Jak się sprawuje Cornus controversa Variegata, jak szybko przyrasta i jak reaguje na niskie temperatury, okrywałaś go? U mnie zimniej ale ciekawa jestem jakie u Ciebie najniższe wytrzymał spadki temperatury? Bardzo mi się podoba ale obawiam się czy nie będzie marzł u mnie, myślałam też o aralii Variegata ale ostatnio w szkółce odradzali mi bo podobno też przemarza.
Co to za niebieskie iglaste po prawej? Ma fioletowe szyszki?
Ogród zachwyca!
Dzięki wielkie
All Gold mam, Aureola jednak inaczej wygląda niż moja, macra jest fajna ale moja wydaje mi się bardziej limonkowa Zaraz wkleję u siebie jeszcze jedno zdjęcie w zbliżeniu. Mogłabyś luknąć?
Najpierw różanka bez chwastów
przede wszystkim dedykuję ją Iwonce
Róże zapocząkowane ale nie zapeszam ...bo aż się bojam tyle pączków jest. Co to będzie ? Pierwsza zacznie Louise zaraz za nią Mustead a potem wszystkie pozostałe. Żarłoczna bruzdownica i tak uszkodziła trochę pączków QS, MW, Clair Austin, Charlsa Austina. Zadziwiły mnie w tym roku zeszłoroczne jesienne golasy wystartowały wszystkie bardzo rachitycznie żywe są pojedyncze gałązki na krzaczku jednakże teraz się tak wzięły do wypełniania pustki, ze z tych pojedynczych gałązek zaczynają budować krzew i mają pączki
Jeśli chodzi o dwu i trzylatki Oprócz LO która jest wielka, najpiękniejsze krzaczki zbudowały lavender circus najgorzej wygląda, piękna w tamtym roku ale niestety na jesień przesadzana Gemma.