Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 13:47, 31 maj 2016

Do góry
Byliny rosną jak na drożdżach, łubiny przekwitają, a bodziszki się witają

Peonie nie wszystkie zakwitły, ale ja mam czas poczekam na nie

Zielonym do góry... :) 13:45, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A chcesz seslerię?

No głupio napisać ale jasnę że chcę
I tak głupio mi strasznie ale ktoś życzyliwy mi powiedzał, że u Ciebie znajdę jedną roślinkę której tak troszkę potrzebuję ale znalazłam ja w botanicznym więc moze oni w czerwcu mi ją sprzedadzą
Ogród symetryczny 13:41, 31 maj 2016

Do góry
przycinanie, pielenie, koszenie...ogród jak dziecko nigdy nie ma dosyć mojej uwagi
Ogród Freya 13:37, 31 maj 2016

Do góry
Witaj Aniu przejrzałam sobie Twoją wizytówkę i powiem, że ogród masz piękny zauroczona jestem stawem, pergolą i rzeźbą dziewczyny z dzieckiem, śliczna i taka klimatyczna jest też na forum Ania, która ma piękną rzeźbę, jak masz ochotę zerknij do niej, tu jest jej wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=2

powiedz mi jeszcze co to za trawki przy piwonii, zdjęcie z wizytówki

no i jeszcze śliczny masz przywrotnik

i techniczna strona, jak chcesz odpowiedzieć na mój post, to klikasz z prawej strony "cytuj" i odpowiadasz, wtedy Twoja odpowiedz będzie widoczna tylko u Ciebie na wątku, możesz równie dobrze mnie odwiedzić i coś tam u mnie napisać, zapraszam będzie mi bardzo miło
Moja glebo terapia 13:34, 31 maj 2016

Do góry

Kira uwielbia oglądać wszystko z góry

a w domu to na oknie zamiast kwiatka

Pszczelarnia 13:33, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pokaz irysów (kosaćców syberyjskich):

Piękne te irysy Ukopałam sobie ostatnio takich na rabatę przy świerkach ... ale jak patrzę na Twoje to widzę, że u mnie nie będzie efektu

PS Boszsze jak Ty masz pięknie, klimatycznie tak malowniczo ... tylko siąść i podziwiać Chciałabym kiedyś móc w realu doświadczyć Twojego cuuuudnego ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:27, 31 maj 2016

Do góry
Pomóżcie proszę bo nie mam koncepcji na zmianę nasadzeń na rabacie usunęłam część ziół bo w lecie tworzyły zieloną kępę i trochę bałaganu). Tych co pozostały nie mam gdzie przesadzić więc chyba muszą zostać . Patrząc na wprost rabaty ,pod brzozą rosną pigwowce kwitnące wiosna na czerwono( za ich plecami hortensje Anabelki) , po lewej stronie gozdziki i lawenda a po prawej wspomniane zioła. Po środku pozostał oczyszczony( jeszcze nie odchwaszczony )prostokąt i nie wiem co tu posadzić żeby również latem cieszył oczy.
Chciałabym coś wyższego od lawendy bo rabata ta jest głównie oglądana z tarasu od strony gożdzików i lawendy

myślałam o jakichś trawach, ale nie wiem które byłyby odpowiednie a poza tym nie wiem czy wiosną nie byłoby tam za smutno... lawenda szara po zimie nie wygląda najlepiej a trawy przycięte też nie bardzo zdobią. Może liliowce? Podsuniecie jakiś pomysł?
Basia - Mój Świat 13:22, 31 maj 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
królowa ogrodu

Czy mogła bym dostać namiar na sklep, gdzie można kupić taki leżak? no i ile kosztuje na pr.wiadomości. Właśnie taki chciałabym kupić.

W Jarkowie byłam dwa razy, ogród przepiękny,(też pokazywałam go na forum) czyżby oddana była do zwiedzania nowa część ogrodu? Jak byłam dwa lata temu była w realizacji.
Moja glebo terapia 13:20, 31 maj 2016

Do góry
Pisinka znajdka ktoś wywiózł, zostawił, sama przyszła nie wiem. W tamtym roku na wsi pod tarasem siedziała taka zabiedzona sierotka. Jak zobaczyłam to myślałam że płakać będę i jeszcze oko prawie na wierzchu, myślałam, że pobita. Zabraliśmy no bo co było robić, najpierw miałam szukać jej domu ale szybko zapadła decyzja, że niczego nie szukamy zostaje z nami słodziak mały. I tak oto staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami drugiego psa a ściślej drugiej suczki
A z oczkiem okazało się, że to jaskra, wet był zdziwiony że u tak młodego psa bo miała jakieś nie wiem 3-4 miesiące taka zaawansowana. Nie widzi na to oko ale ma przecież jeszcze jedno
Zinka

A to Kira pogrążona w ciężkiej depresji przestała być pępkiem świata w rodzinie i nie bardzo jej się ta sytuacja podobała

Miało być ogrodowo a ja tu całą psią historię opisuje
Ale psy to mój konik nawet większy od ogrodu tolerowane są ich wszelkie wykopki i przekopki nawet żółte plamy na trawniku
Mój 4 arowy azyl... 13:18, 31 maj 2016

Do góry
Wciąż zachwycam się tymi goździkami. Irenko, zobacz, jak się rozrosły!

Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:18, 31 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

(...)

I powoli wchodzimy w lato..

Dynamicznym kolorem wchodzimy w lato. Mam też taką ale nie pamiętam nazwy. Jaka to róża?

Mam pytanie piwoniowe do Ciebie też. Jaka piwonia nie officinalis, nie rubra, nie tzw. majowa zakwita najwcześniej na słonecznym dobrym stanowisku. Potrzebuję takiej.

Kosolkowa Pasja 13:15, 31 maj 2016

Do góry
Postaram się poodpisywać później, a teraz szybko proszę tylko o identyfikację takiej roślinki
Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 13:15, 31 maj 2016

Do góry
Sonka napisał(a)

Przycięte w ogrodzie w Keukenhof

Robi wrażenie, ale i nadzieję, że jak się nieodpowiedzialnie wsadziło "maluszka", co ma urosnąć do ponad 3 m. tuż pod oknem, to można go nie wyrzucać, ale "odmłodzić"
Mój 4 arowy azyl... 13:13, 31 maj 2016

Do góry
Ucieszył mnie przetacznik pagórkowy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:06, 31 maj 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Te łany były boskie!

Widok naprawdę boski, poprosze Sylwia , sesję zdjęciową tej rabaty...nisamocie się prezentują ostróżki inaparstnice w takim szerokim spektrum...nasparstnice od Ciebie się przyjęły i właśnie zaczynąją kwitnąć
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:04, 31 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

z szałasu jest fajny widok na plener

Pozdrawiam Was mocno, spotkania u Ciebie to zawsze niezła zabawa
Ogród, mydło i powidło. 13:02, 31 maj 2016

Do góry
co to jest takiego ładnego ???
katel napisał(a)

Jeszcze trochę zdjęć.

Piękne zdjątka.Ale masz cudny, duży rodek.
A i clemki ładne.Mam do nich też , słabość \
Mój 4 arowy azyl... 13:01, 31 maj 2016

Do góry
Zmobilizowałam się dziś i raniutko pojechałam na działkę tylko po to, aby fotek porobić, zanim niektóre rośliny przekwitną. I co najważniejsze uchwycić te, które tylko do południa kwitną.

Wreszcie mam kwitnący len

i posłonek

Kulą w płot 13:01, 31 maj 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Wysypałam korę starczyło na część i za cienko. Za mało kupilam.

Witam się u Ciebie

Ja z podobnym doświadczeniem życiowo - ogrodowym. Też przerabiam po kimś Tylko troszkę więcej tego mam, chyba.

Ale super Ci idzie, z mądrymi poradami ogrodowych wyjadaczy i Waszą ciężką pracą teraz ta rabata prezentuje się bardzo elegancko. Jednak właściwie wytyczone rabaty i pogrupowanie roślin dają niesamowite efekty Pozdrawiam serdecznie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies