Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 10:37, 28 maj 2016

Ewik napisał(a)
Po raz drugi dziś, cudnie trawy nie pomarzly u Ciebie?

Trawy nieźle dostały w d... w tym roku. Kiepsko odbijały. Ten duży zebrinus przy pergoli cały łysy w środku. Wykopałam, zrobiłam świeżą sadzonkę. W sumie traw nie straciłam. Tylko niektóre dłużej się zbierały do wyjścia.

Straciłam za to czosnki ozdobne, które rosły między trawami (giganty). W grudniu było ciepło , wylazły, i niestety zmarzły. Są liście, ale nie zakwitły.
Kasik 11:21, 28 maj 2016

Asia- ależ Ty masz bosko. No normalnie ogród z katalogu. Nie mogę patrzeć, bo mnie skręci (tak pozytywnie)

Toszka 13:13, 28 maj 2016

czosnki wykop, podziel cebule i we wrzesniu wsadź od nowa, albo od razu - nie ma tego złego, nie zmarnowały sił na kwiaty i jest szansa na ładne kwiaty w przyszłym sezonie
Anda 15:29, 28 maj 2016

Kolorowo i pięknie u Ciebie Trawnik jak zielony dywan.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 21:14, 28 maj 2016

Asiu fantastyczny klimat ma Twój ogród, czuję się jak u siebie
Domagam się zdjęć warzywnika Co w tym sezonie posiałaś i posadziłaś ?
asica 21:48, 28 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Załapałem się na fotki. Cudownie masz w ogrodzie.

Kasik napisał(a)
Asia- ależ Ty masz bosko. No normalnie ogród z katalogu. Nie mogę patrzeć, bo mnie skręci (tak pozytywnie)

Anda napisał(a)
Kolorowo i pięknie u Ciebie Trawnik jak zielony dywan.

Dziękuję bardzo. Kolory cudne, ale rodki powoli przekwitają. Po burzy kwiatów przyjdzie czas na odrobinę spokoju. Lada moment zakwitną róże, ale one nie mają tak intensywnych kolorów. Ja lubię jak ogród, po wiosennym szaleństwie barw, zaczyna się wyciszać
asica 21:58, 28 maj 2016

Gardener27 napisał(a)
Asiu fantastyczny klimat ma Twój ogród, czuję się jak u siebie
Domagam się zdjęć warzywnika Co w tym sezonie posiałaś i posadziłaś ?

Dziś w warzywniaku były generalne porządki, więc są i świeżutkie zdjęcia.

I co ma powiedzieć, jak do Ciebie trafiłam to też poczułam się, jakby ktoś dla mnie ogród tworzył .
asica 22:00, 28 maj 2016

Toszka napisał(a)
czosnki wykop, podziel cebule i we wrzesniu wsadź od nowa, albo od razu - nie ma tego złego, nie zmarnowały sił na kwiaty i jest szansa na ładne kwiaty w przyszłym sezonie

Tak zrobię. Zapomniałam dodać, że zakwitły 4 szt z tych czosnków- białe, zamiast fioletowych Przefarbowały się .
asica 22:38, 28 maj 2016

asica 14:10, 29 maj 2016