chojna
08:41, 23 cze 2015
Olu to polecam Pieczyska. Jest to najbardziej rozwinięta turystycznie wieś.
Można tam popływać na desce windsurfingowej, poleżeć na plaży nad jeziorem.
Polecam również spływy kajakowe Brdą, niesamowite przeżycia na łonie natury.
Jeszcze do niedawna była na Zalewie Koronowskim strefa ciszy, ale ostatnio ktoś z miasta pozwolił odplić łodziom silniki. Piękne lasy, trasy rowerowe.
Samo miasteczko (Koronowo) też jest ciekawe ze względu na swoją historię.
Jest to jedno z najstarszych miast w Polce, któremu prawa miejskie nadawał Kazimierz Wielki.
Co roku, pod koniec lipca, jest spora impreza plenerowa "Festyn cysterski", gdzie można obejrzeć inscenizację Bitwy pod Koronowem i cofnąć się do średniowiecza. Piękna lekcja historii dla dzieci.
Naprawdę można tam odpocząć i spędzić fajnie czas.
Mi osobiście te miesca kojarzą się zawsze z urlopem i czasem wolnym, kocham tam być
Można tam popływać na desce windsurfingowej, poleżeć na plaży nad jeziorem.
Polecam również spływy kajakowe Brdą, niesamowite przeżycia na łonie natury.
Jeszcze do niedawna była na Zalewie Koronowskim strefa ciszy, ale ostatnio ktoś z miasta pozwolił odplić łodziom silniki. Piękne lasy, trasy rowerowe.
Samo miasteczko (Koronowo) też jest ciekawe ze względu na swoją historię.
Jest to jedno z najstarszych miast w Polce, któremu prawa miejskie nadawał Kazimierz Wielki.
Co roku, pod koniec lipca, jest spora impreza plenerowa "Festyn cysterski", gdzie można obejrzeć inscenizację Bitwy pod Koronowem i cofnąć się do średniowiecza. Piękna lekcja historii dla dzieci.
Naprawdę można tam odpocząć i spędzić fajnie czas.
Mi osobiście te miesca kojarzą się zawsze z urlopem i czasem wolnym, kocham tam być