestety jak pootwieramy drzwi ptaki wlatują i tłuką się oszołomione. Zaczęliśmy zamykać drzwi (szklane, tarasowe) bo nam ich żal było. Nie wiem co jak zamieszkamy, bo nawet przez "kuchenne" boczne wlatują.
Wiesz Romciu u nas też był na początku kłopot jak wymieniliśmy okna. Teraz jest spokój. Może ptaki muszą się nauczyć, że to przeszkoda.

07_Rene napisał(a)
Aniu, co tam nowego? Fajne masz ptaszki na tarasie
Jak tam Twoja stipa gigantea, bo u mnie zakwitła i bardzo mi się podoba. Będę rozmnażać

Widziałam Renatko, śliczna jest. a jak się rozrośnie to dopiero pokaże.... Niestety moja nie kwitnie... jeszcze- mam nadzieję. U mnie wszystko dopiero w blokach startowych.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 06:52, 03 cze 2016

Kasya napisał(a)
Jakoś przegapilam te ostatnie fotki a takie slicznosci
Pozdrawiam Aniu serdecznie
Kasiu bardzo miło było cię poznać. I serdecznie dziękuję za dostarczenie przesyłki.

Zana napisał(a)
Też jakoś przegapiłam zagubione pisklaki. Jak skończyła się ta historia? Mama uratowała?

U mnie w ostatnią sobotę miałam okazję poobserwować jak małe sójki uczyły się latać. Coś niesamowitego! Pierwszy raz widziałam taką szkółkę na żywo.

A Twoje pisklaczki przesłodkie

Anulko spokojnie uczyły się fruwać, "zagarnęły" włości. Tak jak napisałaś- coś niesamowitego móc podziwiać takie pierwsze "kroki" pierzastych maluchów. Mama czujnie pilnowała, moja kocica była taka przerażona, że nawet do jedzenia bała się przychodzić. Cyrki były.

Lilie od Iwonki

i ożanka od Ewy(Pszczółki)
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
LyraBea 15:07, 13 cze 2016

Cześć Aniu. Zaglądałam co jakiś czas do Ciebie, ale chyba odpoczywalaś od wątku troszkę Zachwyciła mnie ta biała róża. Cudnie falbaniasta. Jaka to odmiana?
anka_ napisał(a)

Pozostawiam pozdrowionka.
Toszka 15:11, 13 cze 2016

Beatko, to nie róża, a azalia japońska
LyraBea 15:22, 13 cze 2016

Toszka napisał(a)
Beatko, to nie róża, a azalia japońska
O kurcze. Ale ze mnie gapa.
Faktycznie!. Nawet nie zadałam sobie trudu, żeby popatrzeć na listki, tylko platkami się zasugerowałam i właśnie takie delikatne, ulotne, piękne "te róże" mi się zdały.
Kasya 15:50, 13 cze 2016

anka_ napisał(a)
Kasiu bardzo miło było cię poznać. I serdecznie dziękuję za dostarczenie przesyłki.

zaden problem

dlugo cie teraz nie bylo...ciekawa fotek jestem
anka_ 05:57, 15 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Cześć Aniu. Zaglądałam co jakiś czas do Ciebie, ale chyba odpoczywalaś od wątku troszkę Zachwyciła mnie ta biała róża. Cudnie falbaniasta. Jaka to odmiana?

Pozostawiam pozdrowionka.

Beatko jak już Toszka napisała to nie róża a azalia japońska -Schneeperle. Cudownie kwitnie, zdjęcia nie oddają jej urody.

Iwonko a twoja kwitła?

Kasya napisał(a)

zaden problem

dlugo cie teraz nie bylo...ciekawa fotek jestem

Kasiu staram się być na forum codziennie, choć zazwyczaj cichutko przelecę po ogrodach. Czasami sił a czasami czasu brakuje. Szukam sposobu na wydłużenie doby, bo moja jakoś bardzo ostatnio się skurczyła. Nowe fotki powiadasz.... nie bardzo jest co pokazywać, wszystko przez masakryczną suszę marnieje. Tylko zielsko dogina.

Duża część dnia zajmują maluchy.

Miałam też takich gości....

ku rozpaczy mojego dziecia opędzlowały wszystkie czereśnie...

anka_ 06:02, 15 cze 2016

Pierwszy kwiat Leonardo

Jestem zachwycona kolorem tej szałwi, szkoda tylko że taka wysoka.

Byłam wczoraj przelotem w szkółce p. Szmitów.

Zdjęcie nie oddaje wielkości, to są olbrzymy

anka_ 06:05, 15 cze 2016

No i staw, który niezmiennie mnie zachwyca....

Ależ cudnie koncertowały żaby.... Mogłabym siedzieć godzinami i słuchać

Domek dla owadów na pobliskiej rabacie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies