Zawilce z tyłu myślałam, blisko bluszczu. One bardzo wysokie u mnie rosną. Tylko rzeczywiście, mogą kwitnąc w tej samej porze, co hortensje. Bo ja nie wiem jeszcze, kiedy one - hortensje kwitną w naturze, bo to kupione do donic wczesną wiosną i teraz na rabatkę.
A jarzmianka da radę w cieniu? Bo tam cień przez cały dzień.
Aniu, zlituj się Mam tawułkę białą , kupiona dwa lata temu w Lidlu czy Biedronce. Może i miała jakąś nazwę, ale jakoś jej nie przyswoiłam wysoka to ona jest. Choć - wysoka wg Ciebie to ile cm?
Tess masz sprawdzoną odmianę tawułki białej? Jest kilka odmian i nie wiem na którą się zdecydować. Tawułka marzeń ma być: mało liści dużo kwiecia białego, długo kwitnąca, w miarę wysoka.
Już kupiłam (jak pewnie doczytałaś). Wprawdzie nie wiem, kiedy toto będzie widać...
Naprawdę masz na zbyciu? To byłoby super!
zorientuję się, czy "miejsce przerzutowe" nie urlopuje, i dam znać, dobrze?
Magnolio, aż się zarumieniałam z zadowolenia, jak przeczytałam taką pochwałę z Twych ust.
Ta rabata jest dopiero w trakcie tworzenia. Właśnie myślę, co tam dosadzić. Na pewno będą tawułki białe, bo od dawna szukam im miejsca.
Myślałam, czy hosty (bo ją okropnie ślimaki lubią) nie zastąpić żywopłocikiem z białej trzmieliny.