Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pokaż wątki Pokaż posty

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kindzia 13:06, 10 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Przekop dobrze glinę i dodaj kompostu, wtedy posadzisz. W samej glinie się nie sadzi bo nic nie urośnie.

Danusia

Nie sama glina jest, ja tak skrótami, bo Madżen wie...
Już tam z grubym piachem przekopywane było, jak astry tam skończą, to z kompostem przekopiemy jeszcze, dziękuję
Na wiosnę tam coś muszę...i szukam natchnienia Co da radę, jak znowu takie lato się zdarzy, z taką ilością wody, wtedy tam stoi...
Gardenarium 13:35, 10 lip 2013

Aaa. no to co innego

Instagram Ogrodowiska
anax 13:58, 10 lip 2013

Madżen macham
pięknie, faktycznie jesteś jak strzała. Ja to bym w tak krótkim czasie nawet zdjęć nie przerzuciła z aparatu.

Strasznie podobają mi się Twoje różano-lawendowo-bukszpanowe rabaty, pokaż więcej.

Pozdrawiam

15:59, 10 lip 2013
Marzenko, o co chodzi z tymi wyjazdami Danusi do dziewczyn, dzisiaj Ania pisze że chłopaki Danusi są u niej i że jej ogród zmieniają. Nie bardzo rozumiem o co chodzi.
Mala_Mi 18:17, 10 lip 2013

Mela, Danusia jest projektantką ogrodów...ma swoją superzastą ekipę do wykonywania super ogrodów... jak wygram w Totka to na pewno zatrudnię wszystkich..bo chociaż mam ogród co jakoś wygląda, ale po projekcie i zmianach Danusi dopiero będzie wyglądał Wiec gram w Totka raz na jakiś czas I będzie to pierwsza rzecz na jaką sobie pozwolę

Madżen ...tawułka - dobry pomysł.. kwitnie w podobnym czasie jak pysznogłówka.. a u Ciebie mączniaka nie złapie, bo regularnie pryskasz na grzyba A po przekwitnięciu i tak pasuje ja ściąć bo sie robi brzydka
Mala_Mi 18:19, 10 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

No proszem, ja to mam łebek czy łepek?

Ty masz wyrobią estetycznie MÓZGOWNICĘ A jak już, to łeb nie od parady
Syla 18:19, 10 lip 2013

Madżen .... zmieniła się rabatka bardzo bardzo na korzyść pytałaś o Obsidiany u Wieloszki .... u mnie rosną na patelni .....i dobrze rosną ... nic a nic im nie jest ....
agata_chrosc... 19:22, 10 lip 2013

Marzenko, przyłączam sie do zachwytów nad nową a raczej zmienioną rabatą. faktycznie ten bordowo-różowy kolor podkreśla jasny róż. A tak przy okazji co to za róże, bo bardzo pięknie sie prezentują pozdrawiam.
Megi 19:32, 10 lip 2013

U mnie jak u Sylwii, Obsidianki na pełnym słońcu cały dzień i naprawdę Danusia ma rację, jeśli o nie chodzi, bo one patelnię znoszą doskonale, od wiosny ani jednego listeczka nie zgubiły, mimo intensywnego słońca, w przeciwieństwie do innych odmian. Kwitnąc też jak oszalałe chciały, a przecież sadziłam latem 2012 malutkie sadzoneczki, a teraz kapusty się z nich wielkie robią, w przyszłym roku na wiosnę mus je rozsadzać. Tak więc nie martw się, tylko sadź, bo będziesz zadowolona
Madzenka 20:58, 10 lip 2013

Wtajcie kochani. Dzisiaj miałam gościa nieogrodowiskowego. Miałam okazję nie tyrać w ogrodzie ale na kanapach pić kawę i gadać Jak fajnie
Nie pojechałam jednak szukać tawułek, jutro to zrobię ha

Syla. I Megi wielkie dzięki za info. Obsidiany pójdą zatem tam gdzie planowałam, podmienią brązowe carexy

Dziękuję wszystkim za pochwały ogrodu ale jak sobie dzisiaj go obejrzałam znów mam ochotę na zmiany niepiszę tak aby otrzymać pochwały... ja tak zawsze mam latem, bo mnie denerwuje busz... Wczoraj zrobiłam nowy kawałek ogrodu, który mi się nie podoba.... I przycięłam żywopłot cisowy... Bukszpany i graby to przy cisach pikuś. Muszę potrenować, szkoda że cisy tak wolno rosną tzn. moje już były dwukrotnie strzyżone ale wciąż poczochrane a mi się marzy idelna kostka.... Kubik..... Ah jeszcze z rok....