Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 16:40, 10 maj 2016

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:37, 10 maj 2016

Do góry
Witam, chciałabym założyć trawiastą rabatę przy tarasie. Czy moglibyście zerknąć na zestawienie traw jakie sobie wymyśliłam oraz ich ułożenie na rabacie. Proszę o ewentualne sugestie dotyczące zmian, będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Dodam, że rabata jest od strony południowej.

Kompozycje z trawami w roli głównej 16:37, 10 maj 2016

Do góry
Witam, chciałabym założyć trawiastą rabatę przy tarasie. Czy moglibyście zerknąć na zestawienie traw jakie sobie wymyśliłam oraz ich ułożenie na rabacie. Proszę o ewentualne sugestie dotyczące zmian, będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Dodam, że rabata jest od strony południowej.

Ogrodowe skarby 16:35, 10 maj 2016

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:34, 10 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
I moja peonia dzisiaj....policzyłam jej pąki, poza tymi które już kwitną ma jeszcze 17....ale będzie czad

Obłędna. I 5 lat nawet potrafisz czekać na piwonie!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:34, 10 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Łopata porządna i jeszcze ekstra ostrzona.... ale i tak tylko mniejsze kępy jestem w stanie podzielić Waga urosła, ale dalej do traw to za mało

Zbierałam siewki.. granatowe... i uzbierałam.. dorodne kępy z mikro sadzonek zeszłorocznych urosły... szkoda, że tylko nie granatowe.. jedna tylko

Dorodne orliki czekają na nowy dom.. mi one nie pasują.. róż majtkowy z PRL-u Chociaż pod wpływem forum nawet się do tego koloru przyzwyczaiłam. i już tak nie drażni.. Jak patrzę to nawet stwierdzam, że są całkiem eleganckie.. może te inne wyciepię, a te zostawię??? Ale ju na innej rabacie,. tu ten kolor odpada.. Sięgają mi do pasa..

A mój orlik-własie z tych od ciebie, biały ociagał sie w ub roku ale wzmocnił sie powiększyła mu sie kępa i własnie zabiera sie do kwitnienia
Ale sie ciesze jak wyrośnie tak jak u ciebie...no może az taki to nie bedzie bo moja ziemia słabsza ale kwitnąc bedzie
Testowe dodawanie zdjęć 16:29, 10 maj 2016

Do góry
Próba
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:21, 10 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
kloniki dla Agani i nie tylko

Puget pink i Crimsson sentry

Eskimo sunset

Cudne....kurczę ja mam za mało miejsca na kolejne klony....i grujecznki jeszcze chciałam...i .....eh
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:18, 10 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

prosze bardzo

Zobaczysz jak bedziesz z nich zadowolona, niby taka niepozorna roslinka a daje tyle radości.
Po pierwsze wiosna wczesnie rusza i zieleni sie taką żywą zielenia gdy w ogrodzie wszystko jeszcze puste i szare.
Po drugie fajnie kwitnie na kremowo-żółto ( widac na zdjeciach bo to akurat teraz ). Te kwiatki gromadza wokół siebie bardzo duzo róznych bzyczków, pszczół, bąków etc...az u siebie musze pilnować mojej suki bo stoi obok berberysa i próbuje je łapać.
Po trzecie - przebarwia sie każdego roku, nie wazne czy jesien zimna czy ciepła czy mokra i długo w tym pięknym rudym kolorze zdobi ogród.
Po czwarte zimą ma piekne krwistoczerwone owoce, które lubia ptaki a ja wykorzystuje te gałązki do świątecznych ozdób - trochę kłują ale daje radę
Po piate - lubi cięcie, da sie nad nim zapanowac

System automatycznego nawadniania 16:14, 10 maj 2016

Do góry
Dzięki Luki za odp. przeglądałem Twój ogród jak dla mnie mega!!!Wracając do tematu.... Cały problem w tym, że człowiek się nie zna, a niektóre firmy mydlą oczy takimi właśnie projektami abyś tylko kupił projekt.
Wysłałem zapytanie do innej zobaczymy co zaproponują.
A może na forum jest ktoś kto zrobi lub poleci hurtownie gdzie dostanę dobry projekt?
Oczywiści to może być odpłatnie ale niech to będzie zrobione zgodnie z sztuką.
Ps....
Dostałem drugi projekt, moim zdaniem wygląda zdecydowanie lepiej
Myślę ze trzeba tylko dołożyć jeden zraszacz z tylu domu w pole najmniej podlewane.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:13, 10 maj 2016

Do góry
Naprzeciwko tego koła z kostki miała być ławeczka, albo huśtawka.Tam jest tak gorąco, ze nikt tam nie wysiedzi.
Pomyślałam, że może wsadzę tam 3 brzozy Doorenbos??
Jarzębina do przesadzenia.

Myślicie, że byłoby dobrze??
To właśnie tu 16:10, 10 maj 2016

Do góry
Dzidka napisał(a)
Brzozy i parczelina .

Parczelina trójlistkowa.

przychodze w sprawie parczeliny
mam ogromną ochote nabyc odmianę aurea, wyprowadzona na pniu
chcialabym uslyszec ze powinnam ją kupic
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:08, 10 maj 2016

Do góry
Muszę obsadzić rabaty przy basenie.

Za Pisardii będą cisy oddzielające basen.Pod płotem chyba Morning Light lub Miskant Silberfeder.
Nie wiem tylko co posadzić po bokach.
Czy konwalnik by tam pasował??Czy on daje radę na słońcu??

Nie wiem co pomiędzy trawą przy płocie a czymś niższym...???
Rododendronowy ogród II. 16:07, 10 maj 2016

Do góry
Moja drzewiasta kwitnie już na całego, ślicznie.....i ma jeszcze 17 nierozwinietych pąków, ale będzie czad...wrzuciłam foty u siebie z dzisiejszego ranka...ale jedną zostawiam u ciebie bo wiem że lubisz

...najwyżej jak każesz to wywale ta fotke ......ale tak sie ciesze z niej ze mnie roznosi....5 lat czekałam na kwiaty, potem delikatnie były 1 czy max 3 w sezonie a teraz....
A twoje jak tam - p[isałas u mnie że kwiaty bedą na kilku tych nowych, a stare jak ? A koperkowa w pełnym rozkwicie juz ?

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:01, 10 maj 2016

Do góry
Stipa od Mirelki trochę podrosła i czeka na posadzenie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:00, 10 maj 2016

Do góry
mam ogromna ochote na to drzewko zamiast robinii, ktora musze przyciac niemal do zera
ladne czy nie ?

ma ok 2m i jest wyprowadzone na pniu
parczelina trojlistna aurea

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:59, 10 maj 2016

Do góry
Tulipany jeszcze kwitną więc wstawię zdjęcia

Ogrodowe skarby 15:57, 10 maj 2016

Do góry
Ogrodowe skarby 15:52, 10 maj 2016

Do góry
Posadziłam juz wszystko .
Najpierw przymiarka
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:45, 10 maj 2016

Do góry
I moja peonia dzisiaj....policzyłam jej pąki, poza tymi które już kwitną ma jeszcze 17....ale będzie czad

I tulipany obok niej próbują jej dorównać kolorem...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies