To mamy wspólne, podobne upodobania.Fajnie
Hosty od razu sobie zapisywałam w zeszycie.Potem doszły znaczniki.
Ale trochę pomyłek zakupowych tez mam
Inne roślinki zapisuję w zeszycie ale nie wszystkie.
w pełnym słońcu nie polecam żurawek czysto żółtych, zanim kupisz upewnij się czy odmiana którą wybierzesz nadaje się na słoneczne stanowisko. Mam na przykład Lime i ją na słońcu przypalało, w półcieniu pięknie się rozrasta. Przydało by ci się trochę czerwieni ognistej, od razu ogród by poweselał.
Jeśli często masz sucho podpowiem być posadziła sasanki. Gdy już się rozrosną będą cały sezon zdobić rabaty. Wiosną liście i kwiaty. Gdy przekwitną będziesz mieć ozdobne ,koty' https://www.ogrodowisko.pl/watek/5594-ogrod-do-odnowy
w tym samym linku masz rozchodniki - jak dla mnie rewelacja na suche, słoneczne miejsca, możesz dołożyć kilka kamieni, doniczek, powyginane stare korzenie i robi się bezobsługowy skalniak - co ważne cena sukulentów jest bardzo przyjazna i stosunkowo szybko się rozrastają
Te fotki nie dawały mi spokoju i znalazłam w książce Woessnera co to jest. Po niemiecku to Rosenwickler, jego larwa w tym przypadku. Wszystko co posklejane trzeba powycinać i zniszczyć, i pryskać chemia niestety. Nie znalazłam tłumaczenia tak na szybko.
U mnie też jest trochę posklejanych liści. Łatwo o epidemię więc muszę sie tym zająć.
Marzenko, słoneczko jest! Od tygodnia mi dogrzewa, z czego się
ciesze, bo rośliny w końcu dostają to co lubią. Może za szybko przekwitają, ale za to następne przyspieszają wzrost i znowu jest pięknie!
Dziewczyny szukam pomysłu na 3 drzewa w miejsce grabów.
Jest to miejsce które widzę z salonu i z tarasu.
Chciałabym aby zasłoniły dom sąsiadów więc powinny być duże i mieć szerokie korony.
Dodam że chyba powinny być zielone bo mam już kilka czerwonych drzew w ogrodzie.
Zastanawiam się czy nie dać w to miejsce kilku Serbów mam je po stronie drugiego sąsiada?
Podpowiecie coś?
200 to ładna liczba - daje po oczach - ale sukces to ich ładne zestawienie - super Ci wyszło i jaki biały płotek ładny - pierwszy raz widziałam płotek na biało malowany - jak ładnie to wygląda!
Wystawa kwiatów marna,ale ja kupiłam co chciałam,nawet więcej
Spotkanie było miłe Śląska grupa,potem dojechała Jola
Moje zakupy ,jechałam tylko po świecznicę.