Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 21:56, 11 cze 2016

A u mnie co? Właśnie to!
Hortensja pnąca

wiciokrzew

Basilikum 22:28, 11 cze 2016

Hortensja pnaca, wiciokrzew i... busz piekny
monteverde 22:43, 11 cze 2016

Haniu moja pnąca pyłkiem już sypie a w ogrodzie masz ślicznie, aha a kiedy zbierać pędy sosny? już czy pod koniec czerwca ? pozdrówka
hanka_andrus 23:00, 11 cze 2016

Pędy sosny, Aniu już trzeba było . Teraz już idą młode igły. Na upartego można. Mniej soku teraz już mają.
Można zalewać też młode szyszeczki modrzewia, /takie czerwone/
Teraz kwiaty czarnego bzu.
monteverde 23:04, 11 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Pędy sosny, Aniu już trzeba było . Teraz już idą młode igły. Na upartego można. Mniej soku teraz już mają.
Można zalewać też młode szyszeczki modrzewia, /takie czerwone/
Teraz kwiaty czarnego bzu.

ojej to przegapiłam, mnie zależy na sośnie, ale u nas cały czas pada i pada i zimno, a może jeszcze nie idą u nas jak zimno?spróbuję z szyszkami modrzewia dzięki Haniu
Kasik 08:28, 12 cze 2016

Busz Haneczko u Ciebie okrutny, ale nie mówię, ze źle Lubimy taki busz

Moja żółta róża straszny śmieciuch. Strasznie szybko opada, ale kwiatów ma całe stada

Nie znam nazwy, bo dostał je Grześ od znajomych bez karteczki.

Chciałam je wyciepać, ale jakoś mam sentyment do nich.
Gardenarium 08:48, 12 cze 2016

Haniu, ile lat ma Twoja hortensja pnąca i po jakim czasie po posadzeniu rozrosła się. Wiem że trochę musi "odstać" w gruncie zanim ruszy.

Instagram Ogrodowiska
hanka_andrus 08:56, 12 cze 2016

Danusiu,
Moją hortensję dostałam od Jagny spod Kalisza w postaci patyczka. Zanim się ukorzeniła, minęło jedno lato. Potem jeszcze 2 zanim namyśliła się rosnąć. W sumie zakwitła u mnie w 4 roku. Ale rosła u mnie przy brzoskwini. która już jest wycięta i miała za mało żarełka. Teraz ma mniej konkurencji i ruszyła. Myślę, że normalnie po 3 latach już będą kwiaty. Co innego jak kupuje się dorodny okaz dobrze ukorzeniony. Irenka 4 lata temu swoją pokazywała zaledwie 2 metrową, a dziś wielgachne drzewo. Przyznam się, że o swoją zbytnio nie dbałam, nie zależy mi na tak wielkim krzaczysku. Będę dodatkowo przycinać.

Kasik 09:12, 12 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Danusiu,
Moją hortensję dostałam od Jagny spod Kalisza w postaci patyczka. Zanim się ukorzeniła, minęło jedno lato. Potem jeszcze 2 zanim namyśliła się rosnąć. W sumie zakwitła u mnie w 4 roku. Ale rosła u mnie przy brzoskwini. która już jest wycięta i miała za mało żarełka. Teraz ma mniej konkurencji i ruszyła. Myślę, że normalnie po 3 latach już będą kwiaty. Co innego jak kupuje się dorodny okaz dobrze ukorzeniony. Irenka 4 lata temu swoją pokazywała zaledwie 2 metrową, a dziś wielgachne drzewo. Przyznam się, że o swoją zbytnio nie dbałam, nie zależy mi na tak wielkim krzaczysku. Będę dodatkowo przycinać.

Moja kupiona jako ładna sadzonka w drugim roku kwitła choć wcale mocno sie nie rozrosła. W tym roku jest już większa( choć wcale nie jakiś okaz) ale nie zakwitła ani jednym kwiatkiem.
Podobno 3-4 rok się zbiera, a potem to już szaleje.

Czekać będę.
zbigniew_gazda 09:49, 12 cze 2016

Ja z tych co suchą nogą łażą
i o deszczyku ciągle marzą.
Ogródek odpocznie od swego pana
- w TV serwują atrakcję od rana.

Istne szaleństwo teraz panuje
na trawie balon okrągły króluje.
Autka kibice zaopatrzyli we flagi
myślę że nasi też nie łamagi.

Może do marketu po plazmę skoczyć
aby Krysi za bardzo nie droczyć.