Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kosolkowa Pasja 10:02, 05 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Przepiękna i spójna jest ta rabata. Nic dziwnego, że zadziałała tak jak napisałaś. Rozumiem Cię doskonale. Obserwuję zdjęcia, które pokazujesz. I będę nadal. Lubię się rozpływać nad takimi widoczkami. Dziękuję

Ogrodowy song 10:01, 05 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Krwawnik cieszy

Krwawnik piękny,czy on rośnie wysoki...nie miałam z nim jeszcze okazji się zapoznać a czy warto?
Mój ogród pod górkę... 10:00, 05 cze 2016

Do góry
I kwiatuchy na dzień dobry
Giardina

Astrid

Sarah Bernhardt

Skąpana w słońcu 09:59, 05 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczne masz iryski.Te w odcieniu rudego sa bardzo oryginalne.

Dziękuje w imieniu irysków

Powolutku zaczynają róże

Ogród wśród pól i wiatrów 09:58, 05 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Ewusia to są właśnie cisy Hicksii.
Tutaj - od przodu. Chwasty już wyplewione, jeszcze trawę skosić i trochę kory dosypać.
Przy okazji widać limki, kupowałam takie mikrusie, a dosyć spore już porosły

Już się nawet nie wkurzam...sprzedający z pobliskiej szkółki, twierdzi, że to one, tylko z siewek. Tak że juz się nie wkurzam..moje bedą w formie żywopłotu prowadzone.Z tego co wiem, to one nie lubię kwaśnego podłoża...ale wysypanie kory to chyba nie zmieni radykalnie PH gleby.

Limki cieszą bardzo...moje z ub. roku tak pędzą a najbardziej Anabelka, która oznaczona w szkółce, jako Limka zakryła już rozchodnik..a te rosną niesamowicie, ku pocieszeniu
Hortensjada 09:57, 05 cze 2016

Do góry
Witam w niedzielny poranek
Oczywiście kawa w dłoń i na ogród, fotki w zalanym już słońcem ogrodzie trochę trudno jednak robić, chyba muszę się przerzucić na niedzielne wieczorki
Zaczynam od szczytu mojego lenistwa, czyli jak najgorzej można potraktować patyczki hortensjowe ( miały zostać wysłane, nawet zeschniętych kwiatów nie ucięłam, nie mówiąc już w jaki sposób zostały wetknięte do ziemi). Ale hortensje mnie kochają i są to 100 % ukorzenione patyczki, na fotce nie widać wybijających tez niżej zielonych pąków z każdego węzła

I samosiejki, których jest pełno zwłaszcza pomiędzy kostkami
To na pewno Bombshell

A takie skórzaste liście może mieć tylko Tardiva, czas na przeprowadzkę w bardziej godne miejsce
Skąpana w słońcu 09:53, 05 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Piękne kwiaty, ciekawe kolory irysów.

Marzenko, iryski mam przeważnie te zwykłe.

Pomalutku kończą spektakl, zaczynają piwonie i róże

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:41, 05 cze 2016

Do góry
Na powitanie
dzisiejszy ranek po wczorajszej burzy

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:36, 05 cze 2016

Do góry
kiedys M nie zamknal klatki i jedna zlapalismy po dwoch tygodniach. Dzis rano przeszukalismy krzaki ale nie ma nic.
Leje wrrrr

Moj nowy nabytek
Moje małe wielkie marzenie 09:33, 05 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)
Azalka w pełnym rozkwicie dla Mirelki, pachnie obłędnie I pierwszy kwiatek na clematisach.

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.
Funkie - Hosta 09:33, 05 cze 2016

Do góry
Czy ktoś mi podpowie co jest z moimi nowymi funkiami ? wczoraj zauważyłam coś na liściach, mam obciąć te liście ?
Przycinanie - cięcie tui 09:28, 05 cze 2016

Do góry
Danusiu,

ślicznie dziękuję za bardzo szybką odpowiedź.
Brabanty były sadzone co 70-80 cm i skoro piszesz, że za rzadko to moje pytanie brzmi: Czy coś między nimi lub przed nimi (w tych lukach) da się jeszcze dosadzić? Coś smukłego, kolorowego? Iglak lub coś innego?
Czy musi już tak zostać i czekać na efekty?

pozdrawiam
Dominika

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:27, 05 cze 2016

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

To Krzysztofki

Aniu pieknie sie robi a stipy wariaty jake duże buziaki ze słoneczno patelniowego Polesia Lubelskiego :*

Krzysztofki są piękne, bo dostałam je od Ciebie
A teraz moja mała fotorelacja z ogrodu Ewy dla Ciebie i Wszystkich odwiedzających
Domek japoński o którym dużo opowiadał Krzyś-mąż Ewy, jak powstawał i o jego przeznaczeniu.

cudowne hosty i ogrodowe detale w stylu japońskim

Moja "przyziemna" :) pasja 09:20, 05 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ale czaderskie zdjęcia, super
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:17, 05 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Może ktoś jednak pomoże z identyfikacją tej hosty? plisssssss

Reniu, host jest 5000 odmian, muszę coś więcej wiedzieć o tej hoście. Jaka jest duża, kiedy i w jakim kolorze zakwitnie, tempo wzrostu…. Musisz trochę poczekać i ją obserwować. Ja ze swoimi NN też tak robię. Po jednym sezonie już raczej będzie można ją zidentyfikować.
Zapisuj sobie: kiedy zakwitła i jakiego koloru były kwiaty; czy były pachnące; ile w ciągu sezonu przybyło nowych liści (tak na oko oczywiście…głównie chodzi oto czy przyrost roczny to 1-2 liście czy kilka-kilkanaście); po grubości łodyżki powinnaś się zorientować czy hosta należy do odmiany dużej czy małej, no i rób zdjęcia, bo zmienność hosty w trakcie sezonu też jest ważna.
Jak zbierzesz już dokumentację „techniczną” twojej hosty to się odezwij …spróbuję pomóc.
Pa, pa, pozdrawiam niedzielnie i przesyłam buziaki.

Ukojenie 09:17, 05 cze 2016

Do góry
i jeszcze anemony - tym razem w porannym słońcu:

-syphilde:

-govemor:

-fokker:
Ogród na polanie " 09:16, 05 cze 2016

Do góry

Kilka zdjęć "wokół domu" stoi on bokiem do bramy wjazdowej i drogi więc przedogródek jest reż z boku. Przedogródek to cisy i bukszpany cięte w kule i stożki popodsadzane żurawkami i funkiami w kolorze cytrynowym inspirowany najpiękniejszym ogrodem
Ukojenie 09:14, 05 cze 2016

Do góry
teraz czas na kwiaty:

pierwszy kwiat lobelii z nasion

będzie kwitła jeżówka

------------

zagubiony kwiat na pigwowcu japońskim

podczas gdy na niektórych gałązkach są już:
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:13, 05 cze 2016

Do góry
radość o poranku

obowiązki też -szybka korekta - dokładniej będzie z wyższej drabiny
Przerwa na kawę... 09:04, 05 cze 2016

Do góry
Poranna kawa z widoczkiem. Róża jeszcze w doniczce ale tak mocno pachniała że musiałam ją zakupić. Jak wsadzę pokażę z bliska. Szkoda, że zapachu nie można wysłać. Z niecierpliwością czekam aż kratki zarosną po wymianie milinu na wiciokrzewy. Powojnik po kwitnięciu uciachałam. Już odbija. Nigdy go nie cięłam i zrobił się paskudnie duży u góry a dół łysy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies