Nie sama glina jest, ja tak skrótami, bo Madżen wie...
Już tam z grubym piachem przekopywane było, jak astry tam skończą, to z kompostem przekopiemy jeszcze, dziękuję
Na wiosnę tam coś muszę...i szukam natchnienia Co da radę, jak znowu takie lato się zdarzy, z taką ilością wody, wtedy tam stoi...
Co racja to racja...czytam, podgladam, cofam sie w niektórych wątkach... chłone wiedze... i ... dopiero teraz wiem ile błedów u siebie popełniłam......ale też dzieki Ogrodowisku wielu błedów nie zrobiłam.
Dzieki Danusiu !
chyba zwariuje ze szczęścia bo ja takie cuś mam ... źle ulokowane ale jest ... i nie zawaham się tego użyć tak aby jakaś nowa rabata miała ten biskupi pazur ...
Nie pamiętam ale szarlotke jutro upiekę
Nie martw się wytrzymam, będę siedzieć na tarasie i podziwiać jak chłopaki pięknie pracują. Myśl, że już nie będę stała z wężem dodaje mi skrzydeł
Proponuję takie cosik w tym kolorze z tyłu, zobaczysz co sie będzie działo
Odmoidziłam dziś rabatę bylinową z paprociami w inteligentnym, stąd wiem o magii koloru biskupiego albo amarantu
Odnośnie monardy - wysłałam artykuł do "Z t Życie", mnie mączniak bardzo w nich przeszkadza. Wolę astilbe jak tutaj.
Też podlewam kiedy mam czas i nic złego się nie dzieje
Właśnie dosiewałam w kilku miejscach, bo robiłam małe przeróbki w ogródku.
Trawka pięknie wykiełkowała po 3 dniach i rośnie jak szalona
Ja właśnie sadziłam wrzośce w ogrodzie klienta. Podział dotyczy terminów kwitnienia, a sadzenie to całkiem insza inszość, Jeśli są piękne egzemplarze do kupienia to sadź, ale dbaj o podlewanie, aby mała bryłka nie wyschła.
Generalnie one w ofercie sklepów są w fazie kwitnienia, bo wtedy się najlepiej sprzedają.
Trawa będzie rosła, chwasty też, a koszenie młodego trawnika producent trawników zaleca na 6 cm w pierwzym okresie, żeby nie ścinać do zera po ziemi
Nie bój się, chwasty się skoszą z trawnikiem, zostaną tylko takie "patyczki" - ździebełka. Regularnie koszone, nie wydadzą nasion, a ponieważ są jednoroczne, to zginą wraz z końcem sezonu.