Też doszłam do takich wniosków, ze queeeny swietnie wyglądają, ale jak się je z bliska ogląda. Z dalszej perspektywy jednak wygrywają tulipany kolorowe...
Iwonko, u mnie właśnie posadzone na tle białej ściany. Niby je widać, ale te różowo-białe zwracają większą uwagę.
Queeny z perspektywy:
U mnie rządzi oddzielnie black i oddzielnie white
Udanej wojny ze ślimorami życzę Zobacz co ujrzałam przez okno. Wlazło toto po metrowej łodydze, żeby mojego jedynego czocha wielkiego zjeść!!!
'Youngii' jest taka kopiasta - nie bardzo. Tam raczej coś wysmukłego mogłoby rosnąć. Jakiś świerk 'Inversa' albo coś w tym typie. A na prawo od brzozy na tle przęsła ładnie wyglądałaby leszczyna 'Contorta' albo jeszcze lepiej 'Red majestic'.
7 metrów to dużo, za dużo na same niskie rośliny jak trzmieliny, hosty, bukszpany.
Magnolia zakwitnie w podobnym terminie co lilaki chyba, będą ze sobą 'konkurować' zamiast się nawzajem podkreślać. Może nie sadź ich zbyt blisko siebie?
Wstawiam obiecane zdjęcia wyniku wczorajszej pracy. Jeszcze brakuje ostnic i krawężników, pewnie ziemi będę musiała jescze dorzucić, bo bardzo dużo wybrałam, ale już oko cieszy.
Na pierwszym zdjęciu obok rabaty leży kawałek betonowego słupa, który musiałam z tamtąd wykopać, już nie miałam siły przeciągnąć go dalej .
Oświeć mnie Aniu w sprawie po co kupiłaś siarkę, mączkę bazaltową i może coś tam jeszcze. Czuję że to coś istotnego w ogrodzie a ja niedouczona w tej kwesti I jeszcze jedno a po co "baba wybiera się" do dużego drzewa dębowego Też potrzebuję oświecenia bo a nuż się przyda
Wiatr fajnie rozbryzguje wodę , prawie czuję bryzę
jakby jakaś spragniona ptaszyna się zapelentała to taka skorupka z gratów jest do ich dyspozycji
mój śliczniusi buczek