Jak dla mnie tak, mam ją w ogrodzie 3-ci sezon, rośnie super i ma ciemne kwiatostany witam się i nie zazdroszczę trudnego aczkolwiek pięknego terenu do sadzenia widziałam u kogoś ogród z takim dużym spadkiem terenu, jak odnajdę to podrzucę linka
Zdjęcia usuń jeśli będą zaśmiecać
Polecam szałwię Caradonna, jest piękna! łatwo poznać- ma ciemne łodyżki i super intensywny kolor. Forum bardzo zachwala. Ja tez kupiłam różne ale ta jest the best. No jest teraz w casto we wro
dzięki za odwiedziny
Co do szałwii to nie mam pojęcia, szukałam po prostu szałwii omszonej i jest. 2 krzaczki mam z zeszłego roku i one są obecnie bujniej kwitnące, sztywniejsze, bardziej zwarte. 2 tegoroczne z kolei bardziej się rozczapierzają na boki. Zobaczymy, czy w przyszłym roku będą inaczej wyglądać.
Trawy - ta brązowa to turzyca włosista, w głębi rozplenica japońska.
postanowiłam że koniec z przechowywaniem roślin w doniczkach
obsadziłam przy studni wszystko co stało z wyjątkiem wrzośców, bo ziemię do nich muszę kupić
jak się rozplenica rozrośnie, to rozrośnięte także byliny pójdą do podziału - usunę ich nadmiar
a narazie niech sobie rosną, coby nie poschły w doniczkach podczas mojego urlopu
Ja z 2 sadzonek kupionych w zeszłym roku mam chyba z 20 w tym sezonie. Wiosną pouszczykiwałam kapustki, które się pięknie ukorzeniły, a pouszczykiwany krzaczor zagęścił sie jak głupi. Całą gumballową rabatę obsadziłam swoimi egzemplarzami. Są różnej wielkości.